چرا فست فود جایگزین سفره ایرانی ها شده؟!


باپایگاه خبری لقمه : فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به افزایش روز افزون مصرف فست فود، گفت: واقعا درک نمی‌کنم چرا خانواده ها سفره ایرانی را جایگزین فست فود می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، حسین خدمت با اشاره به افزایش روز افزون فست فودی ها در کلانشهرها و گرایش خانواده‌ها به این نوع وعده های غذایی، افزود: درباره مضرات فست فود بارها سخت گفته شده، اما به نظر می‌رسد به رغم همه این هشدارها گرایش به خوردن فست فود نه تنها کم نشده که مضاعف شده است.

وی با بیان این مطلب که فست‌فودها چند ایراد اساسی دارند که برای بدن بسیار مشکل‌ساز هستند، گفت: مواد تشکیل‌دهنده آنها معمولاً با کیفیتی بسیار پایین و تاریخ مصرف گذشته هستند.

استاد دانشگاه اضافه کرد: ضمن اینکه در مواد تشکیل‌دهنده بسیاری از این فست‌فودها باید تردید کرد، گوشت مورد استفاده در این فست‌فودها با مواد بسیار بی‌کیفیت و غیراستانداردی مخلوط می‌شود و در تهیه آن به هیچ عنوان نکات بهداشتی رعایت نشده است.

فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد: ضمن اینکه از مواد نگهدارنده‌ بسیاری در این ترکیبات بهره می‌گیرند که اصلاً مناسب نیستند.

وی، بهره گیری از ادویه های مضر را نیز عامل دیگر خواند و گفت: ایراد دوم آنها ادویه بسیار زیاد به ویژه نمک و فلفل غیراستانداردی است که در این حجم برای بدن و تغذیه بسیار نامناسب‌اند؛ ضمن اینکه قندها و پروتئین آنها، کیفیت لازم را ندارند و حتی ناسالم هستند.

عضو انجمن گوارش آمریکا با اشاره به سومین ایراد مهم فست‌فودها گفت: روغن‌هایی که در طبخ این مواد استفاده می‌شود، نه تنها بسیار بی‌کیفیت هستند و حتی برای سرخ کردن بار اول هم مناسب نیست اما متاسفانه شاهدیم که فست‌فودفروشی‌ها بارها و بارها از این روغن نامناسب استفاده می‌کنند؛ به طوری که این روغن به شدت سرطان‌زا می‌شود.

سس و نوشابه، دو چاشنی خطرناک

این فوق تخصص گوارش و کبد در ادامه از دو چاشنی خطرناکی صحبت کرد که معمولا جزو لاینفک فست فودها هستند.

وی با اشاره به دو چاشنی عمده‌ای که معمولاً با این فست‌فودها سرو می‌شود، به سس‌ها اشاره کرد و گفت: سس‌های بسیار چرب هم همواره تغذیه سالم را زیر سئوال می‌برند. مصرف بیش از حد این سس‌ها بسیار برای بدن مضر و آسیب‌رسان است.

این فوق تخصص گوارش تاکید کرد: تغذیه سالم با چربی و نمک کم و مواد تازه فراهم می‌شود، در حالی که این فست‌فودها اصلاً این فاکتورها را ندارند.

خدمت در ادامه با اشاره به نوشیدنی‌هایی که معمولاً با فست‌فودها سرو می‌شود، گفت: نوشابه در رنگ‌های مختلف جزو لاینفک فست‌فودهاست. مصرف بیش از حد این نوشیدنی در ایجاد سوءتغذیه بسیار موثر است و مانع اصلی در جذب املاح به حساب می‌آید.

بیشترین آسیب به کبد و دستگاه گوارشی می‌رسد

وی با بیان اینکه این فست‌فودها همه بدن را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهند، گفت: آسیب این نوع تغذیه ناسالم به همه بدن می‌رسد، اما بیشترین آسیب شامل کبد و دستگاه گوارش می‌شود.

فوق تخصص گوارش اضافه کرد: پوکی استخوان، کبد چرب و ضعف عضلانی که این روزها به شدت با آن روبرو هستیم را باید در این نوع تغذیه جست‌وجو کرد.

خدمت با بیان اینکه نوشیدنی‌ها بیشترین آسیب را بر اسکلت بدن می زنند و ایجاد پوکی استخوان می‌ کنند، گفت: اما فست‌فودها بیشترین تاثیرشان را بر کبد و گوارش می‌گذارند.

وی افزود: رفلاکس و تنبلی معده، اختلال سوخت و ساز در کبد و کبد چرب از مهمترین مضرات این دو ماده غذایی هستند.

نوجوانان در سن رشد بیشترین آسیب را می‌بینند

فوق تخصص گوارش با بیان اینکه این مواد بر اساس سن و سال آسیب‌شان افزایش و کاهش می‌یابد، گفت: سنین زیر ۱۶ سال و بالای ۷۰ سال بیشترین آسیب بدنی را از این مواد ناسالم می‌بینند و ممکن است آثار سوء آن را بلافاصله مشاهده کنند.

خدمت تاکید کرد: با این حال باید بگویم بیشترین ضرر به افراد در سنین رشد می‌رسد.

وی توضیح داد: در این سن بدن نیاز به پروتئین خوب دارد و مواد غذایی سالم، اما وقتی این مواد ناسالم به بدن می‌رسند، نوجوانان قطعاً در سال‌های آینده آسیب‌های آن را خواهند دید.

ورزش و تناسب وزن را فراموش نکنید

فوق تخصص گوارش در ادامه با بیان اینکه ورزش مناسب می‌تواند آسیب‌های فست‌فودها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد، گفت: تحرک و ورزش مناسب می‌تواند مانعی باشد برای بسیاری از آسیب‌های فست‌فودها.

خدمت، یکی از آسیب‌های فست‌فودها را اضافه وزن نام برد و گفت: کسی که فست‌فود می‌خورد معمولاً زیاد و سریع می‌خورد که این امر مهمترین عامل در افزایش وزن است.

وی در پایان گفت: افزایش وزن خود حکایتی مجزا دارد و آسیب‌های بسیاری می‌رساند و ورزش تنها راه مقابله با آن است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 8494 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ شنبه ۲۱ شهريور بازدید: 386 ساعت: 10:22 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 دلایل پلمب شدن چهار سفره خانه در پرند ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۲ دي
3 «سفره افطار» ثبت جهانی یونسکو شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۵ آذر
4 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
5 توصیه های طب ایرانی برای تغذیه زائران اربعین ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
6 روایت نذری متفاوت اهالی روستای اراضی/ میزبانی ۳٠٠ ساله از عزاداران حسینی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۵ مرداد
7 دومین سفره افطار در قدس بر روی دیوارنگاره های تهران اکران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ فروردين
8 «فراوانی» و «قیمت» خطوط قرمز وزارت جهاد کشاورزی است ۱۴۰۲ جمعه ۴ فروردين
9 نیمی از محصولات کشاورزی ایران به ضایعات تبدیل می شود! ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
10 دستاوردهای سفرهای استانی رئیسی به خوزستان چه بود؟ ۱۴۰۱ شنبه ۵ شهريور
11 پیام تسلیت دبیر مسابقات فرهنگی هنری سفره‌های ایرانی اسلامی به مناسبت درگذشت بابک برزویه ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۶ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خونریزی معده در مردان شایع‌تر است خون‌ریزی از مجرای گوارشی یکی از شایع‌ترین مشکلاتی ...

  راه‌های کالری سوزاندن در محل کار لقمه: ممکن است شما در محل کار خود تمام وقت را مشغو...

  این خوراکی‌ها آفت دهان را تشدید می‌کنند کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت:...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت