سحری بخوریم یا نه؟


سحری یک وعده غذایی مهم و ضروری در ماه رمضان است. بنابراین توصیه می شود به هیچ وجه روزه بدون سحری نگیرید.

به گزارش لقمه، این کار به ویژه در فصل تابستان موجب کاهش توان جسمی، عدم تمرکز ذهن، تحریک پذیری و کم آب شدن بدن می گردد. بهتر است سحری وعده ای مشابه ناهار در روزهای عادی در نظر گرفته شود.

اما سحری چه بخوریم؟
متخصصان تغذیه معتقدند که از مصرف غذاهای حاوی چربی و پروتئین زیاد پرهیز کنید. پروتئین ها برای متابولیسم نیاز به آب زیادی دارند بنابراین در مصرف منابع پروتئینی اعتدال را رعایت کنید. انواع چربی های مفید می توانند منبع انرژی خوبی برای روزه داران باشند. چربی ها آخرین گروه مواد غذایی هستند که معده را ترک می کنند و برای همین به احساس سیری کمک می کنند. روغن هایی مانند روغن زیتون، هسته انگور، کنجد، آفتابگردان، و کانولا انتخاب های مناسبی به شمار می روند. تصور نکنید که هر چه وعده سحری سنگین تر و پر کالری تر باشد، تحمل روزه داری برای شما آسان تر می شود.

بهتر است از مواد غذایی که هضم آنها طولانی تر است مانند ترکیبی از غلات (مانند نان ترجیحا سبوس دار، برنج ، سیب زمینی) و حبوبات یا گوشت های کم چرب و یا تخم مرغ استفاده شود. همچنین لبنیات کم چرب، سالاد و میوه ها را نیز در وعده سحری بگنجانید.

چگونه از تشنگی پیشگیری کنیم؟
در سحر از خوردن مواد غذایی شور و پر ادویه، کنسروها، ترشی های حاوی نمک زیاد، چای پررنگ، قهوه و نوشابه خودداری کنید. چای و قهوه مدر (ادرار آور) هستند و آب بدن را دفع می کنند. همچنین از سبزیجات خام و پخته و میوه ها استفاده کنید. سبزیجات و میوه ها به دلیل دارا بودن فیبر، در دستگاه گوارش آب جذب کرده و موجب حفظ آب و عدم دفع زودهنگام آن از بدن می شوند، در نتیجه کمتر تشنه می شوید.

بهترین نوشیدنی آب است. شربت آب لیمو با کمی عسل، تخم شربت و خاکشیر نیز گزینه های خوبی هستند که احتمال تشنگی در طول روز را کاهش داده و از گرمازدگی جلوگیری می کنند.

اگر در وعده سحر اشتها ندارید...
اغلب افراد تمایلی برای خوردن وعده سحری ندارند. به این افراد توصیه می شود شب ها کمی زودتر بخوابند تا در زمان سحر به موقع بیدار شوند و فرصت کافی برای خوردن سحری داشته باشند. همچنین برای تحریک اشتها بهتر است وعده سحری را با خوردن سالاد یا میوه آغاز نمود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سیمرغ

کد: 4423 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ پنج شنبه ۲۰ تير بازدید: 3178 ساعت: 10:41 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ناگهانی قندخون با مواد غذایی خیلی شیرین در سحری ۱۳۹۵ يکشنبه ۶ تير
2 این غذاها را در وعده سحری نخورید ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۶ خرداد
3 غذاهای آبکی در سحر نخورید ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۴ خرداد
4 نوشیدن چای از وعده سحری حذف شود ۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۰ خرداد
5 غذای نذری شما را به نیازمندان می‌رسانیم ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۹ مهر
6 با تنوع غذایی از سوء تغذیه در ماه رمضان پیشگیری کنید ۱۳۹۴ جمعه ۵ تير
7 دور این غذاها را در ماه رمضان خط بكشید! ۱۳۹۴ سه شنبه ۲ تير
8 روزه‌داران این غذاها را در سحر نخورید! ۱۳۹۴ جمعه ۲۹ خرداد
9 توصیه های مهم غذایی در ماه رمضان/ خوراکی های سحر ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۷ خرداد
10 وعده سحری در ماه رمضان چگونه باشد ۱۳۹۳ شنبه ۲۱ تير
11 4 خطای رایج تغذیه‌ای در ماه رمضان ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۹ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  خطرات نوشیدنی های انرژی زا نوشیدنی های انرژی زا می توانند خطرناک باشند. آگاهی...

  اگر جدی نگیرید، دندان های تان را به خطر انداخته اید حداقل یك بار جرم گیری در سال ضروری است، حتی هر 6 م...

  چگونه غذا بخوریم تا فشار خون نگیریم وزارت بهداشت مجموعه‌ایی از دستورالعمل‌ها در رابطه ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوراکی‌های دشمن پوست را بشناسید غذاها و خوراکی‌های روزانه تاثیر چشمگیری بر رفتار و سلامتی جسم و روح دارند. یکی از این تاثیرات را می توان در پوست شاهد بود.
موز، کیوی و پرتقال موثر در کنترل فشارخون یک فوق تخصص نفرولوژی بزرگسالان عنوان کرد: خوردن لبنیات، سبزی‌جاتی مانند گوجه‌فرنگی و میوه‌هایی مانند موز، کیوی، پرتقال و خرما که حاوی مقادیر بسیاری از کلسیم و پتاسیم هستند در کنترل فشار خون موثر هستند.
ویژگی های یک شام مناسب برای جلوگیری از چاقی در شب هرمون هایی که متابولیسم را بالا می برند و باعث سوخت و ساز غذا در بدن می شوند ،مانند خودمان در حالت استراحت به سر می برند و به همین دلیل غذاهای سنگینی که مصرف می کنیم فقط در بدن تجمع پیدا می کنند و به چربی تبدیل می شوند و باعث بروز چاقی در افراد می شوند.
سفره ایرانی از زبان دکتر حداد عادل سخنرانی دوم دكتر غلامعلی حداد عادل در سلسله سخنرانی های خود با عنوان فرهنگ ایران به موضوع "سفره ایرانی پرداخته است و به صورت اجمالی ابعاد مختلف خورد و خوراک ایرانی را مورد بررسی قرار داده اند.

حامیان