دکتر مظهری:
چه بخوریم و چه نخوریم تا بهتر رشد کنیم؟


رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با اشاره به رابطه مهم فعالیت های بدنی سبک و افزایش هورمون رشد تاکید کرد:«تاثیر فعالیت های بدنی سبک در نوجوانان و جوانان در مراحل پیش بلوغ و دوران بلوغ به قدری قابل لمس است که در کوتاه مدت نتایج آن به صورت چشمگیری ظاهر می گردد، اگر با خواب به موقع و زودهنگام شبانه توام باشد.»

به گزارش لقمه، دکتر ضیاءالدین مظهری در گفت و گویی گفت:«برای ترشح هورمون رشد مصرف لبو، هویچ پخته و خام و سالاد تهیه شده از سبزیجات متداول فصلی که بر روی آن هویچ رنده شده، لبوی خرد کرده و چند کشمش اضافه شده، به جای مصرف شیرینی، شکلات و آبنبات توصیه می شود و اگر افراد وقت و یا حوصله‌ای برای تهیه سالادهای متنوع حاوی سبزیجات پخته و خام را ندارند به مصرف میوه های فصل که در دسترس است روی بیاورند و بدانند که میوه هایی مثل سیب، گلابی، موز، انبه، انار، به، گیلاس، آلبالو، زردآلو، هلو و انواع میوه جات و صیفی جات جزء بهترین میان وعده ها تلقی می شوند که قسمتی از نیازهای بدن به ریزمغذی های ارزشمند را تامین می‌کنند.»

دکتر مظهری ادامه داد:«حذف شام های سنگین و پرچرب و عدم استفاده از سوسیس، کالباس و پیتزا در وعده شام و نخوردن دیرهنگام شام های سنگین، پرچرب و حجیم و جایگزین نمودن آن با سالادهای تهیه شده از سبزیجات پخته و خام غنی شده با سفیده تخم مرغ، بادام خرد شده یا گردو و پسته خام نه تنها مانع چاق شدن بی‌مورد افراد می شود بلکه با پیشگیری از ترشح انسولین میدان فعالیت را برای هورمون رشد مهیاتر می سازد. استفاده از آبلیمو و آب نارنج تازه همراه با مواد غذایی مخلوط حاوی گوشت، سبزیجات، حبوبات و غلات، هم به تامین ویتامین C مورد نیاز هورمون رشد کمک خواهد کرد و هم میزان جذب آهن را افزایش خواهد داد.»

وی تصریح کرد:«افراد با انجام یک برنامه منظم ورزشی به صورت راه رفتن و دویدن با سرعت ملایم؛ علاوه بر آنکه عضلات خود را تقویت کرده و به رشد بیشتر و افزایش حجم بیشتر عضلات کمک می کند بلکه به مصرف رساندن چربی های مازاد بر نیاز و انباشته شده کمک خواهد نمود ضمن اینکه در افزایش میزان هورمون رشد نیز تاثیر خواهد داشت مخصوصا تاثیر فعالیت های بدنی سبک در نوجوانان و جوانان در مراحل پیش بلوغ و دوران بلوغ به قدری قابل لمس است که در کوتاه مدت نتایج آن به صورت  چشمگیری ظاهر می گردد، اگر با خواب به موقع و زودهنگام شبانه توام باشد.»

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد:« همانطوری که می‌دانید در بدن انسان‌ها یک ساعت بیولوژیکی وجود دارد که عملکرد آن با طلوع و غروب آفتاب تنظیم می گردد و به موازات آن فرمان عملکرد هورمون های مختلف بدن صادر می‌شود.بعد از غروب آفتاب هورمون رشد و بازسازی بدن فعال تر می‌شود و وظایف خود را با بهره‌گیری از ذخایر انرژی های بدن آغاز می نماید. در طول شب 70 درصد انرژی مورد نیاز از محل چربی‌های بدن یا چربی های دریافتی از غذاهای مصرفی تامین و 30 درصد بقیه آن از منابع قندی حاصل می شود، لذا افرادی که چاق و چاق تر می‌شوند آنهایی هستند که بی‌خواب بوده و تمام روز را می‌خوابند و به گمان خود کم خوابی های شبانه را جبران می نمایند غافل از آنکه با طلوع آفتاب، هورمون‌های کار و فعالیت فعال می شوند و انسان را جهت کارهای بدنی آماده تر می نمایند و به استحکام بافت های موجود یا تازه ترمیم و ساخته شده می پردازند.»

وی تاکید کرد:«در روز که ساعات فعالیت فرد است اگر فرد استراحت کند و اوقات خود را به سکون و عدم تحرک سپری نماید، شلی و وارفتگی عضلات و تحلیل استخوان های بدن به تدریج آغاز خواهد شد و این گناه نابخشودنی والدین است که به همراه خود، کودکان را نیز به دیر خوابیدن شبانه و عدم تحرک روزانه و خوردن هله هوله ها عادت می دهند و به این ترتیب زمینه بروز اضافه وزن، چاقی، تنبلی و عدم تحرک را در فرزندان خود هموار می سازند.»

این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد:« با خوردن یک عدد سیب رنده شده بر روی سالاد کاهو و افزودن یک قاشق مرباخوری روغن زیتون و آب نصف یک لیموی تازه یا یک لیوان شیر با یک عدد سیب می توانید مقدمات لازم را جهت آرامش و خواب راحت فراهم آورید و با رفع انواع عوامل بازدارنده خواب راحت که به ترتیب اهمیت عبارتند از فکر و خیال، نگرانی، غصه، عصبانیت یا افکار محرک و هیجان زا، دمای نامناسب محل استراحت و خواب، نوشیدن بیش از حد چای یا قهوه، داشتن درد در ناحیه ای ازعضلات، مفاصل و استخوان ها یا دستگاه گوارش و ادراری، سر و صدا و میزان نور، جای خواب ناهموار و سفت و تخت خواب نامتناسب، مشکلات ناشی از شب بیداری های مکرر کودکان و یا ناآرامی و سر و صدای حیوانات خانگی نگهداری شده و ده ها مورد دیگر خواب راحتی داشته باشید.»

 


نقل از :سلامت نیوز

کد: 331 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ يکشنبه ۱۹ تير بازدید: 9711 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اسنک اسفناج، میان وعده خون‌ساز ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۵ بهمن
2 فوائد مهم لوبیاسبز برای سلامتی ۱۳۹۵ يکشنبه ۳ بهمن
3 اشتباه انسانی عامل توزیع شیر مدارس در هواپیما/ ۲ کارگر لبنی اخراج شدند ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۷ دي
4 شیرینی ماندل بولار یک شیرینی سوئیسی ۱۳۹۵ شنبه ۱۸ دي
5 برای خواب خوب، سیر را به سه روش استفاده کنید ۱۳۹۵ شنبه ۱۸ دي
6 7 ماده غذایی ساده برای بهبود 7 مشکل ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱ دي
7 چه چه چیزی باعث می‌شود یک غذا، سیر کننده باشد؟ ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۹ آذر
8 کیک خامه ای به شکل چشم انسان ۱۳۹۵ جمعه ۲۶ آذر
9 تفاوت مهم بین افراد مبتلا به اختلالات پرخوری عصبی و پرخوری تصریح نشده ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۴ آذر
10 طرز تهیه بهترین مرغ زعفرانی در فر ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۳ آذر
11 طرز تهیه سالاد نودل سرد ۱۳۹۵ پنج شنبه ۱۸ آذر


نظرات


ataiy

عیدتان مبارک

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  با این مواد از ریزش مو جلوگیری کنید ریزش موها به عوامل مختلفی بستگی دارد که با استفاده...

  بهترین میوه برای لاغری را بشناسید انگور بهترین میوه برای کسانی است که می‌خواهند وزن ...

  لیمو بخورید تا سکته نکنید! پژوهشگران آمریکایی و انگلیسی دریافتند که مصرف لیمو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

شخصیت خود را با مواد غذایی شکل دهید یافته های جدید علمی دانشمندان نشان می دهند که مواد غذایی می توانند در دستگاه گوارش واکنش هایی ایجاد کنند که باعث تغییرات روحی در انسان می شود و بر شخصیت انسان تاثیر می گذارد .
بد‌ترین ظرف برای نگهداری ادویه‌جات اسانس‌ها به عنوان حلال ظروف پلاستیکی محسوب می‌شوند و با حل کردن پلاستیک مقدار زیادی از مواد مضر آن را به خود جذب می‌کنند.
استقلال اقتصادی و امنیت غذایی پایگاه خبری لقمه: مطالعات و بررسی‌های نشان دهندۀ این حقیقت است كه اقتصاد كشور بنا به علل گوناگون، از عدم تعادل‌های متنوع و متعددی رنج می‌برد. این امر، منجر به گسترش فقر، نابرابری اجتماعی، طبقاتی شدن جامعه، بیكاری و استقراض خارجی شده است. در این نوشتار برآنیم تا به این پرسش پاسخ دهیم كه آیا مبانی اقتصادی قانون اساسی باعث به وجود آمدن این عدم تعادل‌هاست؟
فوت‌وفن‌های نگهداری آبغوره و آبلیمو به گفته یک کارشناس مواد آشامیدنی و بهداشتی معاونت غذا، پس از اینکه آبلیمو و آبغوره داخل شیشه ریخته شد، بهتر است شیشه را داخل آب جوش قرار دهید تا...

حامیان