غذاهای نذری تا چند روز قابل نگهداری اند؟


یک متخصص تغذیه با اشاره به مدت زمان نگهداری غذاهای نذری در یخچال و فریزر، درباره ظروف غذاهای نذری با تاکید بر استفاده از ظروف یک بار مصرف قابل بازیافت گفت:« لازم است راهنمایان مذهبی به مردم توصیه کنند کمتر از ظروف یک بار مصرف برای توزیع غذاهای نذری استفاده کنند و این کار را به عنوان رفتار یک مسلمان متعهد به محیط زیست معرفی کنند.»

به گزارش لقمه، دکتر نسرین امیدوار در گفت و گویی گفت:« در مورد غذاهای نذری در ماه محرم دو بحث تهیه کنندگان غذاهای نذری و مصرف کنندگان این غذاها مطرح است. کسانی که تهیه کننده و توزیع کننده غذای نذری هستند در مورد ایمنی غذا مسئولیت دارند یعنی باید مواد اولیه غذای نذری خود را از محل سالمی تهیه کرده باشند، غذا در شرایط سالم و بهداشتی پخت شود و تا زمانی که قصد توزیع غذا در میان مردم را دارند باید غذا را در درجه حرارت مناسبی نگهداری کنند.»

وی ادامه داد:« کسانی که غذای نذری تهیه و توزیع می کنند حتی الامکان از روغن جامد کمتری مصرف کنند و غذاها را با چربی کمتری تهیه کنند.»

دکتر امیدوار درباره ظروف غذاهای نذری گفت:« اگر از ظروف یک بار مصرف استفاده نشود خیلی بهتر است درغیراینصورت ظروفی که برای توزیع غذاهای نذری استفاده می شود باید قابل بازیافت باشند. »

وی تاکید کرد:« لازم است راهنمایان مذهبی به مردم توصیه کنند کمتر از ظروف یک بار مصرف برای توزیع غذاهای نذری استفاده کنند و این کار را به عنوان رفتار یک مسلمان متعهد به محیط زیست معرفی کنند.»

این متخصص تغذیه درباره جنس ظروف نذری گفت:« ظروف غذای نذری باید از انواعی باشد که در برابر حرارت مقاوم است چرا که برخی از انواع ظروف بخصوص ظروف شفاف و نازک برای غذای گرم تولید نشده است. متاسفانه مشکلی که در ماه های عزاداری داریم این است که بسیاری از اوقات بعد از مراسم، حجم بالایی از ظروف یک بار مصرف استفاده شده است که با دیگر زباله ها مخلوط یا در سطح شهر پراکنده می شوند بنابراین فکر می کنم باید یک فرهنگسازی جدی برای جمع آوری این ظروف و برگرداندن آن به سیستم بازیافت شود تا مراسم عاشورایی ما باعث آلودگی بیشتر محیط زیست ما نشود.»

وی درباره نکاتی که مصرف کنندگان غذاهای نذری باید رعایت کنند، گفت:« مصرف کنندگان غذاهای نذری باید در حد نیاز خود این غذها را تهیه کنند تا در همان روز مصرف شود ولی اگر در مواردی غذاهای نذری اضافه بر نیاز بود اگر قصد مصرف غذا طی یکی دو، روز آینده را داریم قطعا باید مانند هر غذای پخته شده ای در یخچال نگهداری شود اما اگر غذا به میزانی است که بیشتر از دو روز زمان برای مصرف نیاز دارد باید در ظروف دربسته که هوا وارد آن نشود در فریزر نگهداری شود و بهتر است غذای پخته شده را زیر یک ماه مصرف کنیم.»  



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 5572 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۲۴ آبان بازدید: 3363 ساعت: 11:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 غذاهای سالم می توانند به سوخت و ساز بدنتان آسیب برسانند ۱۳۹۵ شنبه ۲۱ اسفند
2 تناسب اندام حتی با مصرف خوراکی‌های خوشمزه ۱۳۹۵ شنبه ۲۱ اسفند
3 مصرف این ماده غذایی سرطان پستان را دور می کند ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۶ اسفند
4 آجیل فله ای نخرید/رشد قارچ های بیماری زا ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۶ اسفند
5 کره گیاهی فرآورده ای کاملا ایمن در چهارچوب ضوابط بهداشتی تولید می شود ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۶ اسفند
6 مواد غذایی مفید برایپیشگیری و کاهش خطر آب مروارید ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۵ اسفند
7 اگر می‌خواهید باهوش بمانید این مواد غذایی را نخورید ۱۳۹۵ شنبه ۱۴ اسفند
8 خوراکی های مفید برای دندان ها را بشناسید ۱۳۹۵ شنبه ۱۴ اسفند
9 خوراکی های موثر بر تعریق بدن را بشناسید ۱۳۹۵ شنبه ۱۴ اسفند
10 پیتزا راتاتویی(پیتزایی برای گیاه خواران) ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۱ اسفند
11 غذاهایی که ممکن است دلیل اصلی جوش زدنتان باشند ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۱ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  وزارت بهداشت اسناد آلودگی میکروبی «دماوند» را منتشر کرد+ عکس مدیران سازمان غذا و دارو با ارائه مستندات جدید، از...

  با این غذاها ماست نخورید ‌یک مشاور تغذیه گفت: برای جلوگیری از دفع آهن باید ...

  چرا باید اسفناج بخوریم؟ اسفناج گیاهی سرشار از کلروفیل و پروتئین است که نه ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

حامیان