مواظب باشید كارد به شكمتان نخورد
خطرات همزمانی مصرف غذا و دارو


می‌دانستید همزمانی مصرف برخی داروها با برخی مواد غذایی ممكن است سبب كاهش اثر درمانی دارو یا حتی افزایش عوارض و خطرات آن شود.

لقمه: برای آن‌كه به بعضی از این تداخلات غذایی و دارویی پی ببرید، به چند مورد اشاره می‌كنیم تا اگر برای درمان بیماری خود مجبور به مصرف دارو هستید، با حساسیت و دقت بیشتری درمان خود را پی بگیرید:

1ـ كلسیم موجود در شیر و برخی محصولات لبنی، اثر آنتی‌بیوتیك‌های ضد عفونت (مثل تتراسایكلین) و آسپرین را كاهش می‌دهد.

2ـ ویتامین K موجود در كلم، اسفناج، آووكادو، كاهو و كلم بروكلی از اثر داروهای ضد انعقاد خون همچون وارفارین، می‌كاهد و احتمال تشكیل لخته را در خون افزایش می‌دهد. خوردن این سبزی‌ها همزمان با مصرف برخی تب‌برها و مسكن‌ها همچون استامینوفن هم اثر كاهنده بسیار دارد.

3 ـ اگر داروهای ضدافسردگی مصرف می‌كنید، هیچ‌گاه با فاصله كمتر از دو تا سه ساعت پنیر، سس سویا یا حتی ماءالشعیر نخورید. اغلب انواع پنیر با داروهای ضد افسردگی و آنتی‌بیوتیك‌هایی چون لینزولید (دارویی برای درمان عفونت‌های ریوی) ناسازگار بوده و افزایش شدید فشار خون را در پی دارد.

4 ـ‌ چای، قهوه، نوشیدنی‌های كولادار و كلا مواد غذایی كافئین‌دار را با مسكن‌های ضد دردی چون استامینوفن در فواصل زمانی كوتاه‌تر سه تا چهار ساعته نخورید. این همزمانی بخصوص در بیمارانی كه از داروهای ضد آسم مثل تئوفیلین استفاده می‌كنند، گاهی باعث بروز عوارضی چون لرزش، تعریق یا حتی آسیب‌هایی بر احشای درونی (به عنوان مثال: كبد) می‌شود.

5 ـ برخی میانسالان گاهی شیرین‌بیان می‌خورند. برخی جوانان بویژه آنها كه ورزش می‌كنند مكمل.

خوب است بدانید مصرف شیرین‌بیان با داروهای ادرارآور و نیز ضد فشار خون مناسب نیست، زیرا همزمانی مصرفش سبب كمبود پتاسیم و در نتیجه تغییر ریتم ضربان قلب می‌شود، مكمل‌ها را نیز نباید با هم مصرف كرد.

كوتاه آن‌كه اگر بخواهیم روشی مناسب برای جلوگیری از این تداخلات پیشنهاد دهیم، مطالعه دقیق و همیشگی راهنمای درون بسته داروها، بویژه سوال از پزشك یا داروساز را توصیه می‌كنیم.


نقل از :جام جم آنلاين

کد: 895 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۲۶ فروردين بازدید: 6009 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


فهیده قمصری

متاسفانه ازخطرات تداخل دارویی وغذایی حتی دکتر معالج نیز خبر ندارد مادرم در بیمارستان خصوصی ایران مهر وبهمن بستری بود وبه همراه وارفارین اسفناج نیزدرلیست غذایی بوده وباعث لخته در خون گردید وخیلی از داروهای مُسکن وریوی که با لبنیات نباید مصرف می شد وبالاخره نادانی دکترریه باعث مرگش شد.خدا لعنتشان کنداصلا بیمار خود را بخصوص در بیمارستان بهمن (خصوصی) نبرید که مرگش حتمی است .

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  صبح و ظهر و شب امتحان چه بخوریم؟ سال‌ها پیش، وقتی ما مثل خیلی از خواننده‌های این صف...

  توت فرنگی کلسترول خون را کاهش می‌دهد یک کارشناس تغذیه گفت: توت فرنگی کلسترول خون را کاه...

  مصرف این مواد برای جلوگیری از سرطان و بیماریهای قلبی و فشار خون خوردن غذاهایی غنی ازآنتی اکسیدان‌ها به همه توصیه ش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پوستى بدون چروک با ده ماده غذایى بسیارى از مردم ویتامین A را پیام آور بینایی بهتر مى دانند. توجه کنید که سلامت پوست ما نیز مستقیماً به میزان ویتامین A غذاى ما مرتبط است.
جلوگیری از کاهش یا افزایش وزن در ماه رمضان در طول ماه مبارک رمضان رژیم غذایی شما نباید با حالت عادی تفاوت زیادی داشته باشد و باید به گونه‌ای باشد که وزن شما کاهش یا افزایش زیادی نداشته باشد.
فاتحه‌خوانی با آبمیوه مسموم بلای جان پیرزن‌ها رییس پلیس آگاهی فرماندهی غرب استان تهران از دستگیری سارقی خبرداد که در پوشش «مسافرکش» ضمن مسموم‌کردن زنان مسن، جواهرات آنان را سرقت می‌کرد.
40 نکته تغذیه‌ای و بهداشتی در تهیه و عرضه غذا بنا بر اعلام متخصصان سلامت، شرط اصلی سالم زیستن برخورداری از تغذیه صحیح است و تغذیه صحیح یعنی رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه. به این معنی که به مقدار کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن در غذای روزانه استفاده کرده و این میزان نیاز نیز انواع مختلف مواد غذایی در بر گیرد.

حامیان