با مصرف مداوم گوجه فرنگی خو را در برابر سکته مغزی بیمه کنید


کسانی که خون آن‌ها حاوی بالا‌ترین سطوح لیکوپن بوده است در مقایسه با افراد با پایین‌ترین سطوح لیکوپن در خون تا ۵۹ درصد کمتر در معرض سکته مغزی قرار گرفته بودند.

به گزارش لقمه، محققان با بررسی آزمایش خون ۱۰۳۱ مرد ۴۶ تا ۶۵ ساله در فنلاند و اندازه‌گیری میزان لیکوپن در خون آن‌ها در یک دوره ۱۲ ساله دریافتند افرادی که در وعده‌های غذایی خود، از گوجه فرنگی و سایر مواد غذایی حاوی آن بیشتر استفاده می‌کنند با داشتن بالا‌ترین میزان لیکوپن در خون در مقایسه با افرادی که خون آن‌ها دارای کمترین مقدار لیکوپن است تا ۵۵ درصد کمتر در معرض ابتلا به سکته مغزی قرار می‌گیرند.

براساس این گزارش محققان با مشاهده داده‌های گروه مورد مطالعه از مصرف گوجه فرنگی و بررسی وقوع سکته‌های مغزی تنها به دلیل لخته شدن خون همچنین افرودند کسانی که خون آن‌ها حاوی بالا‌ترین سطوح لیکوپن بوده است در مقایسه با افراد با پایین‌ترین سطوح لیکوپن در خون تا ۵۹ درصد کمتر در معرض سکته مغزی قرار گرفته بودند.

این مطالعه همچنین با ارزیابی میزان آنتی‌اکسیدان‌های دیگر شامل آلفاکاروتن، بتاکاروتن، آلفاتوکوفرول و رتینول در خون افراد افزود که هیچ ارتباطی بین سطح آن‌ها در خون و کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی مشاهده نشده است.

به گفته محققان با توجه به گزارشات قبلی، رعایت یک رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها و سبزیجات با کاهش خطر وقوع سکته مغزی همراه است و خوردن بیش از ۵ بار میوه و سبزی در طول روز می‌تواند تعداد وقوع سکته‌های مغزی در سراسر جهان را به طور عمده‌ای کاهش دهد.


نقل از :پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت

کد: 1906 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۹ مهر بازدید: 3562 ساعت: 8:10 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  دانستنی های بهداشتی سفره ای در گذشته بیشتر از سفره ‏های حصیری و پارچه ای استفا...

  روغن کنجد و سبوس برنج از فشار خون پیشگیری می‌کنند پژوهشگران ژاپنی در تحقیقات خود دریافتند که ترکیب ر...

  آشنایی با غذاهایی که شکم را چاق‌تر می‌کنند برخی از غذا‌ها هستند که به صورت چربی یک راست در شک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فنیل كتونوری، یک بیماری ارثی با تاثیرات مخرب بر مغز پایگاه خبری لقمه: فنیل كتونوری شایعترین فرم یك بیماری متابولیک ارثی (اتوزومی مغلوب ) می باشد که به علت کمبود یا عدم فعالیت آنزیم فنیل آلانین هیدروكسیلاز در كبد، اسید آمینه ضروری فنیل آلانین به تیروزین تبدیل نشده و سبب افزایش مزمن فنیل آلانین خون و پیدایش عوارضی از جمله آسیب مغزی غیر قابل برگشت میشود.
وقتی فک‌تان خرت خرت می‌کند «فکم موقع باز و بسته کردن صدا می‌دهد، نمی‌توانم درست غذا بجوم، وقتی غذا می‌خورم زود فکم خسته می‌شود و بی‌دلیل درد می‌کند ...» اینها و چندین شکایت مشابه از جمله رایج‌ترین مشکلاتی است که بیماران در کلینیک‌های دندانپزشکی به دندانپزشک ابراز می‌کنند و به‌دنبال راه درمان آن هستند؛ مشکلاتی که از آنها با عنوان اختلالات مفصل گیجگاهی فکی یاد می‌شود و افراد بسیاری در سطح دنیا به آن مبتلا هستند.
بهره گیری از روشهای نوین آبیاری موجب صرفه جویی 39.4 میلیون متر مکعبی شد پایگاه خبری لقمه: وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: امسال 9 هزارهکتار از اراضی کشاورزی تا آذرماه گذشته به سیستم های نوین آبیاری مجهز شدند که 39 میلیون و 400 هزار مترمکعب صرفه جویی آب را دربرداشت.
هنگام آلودگی هوا چه بخوریم و بنوشیم؟ یک متخصص طب سنتی گفت: به شهروندان توصیه می‌شود که برای دفع سموم ناشی از آلودگی هوا، آبمیوه‌های طبیعی مصرف کنند و همچنین با مصرف لبنیات تازه به ویژه شیر می‌توانند دفع سموم را در بدن بهتر کنند تا کمتر دچار عوارض آلودگی هوا همچون تنگی نفس و با نارسایی قلبی شوند.

حامیان