پس از جنجال نشست خبری مدیرعامل آب دماوند؛
وزارت بهداشت اسناد آلودگی میکروبی «دماوند» را منتشر کرد+ عکس


مدیران سازمان غذا و دارو با ارائه مستندات جدید، از تخلف شرکت آب معدنی دماوند خبر دادند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، حسین رستگار در نشست خبری ضمن ارائه مستندات مربوط به آزمایش‌های انجام شده در مورد آب‌های بسته بندی و به ویژه آب معدنی و آشامیدنی دماوند، گفت: تمامی آب‌های معدنی و آشامیدنی طی دو مرحله مورد بررسی قرار می‌گیرند این آزمایش‌ها به دنبال دستور وزیر بهداشت و همچنین رئیس سازمان غذا و دارو از نیمه اول امسال برای تمام برندها آغاز شد.

وی افزود: بررسی‌های انجام شده حاکی از آن بود که 10 درصد مواردی که مورد آزمایش قرار گرفته بودند مشکلات ماژور و مینور داشتند. بر این اساس دستور توقف خطوط تولیدی و همچنین انجام اصلاحات لازم داده شد.

رستگار افزود: در مورد برند «دماوند» نیز باید گفت که آب آشامیدنی این برند دارای میکروب سودوموناس بود که این موضوع از نظر ضوابط بهداشتی و فنی قابل قبول نیست و باید در این شرایط خط تولید اصلاح شود. به این ترتیب دستور اصلاح خط تولید داده و مقرر شد که تمام پَچ‌های آب آشامیدنی دماوند قبل از ورود به بازار تاییدیه آزمایشگاه مرجع غذا و دارو را داشته باشند.

وی در مورد آب معدنی دماوند نیز گفت: آب معدنی از آب چاه تامین می‌شود. بررسی های انجام شده در چاه مربوطه نیز میکروب «اشرشیاکولی» و «کولیفرم» را نشان داد که این موضوع نیز از نظر استانداردهای ملی و ضوابط بهداشتی و فنی سازمان غذا و دارو پذیرفته شده نیست. به همین دلیل پروانه آب معدنی دماوند به کلی تعلیق شد.

وی در مورد اظهارات رئیس سازمان غذا و دارو مبنی بر وجود فضولات انسانی در آب معدنی دماوند گفت: ویروس‌های فوق می‌تواند منشاء فضولات انسانی داشته باشد.

رستگار با بیان اینکه آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو بسیار پیشرفته بوده و به لحاظ میکروبیولوژی بسیار قوی است، افزود: این آزمایشگاه مورد تایید سازمان جهانی بهداشت است. روش‌هایی هم که در این آزمایشگاه به کار گرفته می‌شود از استانداردهای ملی برخوردارند. نتایج تمام آزمایش‌های انجام شده به صورت مستند موجود است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر آن‌که مسئولان شرکت آب معدنی دماوند اظهار داشته‌اند که از سازمان غذا و دارو هیچ اخطاریه‌ای دریافت نکرده‌اند گفت: در جلسه‌ای با مدیرعامل، مسئول فنی و رئیس انجمن آب‌های بسته‌بندی تمام این موارد را به آن‌ها اعلام کردیم و تذکرات لازم را دادیم. به صورت مکتوب نیز از آن‌ها امضا گرفته و مقرر شد تا زمانی که اصلاح خط تولید آب آشامیدنی دماوند برای ما محرز نشود تمام پچ‌های تولیدی این برند قبل از حضور در بازار تاییدیه آزمایشگاه‌های مرجع را بگیرند.

 

4 برند آب معدنی به بازار برگشتند

در ادامه هدایت حسینی مدیرکل نظارت بر مواد غذایی،‌ آشامیدنی و آرایشی بهداشتی سازمان غذا و دارو نیز گفت: ما به صورت مستمر نظارت‌هایمان را در سطح عرضه و در فواصل زمانی متفاوت انجام می‌دهیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات شرکت آب معدنی دماوند مبنی بر اینکه حدود دو سال است آب معدنی دماوند تولید نمی‌شود، گفت:‌ در ارزیابی‌های انجام شده در شش ماه دوم سال 93 و همچنین شش ماه اول سال 94 مواردی از این آب معدنی در بازار بود که توسط آزمایشگاه مرجع مورد آزمایش قرار گرفت و وجود آلودگی در آن مشخص شد، به همین دلیل تولید آب معدنی دماوند به صورت کامل متوقف و پروانه آن باطل شد چرا که آب معدنی باید بدون پالایش از عمق زمین وارد بطری شود و در عین حال باید عاری از آلودگی باشد. این در حالی است که این ضوابط در مورد آب معدنی دماوند انجام نمی‌شود.

وی در باره آب آشامیدنی نیز گفت: آب آشامیدنی نیز باید مورد سالم‌سازی قرار گیرد. به همین دلیل به دلیل وجود میکرو ارگانیزم‌ها به شرکت مربوطه اخطارهای لازم داده شد و جلسه‌ای نیز با مدیران و مسئول فنی و همچنین رئیس انجمن آب‌های بسته‌بندی برگزار و موارد مربوطه به آن‌ها اعلام شد.

حسینی افزود: در مجموع درباره آب آشامیدنی دماوند خواسته‌ایم که اصلاحات لازم انجام شود. در حال حاضر دماوند تنها مجاز به عرضه آب آشامیدنی است.

وی در توضیحی تکمیلی درباره آب معدنی دماوند گفت: دماوند آب معدنی را پس از پالایش و فرآوری به بازار عرضه می‌کرد این در حالی است که مبنای عرضه آب معدنی آن است که باید بدون پالایش و فرآوری وارد بطری شده و عرضه شود. آب معدنی باید مستقیما از سفره آب زیرزمینی برداشت شود که این موارد در مورد آب معدنی دماوند صدق نمی کرد. آب آشامیدنی دماوند هم که به دلیل وجود میکروارگانیزم تذکرات لازم را در یافت کرد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر چرایی توبیخ مسئول فنی آب معدنی دماوند گفت: مسئول فنی، متولی فنی و بهداشت واحد تولیدی است و هر واحد تولیدی ملزم است یک نفر را در این زمینه معرفی کند. مسئول فنی واحدهای تولیدی نماینده وزارت بهداشت نیستند. در مجموع باید صلاحیت مسئول فنی این شرکت هم بررسی شود. اما اصلاحاتی که از این شرکت خواسته‌ایم همچنان در حال انجام است.

حسینی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی‌ها عنوان می‌کنند با اعلام نام برند دماوند اعتبار این برند مورد خدشه قرار گرفته است گفت: سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت مسئول سلامت مردم هستند. سازمان غذا و دارو سازمانی مستقل است و وظیفه حفظ سلامت مردم را بر عهده دارد. بر همین اساس پایش‌های‌مان را به صورت مستمر در سطح عرضه انجام می‌دهیم. در این زمینه نیز با کسی تعارف نداریم و از هیچ قصور و نکته‌ای چشم‌پوشی نخواهیم کرد. مرجع ما هم در این موضوع آزمایشگاه کنترل غذا و داروی کشور است.

به گفته وی در بررسی‌هایی که در مورد آب‌های بسته بندی انجام شد، 12 مورد از آن‌ها دارای عدم انطباق با ضوابط سازمان غذا و دارو بودند و آلودگی‌های میکروبی و فلزات سنگین را نشان دادند. به همین دلیل توقف خطوط تولید و اصلاح آن‌ها در برنامه قرار گرفت. تاکنون نیز چهار مورد از این 12 مورد سالم‌سازی را انجام داده و مجوز ورود به بازار را دریافت کرده‌اند اما هشت خط تولیدی همچنان متوقف است.

حسینی گفت: در مورد آب آشامیدنی دماوند نیز دو خواسته داشتیم؛ ابتدا اینکه مسیر تولید آب معدنی را ببندند که آخرین گزارش‌ها حاکی از آن است که قسمت بای‌پس بسته شده است. خواسته دوم ما نیز شست و شوی ویژه خط تولید آب آشامیدنی با روش‌های جدید بود که به نظر می رسد این موضوع نیز در حال اصلاح و انجام است.

 

 

 

 

 

بر اساس این گزارش، این در حالی است که «میشل راسکائو» مدیرعامل شرکت آب دماوند روز یکشنبه در نشست خبری در مورد ادعای سازمان غذا و دارو مبنی بر آلودگی محصولات این شرکت، گفت: آنچه ما صحبت می‌کنیم بر اساس مدارک و مستندات رسمی است که در دست داریم و آن را به مقامات ارائه داده‌ایم. و در واکنش به آلودگی میکروبی محصولات این شرکت اظهار کرد: تا امروز هیچ‌گونه نتیجه رسمی از آزمایش‌های سازمان غذا و دارو دریافت نکرده ایم.

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را درباره آن، با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 8320 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ دوشنبه ۲۷ مهر بازدید: 755 ساعت: 7:08 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 5 نوشیدنی مناسب برای ورزشکاران ۱۳۹۵ شنبه ۷ اسفند
2 رکودتولیدپسته دردهه۹۰می‌شکند ۱۳۹۵ يکشنبه ۱ اسفند
3 توسعه کشت گیاهان دارویی در برنامه ششم توسعه ۱۳۹۵ يکشنبه ۱ اسفند
4 فواید روغن نارگیل برای پوست ۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۸ بهمن
5 کاهش فشار خون از طریق نوشیدن آب ۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۸ بهمن
6 طرح های کوتاه مدت رفع تنش آبی 7 کلانشهرکشور اجرایی می شود/ حفر چاه مطمئن ترین راه ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۷ بهمن
7 تولید نوعی کود زیستی از قارچ توسط محققان کشور ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۷ بهمن
8 کاهش بیماری دیابت وسرطان با مصرف برنج خیس کرده ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۴ بهمن
9 نوشیدنی های مفید برای معده را بشناسید ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۳ بهمن
10 ناسو نو دنگاکو و نیمونو (بادمجان سرخ شده همراه با میسو بر روی آن و بادمجان آب پز شده) ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۰ بهمن
11 پاکسازی بدن با رژیم غذایی 5 روزه ۱۳۹۵ شنبه ۹ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  مصرف زیاد پروتئین حیوانی به اندازه سیگار کشنده است پزشکان آمریکایی هشدار دادند که مصرف مقادیر زیاد پر...

  رستوران‌ها بحران چاقی را در کودکان تشدید می‌کنند متخصصان تغذیه هشدار دادند کودکان در رستوران‌ها بیش...

  هورمون‌درمانی در باشگاه‌های بدنسازی؛ معجزه یا تقلب؟ دكتر كیمیاگر گفت: این روند می‌تواند ماهی یک کیلو ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

محدودیت مرزی در واردات موز برای حفاظت از باغات موز کشور انجام می‌شود پایگاه خبری لقمه: معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات کشور گفت: محدودیت مرزی برای واردات موز به سیستان و بلوچستان در راستای پیشگیری از بروز بیماری قارچی در باغات موز این استان است.
در مدرسه چه بخوریم؟ با توجه به نزدیک شدن فصل بازگشایی مدارس، مطلب زیر را که درباره بهداشت عمومی و بهداشت محیط در مدارس، تغذیه دانش‌آموزان و رعایت نکات بهداشت فردی از سوی دانش‌آموزان است، برایتان آورده‌ایم.
دیابتی‌ها پائیز را با سیب سپری کنند آغاز فصل پاییز به معنای وارد شدن به فصل انواع سیب هاست که از دیرباز به عنوان مظهر سلامتی شناخته شده است.
رموز کشف شده کاهش وزن توصیه ای که همیشه می شنویم – کمتر بخور و بیشتر حرکت کن – اما زمانی که به عمل می رسد دیگر زیاد کمک کننده نیست. مسلما می دانید که باید مقدار کالری دریافتی خود را کم کنید، اما چه مقدار؟ بهتر است این مقدار کالری را از غذاهای کم چرب بگیریم یا غذاهایی که کربوهیدرات کمی دارند؟ سیستم سوخت وسازبدن چه؟ آیا طوری تنظیم شده که وزنتان را بالا نگه دارد؟ آیا راهی وجود دارد که مثلا یک روز شعله های این سیستم سوخت و ساز را بالا کشید و با خیال راحت یک کیک را خورد؟حتی علم نیز هنوز نمی تواند برخی از پایه ای ترین سوالات در مورد کاهش وزن را جواب بدهد.

حامیان