چه نوع روغن زیتونی بخریم؟


روغن زیتون به دلیل دارا بودن چربی‌های غیراشباع، سالم است و موجب کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شود.

به گزارش لقمه، در مورد روغن‌های زیتون خوراکی در سوپرمارکت‌ها توضیح دهید و بگویید روغن‌های بی‌بو خاصیت واقعی را دارا هستند. این خواننده می‌خواهند بدانند تهیه کدام نوع روغن زیتون بدون بو یا با بو برای مصرف بهتر است؟


دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی در گفت‌وگویی در پاسخ به این سوال گفت: «چهار نوع روغن زیتون در بازار موجود است، روغن فرابکر، بکر، تصفیه‌شده و روغن تفاله زیتون که بهترین نوع روغن زیتون، نوع فرابکر است.»


وی در ادامه توضیح داد: «در فرایند تولید روغن زیتون فرابکر، تحت هیچ‌گونه حرارتی قرار نمی‌گیرد و بهترین نوع روغن زیتون به شمار می‌رود. روغن بکر تحت فرایند تا حدودی حرارت می‌بیند که در بین عموم به روغن زیتون بودار معروف است و روغن تصفیه‌شده روغنی است که طی فرایند، حرارت و فشار بیشتری به آن وارد می‌شود و از تصفیه روغن زیتون بکر به دست می‌آید که در ایران معروف به روغن «بی‌بو» است و رنگ روشن‌تری دارد.»


این متخصص صنایع غذایی درخصوص روغن تفاله زیتون گفت: «روغن‌های زیتون خوراکی بازار فرابکر، بکر و تصفیه‌شده هستند و تفاله زیتون که با حلال‌های عالی گرفته می‌شود بیشترین استفاده آن در صنعت است و برای کارهای غیرخوراکی و ساخت صابون و شامپو از آن استفاده می‌شود.»


وی در ادامه یادآور شد: «روغن زیتون دارای خواص متعدد و حاوی اسیدهای چرب اولئیک و امگا6 است و متاسفانه به دلیل گران بودن در فرایند تولید آن تقلباتی صورت می‌گیرد و گاها روغن زیتون خالص نیست و ممکن است روغن تصفیه‌شده با روغن زیتون بکر یا فرابکر مخلوط یا روغن سویا، آفتابگردان و کلزا یا روغن‌های دیگر نباتی به روغن زیتون افزوده شود. بنابراین توصیه می‌شود روغن زیتون مرغوب را از مراکز و کارخانه‌های معتبر با مجوز و نشان استاندارد خریداری کنید و از خرید روغن در برخی مسیرهای جاده‌ای بپرهیزید چون اگر تقلبی در فرایند تولید آن صورت گرفته شده باشد، به راحتی و از روی ظاهر نمی‌توان تشخیص داد و نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی است.»


این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در پایان درخصوص شرایط نگهداری روغن زیتون گفت: «روغن زیتون باید در کابینت و دور از نور و گرما و در جای خنک نگهداری شود و از قراردادن آن در کنار گاز اجتناب شود چون حرارت باعث تجزیه شدن ترکیبات و سمی شدن آن می‌شود.»

 

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامانه

کد: 8200 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ يکشنبه ۱ شهريور بازدید: 1255 ساعت: 9:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  واقعیت‌هایی تلخ در مورد چای شیرین درست است که چای شیرین در وعده صبحانه مزه خوب و دلچ...

  چه غذاهایی برای بیماران دیابتی مناسب هستند؟ مسئول تغذیه بزرگسالان در دفتر بهبود تغذیه وزارت به...

  برای جذب بهتر آهن به همراه غذا، آبلیمو مصرف کنید برای جذب بهتر آهن همراه با غذا نوشابه‌های گازدار و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جلوگیری از ابتلا به افسردگی با مصرف لبنیات یک روانپزشک با تاکید بر مصرف لبنیات تازه و مغزهایی مانند پسته، بادام و گردو گفت: بیشترین میزان سرتونین در ماست و شیر تازه دیده می‌شود.
لغو تحریم ها فصل تازه ای در همکاری های تهران - برلین ایجاد می کند پایگاه خبری لقمه: سایت خبری رادیو دویچه وله به نقل از وزیر کشاورزی آلمان نوشت: با برداشته شدن تحریم های بین المللی در آینده نزدیک «فصلی تازه» در همکاری ایران و آلمان آغاز می شود.
فنیل كتونوری، یک بیماری ارثی با تاثیرات مخرب بر مغز پایگاه خبری لقمه: فنیل كتونوری شایعترین فرم یك بیماری متابولیک ارثی (اتوزومی مغلوب ) می باشد که به علت کمبود یا عدم فعالیت آنزیم فنیل آلانین هیدروكسیلاز در كبد، اسید آمینه ضروری فنیل آلانین به تیروزین تبدیل نشده و سبب افزایش مزمن فنیل آلانین خون و پیدایش عوارضی از جمله آسیب مغزی غیر قابل برگشت میشود.
7 ترفند برای جنگ با هله‌هوله ها در یکی از آخرین توضیحات ارائه‌شده در مجله نیویورک‌تایمز درباره علم خارق‌العاده اعتیاد به هله‌هوله‌ها یا همان خوراکی‌های ناسالم واقعیت قدرت بالای این موادغذایی برای برانگیختن اشتهای افراد حتی به عنوان یک واکنش فیزیولوژیکی انکار نشده و البته در عین حال این موضوع هم عنوان شده که این اتفاق در پی یک استراتژی مشخص از سوی کارخانه‌های تولید این نوع مواد خوراکی در حال بسط و گسترش است...

حامیان