چرا هویج نارنجی است؟


هویج از سبزی‌های ریشه‌ای است که می‌توان آن را خام یا پخته مصرف كرد. بتاکاروتن، پیش‌ساز ویتامین A، در هویج ‌فراوان یافت می‌شود.

به گزارش لقمه، این سبزی منبعی غنی از فیبر خوراکی، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی است و به دلیل داشتن حدود 10 درصد کربوهیدرات که شامل5/3 درصد ساکاروز (کربوهیدرات موجود در قند و شکر) و 5/1 درصد نشاسته است، با سایر سبزی‌ها تفاوت دارد و هر 100 گرم آن حاوی 40 کیلوکالری انرژی است.

رنگ نارنجی هویج به دلیل رنگدانه‌ای از خانواده «کاروتنوییدها»ست و مقدار بتاکاروتن آن از دیگر کاروتنوییدها بیشتر است. بتاکاروتن هم مانند سایر کاروتنوییدها و ویتامینA ، محلول در چربی است. هرچند دانش تغذیه بر مصرف سبزی‌های خام تاكید دارد اما با پختن هویج ارزش غذایی آن افزوده می‌شود و هویج پخته از هویج خام آنتی‌اکسیدان بیشتری دارد و جذب بتاكاروتن آن افزایش می‌یابد بنابراین بهترین راه برای جذب بیشتر بتاكاروتن، آب‌پزكردن آن است. از سوی دیگر، هویج كلسترول خون را كاهش می‌دهد و مصرف آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بروز حساسیت‌های فصلی می‌شود اما به دلیل اینكه مصرف‌ هویج با پوست ممكن است باعث بروز نفخ ‌شود، بهتر است پوست آن گرفته شود.

در ضمن افرادی که چاق هستند یا اضافه وزن دارند، نباید با خوردن هویج دنبال معجزه لاغری باشند بلكه باید شیوه زندگی و نحوه تغذیه آنها تغییر كند. افراد مبتلا به دیابت هم باید در مصرف هویج اعتدال را رعایت كنند زیرا هویج حاوی مقداری قند است. البته در تغذیه افراد مبتلا به دیابت، غذاها بر مبنای شاخصی به نام «نمایه گلایسمی‌» دسته‌بندی می‌شوند؛ اندازه‌ای که نشان می‌دهد خوردن مقداری از یک ماده غذایی که حاوی مثلا 50 گرم قند باشد، در مقایسه با یک استاندارد (معمولا نان سفید) می‌تواند قندخون را افزایش دهد و غذاهایی که نمایه گلایسمی ‌پایین دارند (کمتر از 45)، کمتر و آهسته‌تر از غذاهایی با نمایه گلایسمی ‌بالا (بیش از 60) قندخون را افزایش می‌دهند بنابراین مصرف چنین موادغذایی‌ای برای افراد مبتلا به دیابت، بهتر است.

نمایه گلایسمی‌ هویج خام، متوسط است (حدود 49) اما حرارت طبخ هرچند باعث افزایش قابلیت جذب بتاکاروتن می‌شود اما نمایه گلایسمی‌ آن را افزایش می‌دهد و به حدود 85 درصد می رساند بنابراین افراد مبتلا به دیابت، باید هویج (به‌خصوص هویج پخته) را در حد متعادل و با توصیه متخصص تغذیه مصرف كنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت

کد: 4726 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۵ مرداد بازدید: 3724 ساعت: 11:52 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مواد غذایی ضدپیری را بشناسید ۱۳۹۵ شنبه ۱۶ بهمن
2 خورش آلو هویج ‌غذای پیشنهادی مشهدی‌ها ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۶ دي
3 یک نوشیدنی فوق العاده با چغندر و رفقا ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۳ آذر
4 «کوفته هویج و تره» با دستپخت بروجردی ها ۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۵ شهريور
5 کاهش قیمت میوه های نو رسیده/هلو 2500تومان کاهش قیمت داشت ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۰ شهريور
6 نرخ جدید انواع میوه، سبزی و صیفی‌جات/ گیلاس ۲هزارتومان گران شد ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۶ مرداد
7 خوردن هویج بهتر است یا آب‌هویج؟ ۱۳۹۴ شنبه ۱۷ بهمن
8 بوی بدمرغ را چگونه از بین ببریم ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۷ دي
9 چه بخوریم تا چشمان سالمی داشته باشیم ۱۳۹۴ پنج شنبه ۲۴ دي
10 اهمیت تغذیه‌ در روزهای آلوده ۱۳۹۴ شنبه ۲۸ آذر
11 هویج کلسترول بد را کاهش می‌دهد ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۸ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  تابستان فصل وفور ویتامین D بیشترین مقدار ویتامین "D" موجود در بدن در اواخر تا...

  بادام زمینی احتمال ابتلا به دیابت را کاهش می دهد آیا می‌د‌انید‌ که خورد‌ن باد‌ام‌زمینی به مقد‌ار ۵ ...

  داروهای گیاهی هم عوارض دارند/ عطاری‌ها سرخود تجویز نکنند رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران گفت: داروهای گیاهی ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رابطه بین غذا و جوش های پوستی یک متخصص پوست و مو تاکید کرد:« تاکنون هیچ ماده غذایی که تمام افراد مصرف کنند و باعث بروز جوش در همه شود شناخته نشده است اما بدون شک تجربه خود فرد در این میان مهم است. »
چربی‌های شکم را با كمك كدام خوراکی کنیم؟ بررسی مطالعات انجام شده نشان می‌دهد مصرف آووکادو به بهره‌مندی از یک رژیم‌غذایی سالم، افزایش سطح کلسترول خوب، کاهش خطر سندرم متابولیک و کاهش وزن بدن کمک می‌کند.
تأثیر رنگ در آشپزخانه آشپزخانه یكی از مهمترین بخش‌های هر خانه است كه فعالیت‌های بسیاری در آن انجام می‌شود. بنابراین، با اطمینان خاطر می‌توانید از رنگ‌های روشن و درخشان كه احساس انرژی را با خود به همراه می‌آورند، در آن استفاده كنید. اگر علاقمند نیستید كه از چند رنگ بر روی هر یك از دیوارها بهره ببرید، تنها یك رنگ را به كار برید. با این همه، استفاده از چند رنگ، آن جا كه تقابل‌هایی میان رنگ‌ها پدید آید، می‌تواند منظره‌ی آشپزخانه را مدرن كند.
زیباتر شدن با توت فرنگی‌های هوس‌انگیز توت‌فرنگی‌های قرمز و زیبا به شما چشمک می‌زنند و شما را وسوسه می‌کنند که دست خالی به منزل نروید، اما باید بدانید که این میوه خوش‌رنگ علاوه بر طعم فوق‌العاده‌ای که دارد، می‌تواند به عنوان ماده اولیه انواع کرم‌ها و ماسک‌های زیبایی که می‌توانید خود در منزل تهیه ‌کنید مورد استفاده قرار بگیرد.

حامیان