پیش غذاهای سالم تر فست فودها!


راستش را بگویید! اگر دلتان بخواهد یک وعده فست‌فود بخورید و دوست داشته باشید یک پیش‌غذای خوشمزه را هم قبل از آن امتحان کنید، کدام یک از این پیش‌غذاها را انتخاب می‌کنید؟ سیب‌زمینی سرخ‌کرده، پیاز سوخاری یا قارچ سوخاری؟ به نظرتان کدام یک از این پیش‌غذاهاسالم‌ترند؟

به گزارش لقمه، با توجه به اصل تنوع که در علم تغذیه مطرح است قارچ انتخاب بهتری است، زیرا پیاز در غذایی که در همان رستوران می‌خوریم یا در بیشتر غذاهای روزمره‌مان وجود دارد اما قارچ این‌طور نیست.

سیب‌زمینی سرخ‌کرده سالم‌تر است!

اساسا فست‌فودها و غذاهای چرب از نظر غذایی کمترین ارزش غذایی را دارند و با توجه به هرم غذایی می‌بینیم که این غذاها در راس هرم قرار می‌گیرند؛ به این مفهوم که کمترین مقدار مصرف ما طی روز به این خوراکی‌ها اختصاص می‌یابد. اساسا فرآیند سرخ کردن به آن شکلی که‌در رستوران‌ها و فست‌فود فروشی‌ها صورت می‌گیرد، یعنی ماده غذایی را در روغن فراوان و داغ غوطه‌ور می‌کنند، باعث می‌شود خوراکی پرچربی داشته باشیم که علاوه بر ارزش غذایی پایین، باعث چاقی و عوارض آن می‌شود.

ضمن اینکه حرارت بالا ارزش غذایی ماده غذایی را، که اینجا سـیب‌زمینی، قارچ و پیاز است، به شدت کاهش می‌دهد.

وقتی بحث سوخاری شدن پیش می‌آید، پودرهای سوخاری به شدت جاذب روغن هستند و اینکه می‌گویند غذاهای سوخاری شده طعم بهتری دارند، به خاطر همین روغن بیشتری است که جذب غذا می‌شود و میزان کالری بیشتری در مقایسه با غذای سرخ‌شده معمولی وارد بدن می‌کنند. همچنین قارچ و پیاز در ترکیبات خود موادی دارند که در فرآیند سرخ شدن، به شدت نسبت به حرارت حساس بوده و خاصیت خود را از دست می‌دهند.

اما سیب‌زمینی کمتر از پیاز و قارچ دچار افت ارزش غذایی می‌شود؛ در واقع ویتامین‌ها و املاحی که در سیب‌زمینی وجود دارد، در برابر حرارت مقاوم‌ترند. بنابراین با اینکه هیچ‌کدام از این 3 خوراکی مورد توصیه نیست اما به نظر می‌رسد سیب‌زمینی کمتر مواد مغذی‌اش را از دست می‌دهد. البته فراموش نشود که این پیش‌غذای پرکالری نباید بیش از حد مصرف شود، زیرا هر 100 گرم سیب‌زمینی 400 کیلوکالری انرژی دارد؛ یعنی به اندازه یک ناهار کامل!

قارچ و پیاز در ترکیبات خود موادی دارند که در فرایند سرخ شدن، به شدت نسبت به حرارت حساس بوده، و خاصیت خود را از دست می‌دهند اما سیب‌زمینی کمتر از پیاز و قارچ دچار افت ارزش غذایی می‌شود اگر مجبورید، قارچ سوخاری بخورید!

اگر مجبورید، قارچ سوخاری بخورید!

فست‌فود‌ها انرژی بسیار بالایی دارند بنابراین اگر قرار باشد چیزی به عنوان پیش‌غذا هم میل شود، من ترجیح می‌دهم هیچ‌کدام از این 3 پیش‌غذا را انتخاب نکنم چراکه هر 3 سرخ‌کردنی و مضر هستند. اما اگر مجبور باشم یکی را انتخاب کنم، سیب‌زمینی سرخ‌کرده را به هیچ‌وجه انتخاب نمی‌کنم چراکه سیب‌زمینی خودش انرژی بسیار بالایی دارد و روغنی که به آن اضافه می‌شود نیز، همین‌طور است. بنابراین در کل انرژی زیادی به بدن می‌رساند و در کنار فست‌فود، بهتر است خورده نشود که فرد انرژی بسیار زیادی مصرف خواهد کرد.

از بین 2 گزینه دیگر هم، با توجه به اصل تنوع که در علم تغذیه مطرح است، قارچ را انتخاب می‌کنم، زیرا پیاز در غذایی که در همان رستوران می‌خوریم یا در بیشتر غذاهای روزمره‌مان وجود دارد اما قارچ این‌طور نیست و فقط در بعضی غذاها استفاده می‌شود. بنابراین در شرایطی که مجبور باشم یکی از این 3 پیش‌غذا را انتخاب کنم، من قارچ سوخاری را ترجیح می‌دهم و انتخاب دومم پیاز سوخاری است و سیب‌زمینی سرخ‌کرده آخرین انتخابم خواهد بود.

فست‌فود‌ها انرژی بسیار بالایی دارند بنابراین اگر قرار باشد چیزی به عنوان پیش‌غذا هم میل شود، من ترجیح می‌دهم هیچ‌کدام از این 3 پیش‌غذا را انتخاب نکنم چراکه هر 3 سرخ‌کردنی و مضر هستند. اما اگر مجبور باشم یکی را انتخاب کنم، سیب‌زمینی سرخ‌کرده را به هیچ‌وجه انتخاب نمی‌کنم چراکه سیب‌زمینی خودش انرژی بسیار بالایی دارد و روغنی که به آن اضافه می‌شود نیز، همین‌طور است.

بنابراین در کل انرژی زیادی به بدن می‌رساند و در کنار فست‌فود، بهتر است خورده نشود که فرد انرژی بسیار زیادی مصرف خواهد کرد. از بین 2 گزینه دیگر هم، با توجه به اصل تنوع که در علم تغذیه مطرح است، قارچ را انتخاب می‌کنم، زیرا پیاز در غذایی که در همان رستوران می‌خوریم یا در بیشتر غذاهای روزمره‌مان وجود دارد اما قارچ این‌طور نیست و فقط در بعضی غذاها استفاده می‌شود. بنابراین در شرایطی که مجبور باشم یکی از این 3 پیش‌غذا را انتخاب کنم، من قارچ سوخاری را ترجیح می‌دهم و انتخاب دومم پیاز سوخاری است و سیب‌زمینی سرخ‌کرده آخرین انتخابم خواهد بود.

سیب‌زمینی در بین غذاهای کربوهیدراتی یکی از بدترین انتخاب‌ها به حساب می‌آید چراکه سرخ‌کرده‌اش هم چربی اشباع زیادی داشته و هم ترکیبات نشاسته‌ای آن به سادگی جذب شده و قند خون را به سرعت بالا می‌برد

یا قارچ سوخاری یا پیاز سوخاری!

وقتی بحث سوخاری شدن و Deep Frying (سرخ کردن عمیق) مطرح باشد، خیلی فرق نمی‌کند که ماده اولیه چه چیزی است. مخصوصا وقتی سرخ شدن عمیق در رستوران‌هایی صورت گیرد که از یک روغن چندین بار استفاده می‌شود و پدیده اکسیداسیون رخ داده و اسیدهای چرب اشباع توسط خوراکی جذب می‌شود. در واقع حتی اگر ماهی را، که یکی از سالم‌ترین انواع گوشت سفید بوده و اسیدهای چربش بهترین است، در روغن زیاد سرخ کنیم، نه تنها اسیدهای چرب اشباع ماهی که در برابر نور و حرارت حساسند، از بین می‌رود، که اسیدهای چرب اشباع روغن‌های مخصوص سرخ‌کردن هم وارد ماهی شده و به این ترتیب یک خوراکی سالم و مفید به یک خوراکی نامرغوب و حتی مضر تبدیل می‌شود.

بنابراین سیب‌زمینی سرخ‌کرده، قارچ سوخاری و پیاز سوخاری هیچ فرقی با هم ندارند و همان حرارت زیاد، روغن و اکسیداسیونی که اتفاق می‌افتد، همگی باعث از بین رفتن مواد مغذی این خوراکی‌ها می‌شوند. به عنوان مثال سیب‌زمینی حاوی املاح معدنی و ویتامین‌هایی از جمله ویتامین C است که این ویتامین با حرارت زیاد روغن به راحتی از بین می‌رود. به همین ترتیب مواد مغذی موجود در قارچ و پیاز هم از بین می‌رود.

شاید از این لحاظ که قارچ و پیاز، کالری و ترکیبات قند ساده کمتری دارند، کم‌ضررتر از سیب‌زمینی سرخ‌کرده هستند. سیب‌زمینی به دلیل نشاسته‌اش، شاخص گلایسمی بالایی دارد و در بین غذاهای کربوهیدراتی یکی از بدترین انتخاب‌ها به حساب می‌آید چراکه سرخ‌کرده‌اش هم چربی اشباع زیادی داشته و هم ترکیبات نشاسته‌ای آن مثل قند و شکر طبیعی به سادگی جذب شده و قند خون را به سرعت بالا می‌برد. به این ترتیب می‌توان گفت که سیب‌زمینی سرخ‌کرده بدترین انتخاب است.


نقل از :برترین ها

کد: 3263 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۳۰ بهمن بازدید: 4211 ساعت: 8:39 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 معجون سرکه سیب؛ با این معجون جلوی فین‌فین‌تان را بگیرید! ۱۳۹۵ يکشنبه ۱ اسفند
2 دمنوش های انرژی زا را بشناسید ۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۸ بهمن
3 مصرف بیش از حد غذاهای سرخ کردنی عامل بروز استرس و افسردگی ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۵ بهمن
4 خواص متعدد سرکه ها را بشناسید ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۵ بهمن
5 تأثیر مصرف مكمل كراتین و مخلوط كراتین – كربوهیدرات بر توان بی هوازی و شاخص های آسیب سلولی ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۸ بهمن
6 8 خوارکی سمی که روزانه مصرف میکنید را بشناسید ۱۳۹۵ شنبه ۱۶ بهمن
7 طرز تهیه تخم مرغ با روکش پوره سیب زمینی ۱۳۹۵ پنج شنبه ۱۴ بهمن
8 نکات کاربردی که برای خرید میوه و سبزیجات باید بدانید ۱۳۹۵ يکشنبه ۳ بهمن
9 با دمنوش‌های گیاهی به جنگ آنفلوآنزا بروید ۱۳۹۵ جمعه ۱ بهمن
10 سیب زمینی کاراملی؛ پیش غذای شیرین و آبدار ۱۳۹۵ جمعه ۱ بهمن
11 طرز تهیه سیب زمینی با سس پستو ۱۳۹۵ پنج شنبه ۹ دي


نظرات


مریم

سلام مطالبتون بسیار ارزشمند و مفیده من هر هفته خبرنامتون رو می خونم و ازش استفاده می کنم.اگر ممکنه طرز تهیه قارچ سوخاری رو هم بزارید تو خبرنامه.متشکرم

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  نکاتی در خصوص تغذیه زنان باردار دکتر ربابه شیخ الاسلام تغذیه دوران بارداری را بسیا...

  راهایی برای فرار از آلودگی های هوای تهران پایگاه خبری لقمه:« تهران ما را خواهد کشت» اگر شما ...

  مصرف این مواد برای جلوگیری از سرطان و بیماریهای قلبی و فشار خون خوردن غذاهایی غنی ازآنتی اکسیدان‌ها به همه توصیه ش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کی و چقدر آبمیوه به کودکمان بدهیم؟ هیچ هیجانی مثل تماشای اولین روز میوه خوردن بچه‌ها نیست. وقتی که میوه را به سروصورت‌شان می‌مالند وصحنه‌های بدیعی را به وجود می‌آورند. برای همین والدین همیشه منتظر رسیدن این روز هستند و در مورد مصرف میوه درتغذیه کودک شان سوالاتی دارند.
سایز کمر و پای زنان چه اهمیتی دارد؟ رازهایی در مورد سلامت شما كه در آینه خانه‌تان می‌توانید به آنها برسید. همین حالا بلند شوید و سراغ آینه بروید و به خودتان نگاهی بیندازید. سعی كنید تصویری فضایی از خودتان در ذهن‌تان بكشید و ببینید فرم كلی بدن‌تان چگونه است.
چگونه برای کاهش وزن اشتهای خود را کم کنیم؟ اگر شما فردی هستید که تمایل به خوردن به طور مکرر دارید، بدن شک یا دچار اضافه‌وزن هستید و یا دچار اضافه‌وزن خواهید شد.
گوشت کبابی خوشمزه است اما... واقعیت این است كه اكثریت مردم جامعه از اینكه شیوه پخت غذای آنها روی ارزش و سلامت غذایی كه پخته‌اند تاثیر مستقیم و بسیار مهمی دارد، ناآگاهند.

حامیان