شیر و دیگر هیچ


بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مصرف شیر در میان كودكان در سال‌های اخیر در مقایسه با گذشته به میزان قابل توجهی كاهش یافته است.

به گزارش لقمه، در مقابل نوشیدنی‌های شیرین كه ارزش تغذیه‌ای كمتری دارد در برنامه غذایی روزانه كودكان جایگزین شیر شده است بنابراین بیم آن می‌رود در آینده‌ای نزدیك این نوشیدنی‌های شیرین به جایگزینی برای نوشیدنی‌های مغذی تبدیل شده و سلامت آنها را در معرض خطر قرار دهد.

كودكان در رده سنی پنج تا هشت سال علاقه چندان زیادی به خوردن شیر ندارند. شیر و آب میوه طبیعی از اصلی‌ترین مواد موردنیاز بدن كودك برای رشد است كه توجه به آنها در برنامه غذایی كودكان ضروری است.

این در حالی است كه هیچ جایگزین مناسبی برای این دو نوشیدنی مغذی وجود ندارد و نباید تصور شود كه نوشیدنی‌های شیرین یا انرژی‌زا می‌تواند جایگزین مناسبی برای آنها بوده و نیازهای تغذیه‌ای كودك را برآورده سازد.

البته تغییر در مصرف میوه و سبزیجات و جایگزینی فست‌فودها به جای غذاهای مقوی خانگی نیز از جمله عواملی است كه بدون تردید در كاهش علاقه كودكان به مصرف روزانه شیر بی‌تاثیر نبوده است.

كودكانی كه علاقه زیادی به خوردن شیر دارند، به نوشیدن آب میوه‌های طبیعی نیز علاقه‌مندند و این نشان می‌دهد شیر و آب میوه طبیعی نوشیدنی‌های مقوی‌ای هستند كه مكمل همدیگرند و نباید آنها را در برنامه غذایی كودكان جایگزین هم كرد.

نوشابه‌های انرژی‌زا حتی در صورتی كه به عنوان یك نوشیدنی سالم مورد تایید قرار گرفته باشند هم موجب افزایش اشتهای كودكان می‌شود و از این رو، خانواده‌ها باید این نكته را مورد توجه قرار دهند كه اگر به دنبال یك برنامه غذایی سالم برای فرزندانشان هستند، باید محدودیت‌هایی را برای نوشیدنی‌های انرژی‌زا كه ارزش تغذیه‌ای چندان زیادی ندارند در نظر بگیرند.

اگرچه آب پرتقال نیز حاوی كلسیم است، اما میزان كلسیمی كه بدن از شیر جذب می‌كند، به مراتب بیشتر است.

رشد استخوان‌ها در فاصله سنی دو تا 18 سال نیز بدون وجود كلسیم كافی در بدن با محدودیت انجام می‌شود بنابراین می‌توان گفت شیر یك نوشیدنی كامل و مغذی است كه می‌تواند سلامت و رشد بدن در دوره كودكی و نوجوانی را تضمین كند و هیچ نوشیدنی دیگری نمی‌تواند با آن برابری كند.

به گفته متخصصان تغذیه برای این‌كه كودكان در سنین رشد با كمبود مواد ضروری در بدن مواجه نشوند بهتر است در فاصله سنی یک تا سه  سال روزی سه لیوان، در فاصله سنی چهار تا هشت سال روزانه دو یا سه لیوان و در محدوده سنی 9 تا 18 سال نیز هر روز سه یا چهار لیوان شیر بنوشند.


نقل از :جام جم

کد: 1473 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۳ شهريور بازدید: 3316 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 شیر مادر و اهمیت آن ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۷ دي
2 اشتباه انسانی عامل توزیع شیر مدارس در هواپیما/ ۲ کارگر لبنی اخراج شدند ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۷ دي
3 صبحانه غنی از پروتئین بخورید ۱۳۹۵ شنبه ۲۵ دي
4 شیرینی ماندل بولار یک شیرینی سوئیسی ۱۳۹۵ شنبه ۱۸ دي
5 برای خواب خوب، سیر را به سه روش استفاده کنید ۱۳۹۵ شنبه ۱۸ دي
6 غذای بندری؛ چكوی میگو با سوراغ ۱۳۹۵ شنبه ۱۸ دي
7 سالمندان چه نیازهای تغذیه ای دارند؟ ۱۳۹۵ جمعه ۱۰ دي
8 کاهش 42 درصدی مصرف لبنیات در ایران ۱۳۹۵ سه شنبه ۷ دي
9 صادرات لبنیات به روسیه روی کاغذ مانده است/توان ایجاد بازار صادراتی را نداریم ۱۳۹۵ شنبه ۴ دي
10 کاهش وزن هنگام شیردهی ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱ دي
11 قیمت برخی از انواع شیر افزایش یافت ۱۳۹۵ سه شنبه ۳۰ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  چه بخوریم تا ام اس نگیریم؟ بحران ویتامین دی این روزها در جماعت ایرانی به اوج ...

  چرا خانم‌ها دوغ نخورند؟! مطالعات جدید دانشمندان نشان می‌دهد لبنیاتی مانند م...

  بهترین زمان مصرف کله پاچه غنی از ویتامین B۱۲ است که طرفداران بیشتری هم دارد....

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

6 توصیه تغذیه‌ای برای پیشگیری از سرطان سینه سرطان زن و مرد و پیر و جوان نمی‌شناسد. بیماری مهلکی است که باید تمام تلاشتان را برای پیشگیری از آن انجام دهید.
پاستیل استخوان‌ساز است ؟ حتماً شنیده‌اید كه برخی خوردن پاستیل را توصیه می‌كنند و می‌گویند به علت ژلاتینی كه دارد پرخا‌صیت و استخوان ساز است.
یازده نکته در مورد بهداشت در آشپزخانه آشپزخانه به دلیل فعالیت‌های گوناگونی که در آن انجام می‌شود، در صورت عدم رسیدگی به آن و عدم رعایت بهداشت، می‌تواند به یکی از آلوده‌ترین نقاط خانه تبدیل شود. آلودگی آشپزخانه و یا ظروف و وسائل موجود در آن، می‌توانند به آلودگی غذا و موادغذایی و در نهایت مسمومیت غذایی در افراد خانواده منجر شوند.
خوردن هندوانه برای این افراد ممنوع یک متخصص طب سنتی با اشاره به خواص هندوانه گفت: هندوانه میوه‌‌ای است که میزان بالایی سدیم و پتاسیم دارد به همین دلیل از بدن در برابر بیماری‌های مختلفی مانند آسم،سکته قلبی و برخی سرطانها مانند سرطان روده و پروستات محافظت می‌کند.

حامیان