عوارض نمک دریا جبران‌ناپذیر است


وزارت بهداشت اعلام کرد: کمبود ید مهمترین عامل عقب‌ماندگی رشد ذهنی بشر است که البته قابل پیشگیری است و عوارض خطرناک نمک‌های دریا که به وسیله افراد سودجو تبلیغ می‌شوند، جبران‌ناپذیر است.

به گزارش لقمه، حسن نخودکار، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به اینکه ید یکی از ریز مغذی‌های اساسی است، گفت: تولید هورمون تیروئید و تاثیر این هورمون در سلامت و اعمال حیاتی انسان از دوران جنینی، کودکی و بلوغ دلیل عمده اهمیت ید است.

نخودکار افزود: کمبود ید سبب بروز اختلال های وسیعی بر توانایی‌های ذهنی و جسمی افراد جامعه به خصوص در کودکان و نوجوانان می شود.

وی شایعترین تجلی بالینی این کمبود را به صورت گواتر عنوان و تصریح کرد: بسیاری از اثرات کمبود ید در کاهش فعالیت مغزی است که ممکن است به طور ظاهری نمایان نباشد.

وی با اشاره به اینکه علی رغم آنکه از سال 2000 میلادی تاکنون جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور عاری از کمبود ید در منطقه شناخته شده است، اظهار داشت: لیکن متاسفانه تبلیغات ناآگاهانه و وسیع انواع نمک های سنگ، دریا و دریاچه با عنوان نمک‌های طبیعی و داشتن خواص درمانی و عدم تاثیر مصرف در بیماران دارای فشارخون بالا، بیماران قلبی، دیابتی و زنان باردار و هزار و یک خاصیت غیر واقع، غیر منطقی و غیر علمی به عنوان یک تهدید جدی برای هم میهنانمان تبدیل شده است.

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کاشان اذعان داشت: عوارض جبران ناپذیر نبود ید از یک سو، همچنین وجود فلزات سنگین همچون سرب، کادمیوم، جیوه و ...( که باعث بروز انواع سرطان و بیماری های کلیوی می شود) و وجود گچ، شن و ماسه به عنوان یک ناخالصی غیر محلول در نمکهای معرفی شده به عنوان نمک های طبیعی (سنگ نمک، نمک دریا و دریاچه) باعث گمراهی آحاد مردم و مصرف آن تهدید جدی برای سلامت مردم است.

نخودکار تاکید کرد: باید با مصرف صحیح نمک یددار تصفیه شده و استاندارد به میزان کافی از بروز اختلالات ناشی از کمبود ید پیشگیری کرد.


نقل از :پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت

کد: 1967 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۴ مهر بازدید: 3674 ساعت: 6:11 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 این سم ها را با ولع نخورید! ۱۳۹۵ جمعه ۱۰ دي
2 «آب نمك» بهتر است یا «دهان شویه»؟ ۱۳۹۵ پنج شنبه ۹ دي
3 تشدید بیماری آسم با مصرف گوشت نمک سودشده ۱۳۹۵ سه شنبه ۷ دي
4 طرز تهیه کروستینی با سس پستو ۱۳۹۵ جمعه ۳ دي
5 مصرف نمک میتواند منجر به چاقی شود؟ ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۸ آذر
6 مصرف نمک از طریق نان از 6 گرم به 3 گرم کاهش پیدا می‌کند ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۲ آذر
7 چطور سوپ سالم بخوریم؟ ۱۳۹۵ شنبه ۲۲ آبان
8 استویا،شیرین کننده ای بی ضرر ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۷ آبان
9 نمک نان یک درصد کاهش می یابد ۱۳۹۵ سه شنبه ۴ آبان
10 برداشت نمک در منطقه آگاریای هند‎ ۱۳۹۵ چهارشنبه ۷ مهر
11 امگشت غذاهای محلی استان خوزستان ۱۳۹۵ شنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  با مصرف روزانه گوجه فرنگی قلبتان را تقویت کنید مصرف روزانه گوجه فرنگی به طور قابل توجهی عملکرد رگ...

  آیا جمعه ها چاق می شویم؟ ایام تعطیل فرصتی است که خانواده ها دور هم جمع می ش...

  نکات مهم در زمینه تنظیم رژیم غذایی مبتلایان به فنیل کتونوری پایگاه خبری لقمه: هر قوطی نوشابه رژیمی شیرین شده ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توصیه هایی برای افراد سرمایی این روز‌ها که هوا سرد شده است، برخی افراد حتی با پوشیدن چندین لباس و جوراب پشمی هنوز هم احساس سرما می‌کنند. یک متخصص طب سنتی می‌گوید این افراد با خوردن زنجبیل و بابونه می‌توانند احساس گرم شدن را در بدنشان تقویت کنند.
چگونه سریع و سالم چاق شویم؟ بعضی از افراد مادرزادی لاغر بدنیا می آیند و یا لاغر بوده و نمی دانند، چگونه چاق شوند. هرچند اکثر افراد بدنبال لاغری هستند، اما خیلی ها هم چاق شدن برایشان آرزو است. بعضی ها برای شرکت در تیم های ورزشی و یا ماندن در تیم نیاز به چاق شدن دارند. بعضی دیگر احساس می کنند که با چاق شدن زیباتر و سالم تر بنظر می رسند. بدون توجه به دلیل شما برای چاقی، چگونگی چاق شدن بدون اینکه بسلامتی شما آسیبی برسد، در مقاله امروز راستینه بررسی شده است.
مزاج پاییز و زمستان و تدابیر آن مزاج این فصل، سرد و خشک است. مزاج فصل پائیز در سرما و گرما معتدل، ولی در تری و خشکی همانند بهار به اعتدال نیست چون آفتاب تابستان هوا را کاملاً خشک نموده و اسباب تری در این فصل چندان آشکار نیست.
آشنایی با اصول نگهداری مواد غذایی پایگاه خبری لقمه: آشنایی با اصول نگهداری مواد غذایی به از دست رفتن ویژگی های ارگانولپتیکی، ارزش تغذیه ای، ایمنی و بازار پسندی یا مطلوبیت مواد غذایی، فساد مواد غذایی گفته می شود که به سه دسته فساد شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی طبقه بندی می گردد.

حامیان