رژیم درمانی در فنیل کتونوری


پایگاه خبری لقمه: رژیم درمانی تنها روش کنترل این بیماری است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، تشخیص به موقع ، رژیم درمانی صحیح تحت نظر متخصصین تغذیه و حفظ و تداوم رژیم غذایی در تمام طول عمر، در سلامت بیمار بسیار موثر است. در این میان آگاهی والدین از نحوه تنظیم رژیم غذایی تحت نظر کارشناس تغذیه و شیوه برخورد با کودك نیز ازاهمیت بسزایی برخوردار می باشد.
 
مهمترین هدف رژیم درمانی در بیماران مبتلا به فنیل کتونوری ، کاهش میزان فنیل آلانین دریافتی از رژیم غذایی  به منظور حفظ سطح فنیل آلانین خون در محدوده 2-6 میلی گرم در دسی لیتر است.
 
فنیل آلانین در خون به دو صورت گزارش می گردد، مول بر لیتر (محدوده طبیعی 120 تا 360 مول بر لیتر ) و یا میلی گرم در دسی لیتر (محدوده طبیعی 2 تا 6 میلی گرم در دسی لیتر). محدوده قابل قبول فنیل آلانین با توجه به سن بیمار تا حدودی تغییرمی کند.
 
به منظور حصول اطمینان از باقی ماندن سطح فنیل آلانین خون مبتلایان در محدوده قابل قبول، ضروری است اندازه گیری میزان این اسیدآمینه در خون بطور منظم انجام شود. بطور معمول لازم است مبتلایان به این بیماری، در سال اول زندگی، هفته ای یک بار از این نظر مورد آزمایش قرار گیرند. در صورت بهبود شرایط کودك، می توان انجام این آزمایش را به هر دو هفته یک بار کاهش داد. در کودکان بالای یک سال نیز انجام ماهیانه این آزمایش ضروری خواهد بود.
 
با توجه به اینکه اسید آمینه فنیل آلانین برای بدن ضروری است و حذف کامل آن می تواند موجب بروز تغییرات نامطلوب در بافت استخوانی ، توقف در رشد و نمو، کم اشتهایی، تب، استفراغ و خستگی شود، حذف کامل آن از رژیم غذایی نا ممکن است. بنابر این برحسب تحمل کودك ،میزان فنیل آلانین دریافتی باید در حدی باشد که میزان آن در خون در سطح مجاز باقی بماند.
 
مبتلایان به این بیماری نمی توانند آزادانه مواد غذایی دلخواه خود را انتخاب کنند .استفاده از مواد غذایی حاوی مقادیر زیاد فنیل آلانین ، موجب محدودیت شدید دریافت سایر مواد غذایی و عدم تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز می شود.
 
هدف از رژیم درمانی
 
1. تامین انرژی مورد نیاز فرد ، به گونه ای که بافتهای پروتئینی بدن بدین منظور مورد استفاده قرارنگیرند.
2. تامین تمامی مواد مغذی مورد نیاز جهت رشد و نمو و حفظ فعالیتهای طبیعی بدن بیمار.
3. ایجاد تنوع در رژیم غذایی و جلوگیری از یکنواختی و خسته کنندگی برنامه غذایی .
4. حفظ میزان فنیل آلانین سرم در محدوده قابل قبول .
5. ایجاد نگرش مثبت و انگیزه در والدین و مراقبین کودك مبتلا ، نسبت به امکان کنترل بیماری و انجام زندگی عادی در مبتلایان . 
 
گرداورنده:مطهره حاتمی
منابع:
1- L .Kathleen mahan ,Sylvia Escott-stump ,Krausee's food, Nutrition
and Diet Therapy-11th Edition, pages :1145-1156
2- British and European Guidelines for the treatment of PKU.
Available at: http://web47.radiant.net/˜pkunews/diet/guide.htm
3- Nuts & Bolts of PKU. The university of Minnesota PKU Program
and PKU Foundation
4- Sylvia Escott-stump, Nutrition and diagnosis-Related care, fifth Edition, pages : 126-127

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 10343 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ پنج شنبه ۴ آذر بازدید: 120 ساعت: 10:02 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف گردو زنان را از عوارض پیری دور نگه می دارد ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۸ دي
2 مرغ سوخاری با پوشش کرن فلکس ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۷ دي
3 باحذف گوشت از منو غذایی چه اتفاقی در بدنمان می افتد ۱۳۹۵ شنبه ۲۵ دي
4 تاثیر زنجبیل بر تهوع و استفراغ بارداری ۱۳۹۵ شنبه ۲۵ دي
5 مصرف روزانه یک تخم مرغ اختلال حافظه را افزایش نمی دهد ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۲ دي
6 رژیم غذایی مدیترانه ای مغز را تقویت می کند ۱۳۹۵ شنبه ۱۸ دي
7 راه های جلوگیری از بازگشت وزن بعد از لاغری ۱۳۹۵ شنبه ۱۸ دي
8 عفونت ادراری را با مصرف این میوه ها از خود دور کنید! ۱۳۹۵ سه شنبه ۱۴ دي
9 نکات مهم در رژیم درمانی بیماران سلیاکی ۱۳۹۵ شنبه ۱۱ دي
10 تضمین سلامت قلب با مصرف آجیل ۱۳۹۵ جمعه ۱۰ دي
11 سوپ گوجه فرنگیِ رژیمی ۱۳۹۵ جمعه ۱۰ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  کمترین اضافه وزن برای افزایش فشار خون كافی است پزشكان در یك مطالعه جدید هشدار داده‌اند كه حتی مقد...

  جویدن آدامس گاهی شکل صورت را تغییر می‌دهد نحوه جویدن که یک عمل طبیعی است، روی سلامت تاثیر می...

  8 حقیقت شگفت انگیز درباره ی میوه ها لقمه: هر روز می خوانید، می بینید، و می شنوید که با...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای ضد پیری برخی مواد غذایی آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به بقیه غذاها دارند که تأثیری بیشتری در جوان ماندن بدن دارند.
بیماری‌های تابستانی را دور بزنید! محققان می‌گویند در تابستان فعالیت میکروب‌ها (باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها، قارچ‌ها و...) به شدت افزایش می‌یابد. هوای گرم رشد و فعالیت آنها را تشدید کرده و همین مسئله خطر ابتلا به بیماری‌‌های مختلف در قلب، کبد، کلیه، پوست، چشم و مغز را افزایش می‌دهد.
40 نکته تغذیه‌ای و بهداشتی در تهیه و عرضه غذا بنا بر اعلام متخصصان سلامت، شرط اصلی سالم زیستن برخورداری از تغذیه صحیح است و تغذیه صحیح یعنی رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه. به این معنی که به مقدار کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن در غذای روزانه استفاده کرده و این میزان نیاز نیز انواع مختلف مواد غذایی در بر گیرد.
مشوق‌ صادرات گوشت مرغ اعلام شد پایگاه خبری لقمه: رییس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی اعلام کرد: مشوق‌ صادرات گوشت مرغ به صورت تسهیلات ارزان‌ قیمت به مرغداران داده می‌شود.

حامیان