اگر جدی نگیرید، دندان های تان را به خطر انداخته اید


حداقل یك بار جرم گیری در سال ضروری است، حتی هر 6 ماه یك بار هم توصیه شده است. دقیقاً هدف از جرم گیری چیست؟ و اگر جرم گیری دندان را جدی نگیریم یا فاصلۀ جرم گیری ها زیاد شود، چه می‌شود؟

طبنا

به گزارش لقمه، بدون جرم گیری منظم، پلاک های دندانی روی هم انباشته می شوند. در واقع، علی رغم مسواک زدن دقیق بعد از هر وعدۀ غذایی، باقی مانده های خوراکی ها و موادی که توسط بزاق آورده می شوند (فسفات، کلسیم)، تمایل به رسوب کردن در سطح دندان ها و تجمع تدریجی بر پایۀ دندان ها و لثه دارند

اگر 24 ساعت را بدون مسواک زدن سپری کنیم، این پلاک دندانی شروع به تشکیل شدن می کند. به محض اینکه پلاک دندانی شروع به تشکیل شدن کند، رسوباتی پایه ایِ چسبناک از رسوبات و مواد دیگر ایجاد می کنند. به بیان دیگر، پلاک دندانی فقط افزایش می یابد.

این رسوبات باعث افزایش تعداد باکتری هایی که در دهان مان حضور دارند هم می شوند. این باکتری ها از قند و باقی مانده های غذایی تغذیه می کنند، بنابراین در مکان هایی که باقی مانده های غذا وجود دارد، مستقر می شوند. آنها نیز در تشکیل آنچه پلاک دندانی نامیده می شود، سهیم اند.
جرم گیری این پلاک های دندانی را از بین می برد و دندان را صیقل می دهد تا باقی مانده های غذا به آن نچسبد، حداقل به طور موقتی.

باکتری هایی که در در تشکیل کامل پلاک های دندانی سهیم اند و با قندها تغذیه می شوند، به جای آن اسید تولید می کنند. و این در حالی است که مولکول های اسیدی لثه را تحریک می کنند و به تدریج به دندان ها حمله ور می شوند، در نتیجه بافت های سخت دندانی را خراب می کنند و کلسیم این بافت ها را از بین می برند.

پلاک های دندانی به همین ترتیب باعث ایجاد پوسیدگی دندان ها و البته لثه (التهاب لثه که لثه را قرمز، متورم و ملتهب می کند) می شوند.

علاوه بر این جنبۀ آزاردهنده برای لثه ها و از بین بردن ساختار بافت های سخت دندانی، پلاک دندانی زمانی که افزایش حجم پیدا می کند، تأثیری مکانیکی هم خواهد داشت، به این ترتیب که لثه ها را هل می دهد حتی می تواند تاج دندانی را از لثه کاملاً جدا سازد، در نتیجه درد و حساسیت تشدید می شود.

اگر هیچ اقدامی انجام نشود، پلاک دندانی به رشدش ادامه می دهد، تا حدی که می تواند بافت های محافظت کنندۀ دندان ها را از بین ببرد، این همان وضعیت پارادونتیت است که می تواند دندان را از ریشه اش سست کند!

برای پیشگیری از ابتلا به این صدمات کمابیش شدید (از پوسیدگی دندان ها تا سست شدن آنها)، جرم گیری منظم توسط دندانپزشک به طور جدی توصیه می شود.

اما توجه داشته باشید که هر قدر هم جرم گیری به دفعات انجام شود، نمی تواند جایگزین رعایت بهداشت دهان و دندان (مسواک زدن بعد از صرف هر وعدۀ غذایی، استفاده از نخ دندان و...) شود.

در پایان به خاطر داشته باشید، پلاک ها، دندان ها را زرد می کنند و به این ترتیب رنگی شدن دندان ها توسط قهوه، چای، شراب و دیگر خوراکی ها تشدید می گردد. جرم گیری علاوه بر این که دهان و دندان را سالم تر می کند، درخشش و سفیدی آنها را هم افزایش می دهد.


نقل از :طبنا

کد: 1801 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۸ مهر بازدید: 3779 ساعت: 8:01 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 جرم چیست و چگونه تشكیل می شود؟ ۱۳۹۵ يکشنبه ۵ دي
2 نحوه تمیز کردن اجاق گاز ۱۳۹۴ شنبه ۱۰ بهمن
3 روش های خانگی برای از بین بردن جرم کتری و سماور ۱۳۹۴ چهارشنبه ۳۰ دي
4 افطاری درحرم حضرت علی‌(ع)/عکس ۱۳۹۴ شنبه ۶ تير
5 راه‌حل فرار از دندان‌ های زرد ۱۳۹۲ دوشنبه ۴ آذر
6 خونریزی هنگام مسواک زدن علامت وجود جرم دندانی است ۱۳۹۲ شنبه ۲۰ مهر
7 عوارض جرم گیری نکردن دندان ها را بدانید ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۷ شهريور
8 دندان های تان را سمباده نزنید ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۲ شهريور
9 همه چیز درباره داشتن لثه سالم و زیبا ۱۳۹۲ جمعه ۸ شهريور
10 استفاده از نخ دندان موثرترین راه فرار از جرم‌هاست ۱۳۹۲ يکشنبه ۳ شهريور
11 وزارت جهاد کشاورزی علیه واردکنندگان میوه اعلام جرم کند ۱۳۹۱ چهارشنبه ۴ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  قرص‌های لاغری موجب نابینائی می‌شود مردم به هیچ عنوان نباید از قرص‌های لاغری مجیک استف...

  چه بخوریم و چه نخوریم تا بهتر رشد کنیم؟ رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با اش...

  ادویه‌ای برای سوزاندن چربی ادویه‌های بسیاری وجود دارند که توانایی بدن را در س...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

هرگز این مواد غذایی را پس از تاریخ انقضای مصرف نکنید تاریخ انقضا بر روی بسته‌بندی مواد غذایی درج شده و به این وسیله مصرف کننده از تاریخ تولید و انقضا محصول مطلع می‌شود. مصرف برخی مواد غذایی بعد از تاریخ انقضا موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری‌ها می‌شود.
غذاهای مناسب در آلودگی هوا فصل زمستان همراه است با روزهایی که آلودگی هوا در بیشترین حد خود قرار دارد. در این روزها همه چیز در محدوده اضطرار است و از هموطنان درخواست می‌شود تا آنجا که می‌توانند از مسافرت‌های غیرضروری خود در سطح شهر خودداری کنند.
نرم کننده‌های طبیعی پوست را بشناسید همه ما دوست داریم پوستی جوان و شاداب داشته باشیم بدون این که ماده شیمیایی به پوست مان بزنیم. استفاده از روغن های طبیعی برای درمان، خوشبو کردن و شادابی پوست پیشینه ای طولانی دارد.
جینسنگ چیست؟/ چرا اینقدر مهم شده است/جینسنگ و کاهش وزن یکی از جدیدترین خبرهای تغذیه‌ای که امروزه به گوش می‌رسد اندر خواص جینسنگ است؛ با این همه خبرهای مختلف ممکن است به این فکر بیفتید که واقعاً این جینسنگ برای چه خوب است؟ و یا این که اصلاً این جینسنگ (Ginseng) چیست؟

حامیان