عوارض نمک دریا جبران‌ناپذیر است


وزارت بهداشت اعلام کرد: کمبود ید مهمترین عامل عقب‌ماندگی رشد ذهنی بشر است که البته قابل پیشگیری است و عوارض خطرناک نمک‌های دریا که به وسیله افراد سودجو تبلیغ می‌شوند، جبران‌ناپذیر است.

به گزارش لقمه، حسن نخودکار، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اینکه ید یکی از ریز مغذی‌های اساسی است، گفت: تولید هورمون تیروئید و تاثیر این هورمون در سلامت و اعمال حیاتی انسان از دوران جنینی، کودکی و بلوغ دلیل عمده اهمیت ید است.

نخودکار افزود: کمبود ید سبب بروز اختلال های وسیعی بر توانایی‌های ذهنی و جسمی افراد جامعه به خصوص در کودکان و نوجوانان می شود.

وی شایعترین تجلی بالینی این کمبود را به صورت گواتر عنوان و تصریح کرد: بسیاری از اثرات کمبود ید در کاهش فعالیت مغزی است که ممکن است به طور ظاهری نمایان نباشد.

وی با اشاره به اینکه علی رغم آنکه از سال 2000 میلادی تاکنون جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور عاری از کمبود ید در منطقه شناخته شده است، اظهار داشت: لیکن متاسفانه تبلیغات ناآگاهانه و وسیع انواع نمک های سنگ، دریا و دریاچه با عنوان نمک‌های طبیعی و داشتن خواص درمانی و عدم تاثیر مصرف در بیماران دارای فشارخون بالا، بیماران قلبی، دیابتی و زنان باردار و هزار و یک خاصیت غیر واقع، غیر منطقی و غیر علمی به عنوان یک تهدید جدی برای هم میهنانمان تبدیل شده است.

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان اذعان داشت: عوارض جبران ناپذیر نبود ید از یک سو، همچنین وجود فلزات سنگین همچون سرب، کادمیوم، جیوه و ...( که باعث بروز انواع سرطان و بیماری های کلیوی می شود) و وجود گچ، شن و ماسه به عنوان یک ناخالصی غیر محلول در نمکهای معرفی شده به عنوان نمک های طبیعی (سنگ نمک، نمک دریا و دریاچه) باعث گمراهی آحاد مردم و مصرف آن تهدید جدی برای سلامت مردم است.

نخودکار تاکید کرد: باید با مصرف صحیح نمک یددار تصفیه شده و استاندارد به میزان کافی از بروز اختلالات ناشی از کمبود ید پیشگیری کرد.


نقل از :پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت

کد: 1967 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۴ مهر بازدید: 3750 ساعت: 6:11 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مصرف بیش از حد غذاهای سرخ کردنی عامل بروز استرس و افسردگی ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۵ بهمن
2 اسامی نمک های غیر بهداشتی اعلام شد ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۵ بهمن
3 معاون بهداشتی وزارت بهداشت: سنگک بهترین نان سنتی ۱۳۹۵ پنج شنبه ۳۰ دي
4 کاهش خطر سکته با مصرف کمتر نمک ۱۳۹۵ پنج شنبه ۳۰ دي
5 این سم ها را با ولع نخورید! ۱۳۹۵ جمعه ۱۰ دي
6 «آب نمك» بهتر است یا «دهان شویه»؟ ۱۳۹۵ پنج شنبه ۹ دي
7 تشدید بیماری آسم با مصرف گوشت نمک سودشده ۱۳۹۵ سه شنبه ۷ دي
8 طرز تهیه کروستینی با سس پستو ۱۳۹۵ جمعه ۳ دي
9 مصرف نمک میتواند منجر به چاقی شود؟ ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۸ آذر
10 مصرف نمک از طریق نان از 6 گرم به 3 گرم کاهش پیدا می‌کند ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۲ آذر
11 چطور سوپ سالم بخوریم؟ ۱۳۹۵ شنبه ۲۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  6 غذای مغز برای وعده صبحانه غذای مغز در وعده صبحانه می‌تواند عاملی برای ارتقا...

  تاثیر طب سنتی در ناباروری جالب است بدانید در گزارشی که وزارت بهداشت استرالیا...

  احتمال دیابت بارداری در زنانی که زیاد سیب زمینی می خورند پایگاه خبری لقمه: طبق یک مطالعه جدید، زنانی که قبل...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

حامیان