غذاهای نذری تا چند روز قابل نگهداری اند؟


یک متخصص تغذیه با اشاره به مدت زمان نگهداری غذاهای نذری در یخچال و فریزر، درباره ظروف غذاهای نذری با تاکید بر استفاده از ظروف یک بار مصرف قابل بازیافت گفت:« لازم است راهنمایان مذهبی به مردم توصیه کنند کمتر از ظروف یک بار مصرف برای توزیع غذاهای نذری استفاده کنند و این کار را به عنوان رفتار یک مسلمان متعهد به محیط زیست معرفی کنند.»

به گزارش لقمه، دکتر نسرین امیدوار در گفت و گویی گفت:« در مورد غذاهای نذری در ماه محرم دو بحث تهیه کنندگان غذاهای نذری و مصرف کنندگان این غذاها مطرح است. کسانی که تهیه کننده و توزیع کننده غذای نذری هستند در مورد ایمنی غذا مسئولیت دارند یعنی باید مواد اولیه غذای نذری خود را از محل سالمی تهیه کرده باشند، غذا در شرایط سالم و بهداشتی پخت شود و تا زمانی که قصد توزیع غذا در میان مردم را دارند باید غذا را در درجه حرارت مناسبی نگهداری کنند.»

وی ادامه داد:« کسانی که غذای نذری تهیه و توزیع می کنند حتی الامکان از روغن جامد کمتری مصرف کنند و غذاها را با چربی کمتری تهیه کنند.»

دکتر امیدوار درباره ظروف غذاهای نذری گفت:« اگر از ظروف یک بار مصرف استفاده نشود خیلی بهتر است درغیراینصورت ظروفی که برای توزیع غذاهای نذری استفاده می شود باید قابل بازیافت باشند. »

وی تاکید کرد:« لازم است راهنمایان مذهبی به مردم توصیه کنند کمتر از ظروف یک بار مصرف برای توزیع غذاهای نذری استفاده کنند و این کار را به عنوان رفتار یک مسلمان متعهد به محیط زیست معرفی کنند.»

این متخصص تغذیه درباره جنس ظروف نذری گفت:« ظروف غذای نذری باید از انواعی باشد که در برابر حرارت مقاوم است چرا که برخی از انواع ظروف بخصوص ظروف شفاف و نازک برای غذای گرم تولید نشده است. متاسفانه مشکلی که در ماه های عزاداری داریم این است که بسیاری از اوقات بعد از مراسم، حجم بالایی از ظروف یک بار مصرف استفاده شده است که با دیگر زباله ها مخلوط یا در سطح شهر پراکنده می شوند بنابراین فکر می کنم باید یک فرهنگسازی جدی برای جمع آوری این ظروف و برگرداندن آن به سیستم بازیافت شود تا مراسم عاشورایی ما باعث آلودگی بیشتر محیط زیست ما نشود.»

وی درباره نکاتی که مصرف کنندگان غذاهای نذری باید رعایت کنند، گفت:« مصرف کنندگان غذاهای نذری باید در حد نیاز خود این غذها را تهیه کنند تا در همان روز مصرف شود ولی اگر در مواردی غذاهای نذری اضافه بر نیاز بود اگر قصد مصرف غذا طی یکی دو، روز آینده را داریم قطعا باید مانند هر غذای پخته شده ای در یخچال نگهداری شود اما اگر غذا به میزانی است که بیشتر از دو روز زمان برای مصرف نیاز دارد باید در ظروف دربسته که هوا وارد آن نشود در فریزر نگهداری شود و بهتر است غذای پخته شده را زیر یک ماه مصرف کنیم.»  



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 5572 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ جمعه ۲۴ آبان بازدید: 3287 ساعت: 11:58 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 سالمندان چه میزان موادمعدنی نیاز دارند؟ ۱۳۹۵ شنبه ۲ بهمن
2 هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد ۱۳۹۵ شنبه ۲ بهمن
3 رهایی از «بوی پیازی دهان» با یک دهان‌شویه خانگی! ۱۳۹۵ جمعه ۱ بهمن
4 سیب زمینی کاراملی؛ پیش غذای شیرین و آبدار ۱۳۹۵ جمعه ۱ بهمن
5 طرز تهیه اسپاگتی پای، با پاستای نواری! ۱۳۹۵ جمعه ۱ بهمن
6 فیبر و تا ثیر آن بر دیابت ۱۳۹۵ جمعه ۱ بهمن
7 کاهش ریسک ابتلا به دیابت با پیروی از رژیم غذایی گیاهی ۱۳۹۵ جمعه ۱ بهمن
8 هنگام سرگیجه از مصرف 4 گروه عمده غذایی اجتناب کنید ۱۳۹۵ پنج شنبه ۳۰ دي
9 ۷ بلایی که شکر بر روی بدن می‌آورد ۱۳۹۵ پنج شنبه ۳۰ دي
10 کوراکو بنتو غذای ژاپنی ۱۳۹۵ پنج شنبه ۳۰ دي
11 گارنی یاریخِ خوشمزه و تبریزی ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۹ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  آهن گیاهی یا آهن حیوانی؟ محققان اسپانیایی معتقدند که آهن گیاهی بهتر از آهن ...

  سوپ و آش؛ غذایی کامل برای سرماخوردگی یک متخصص تغذیه با تاکید براینکه مواد مغذی از دست ر...

  سیر را قورت بدهیم یا نه؟ در مورد قورت دادن روزانه سیر برای پیشگیری از بو گر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

لبنیات کم چرب بهتر است یا پر چرب؟ یك متخصص تغذیه گفت: هر چه میزان چربی محصولات لبنی كمتر باشد، كلسیم آن بهتر جذب می شود.
دوپینگ حافظه با این خوراکی‌ها در زمان امتحانات مغزدانه‌ها از بهترین خوراکی‌ها برای تقویت حافظه در روزهای امتحان به شمار می‌روند و برای این روزهای دانش‌آموزان و دانشجویان، خوراکی‌های مطلوبی محسوب می‌شوند.
مواد غذایی اعتیاد آور احتمالا با خواندن این مطلب ناراحت خواهید شد اما این هشدارها را جدی بگیرید. شما باید سالم غذا بخورید و بدانید كه برخی مواد غذایی هستند كه نه‌تنها سالم نیستند بلكه شما را معتاد می‌كنند.
چرا میوه های خارجی خوش رنگ ترند؟ در روزهایی که تولید کنندگان میوه تدارک فروش شب عید را می بینند، بازار میوه خود را برای ورود میوه های ماندگار با رنگ و طعم ویژه آماده می کند. میوه های با کیفیتی که ظاهری شبیه به میوه های وارداتی دارند اما نه از طعم آبکی در آنها خبری هست و نه از مضرات کودهای شیمیایی و هورمون های رشد.

حامیان