آشنایی با رشته مدیریت هتلداری


هتلداری كه یكی از زیربناهای اساسی جذب و توسعه توریسم و گردشگری است رشته­ مدیریت هتلداری را پدید آورده است و افراد مدیر و ماهری را در جهت پیشرفت و توسعه اهداف گردشگری آموزش می­دهد.

مقدمه
در جامعه امروزی صنعت گردشگری به دلیل گستردگی خاصی كه به وجود آورده است باعث حضور پر تعداد افراد شاغل در این صنعت شده و روز به روز بر ارزش آن افزوده می­شود، به گونه­ای كه صنعت گردشگری بزرگترین و پر مخاطب­ ترین صنعت در دنیا معرفی شده است. افراد شاغل در این صنعت افرادی هستند با آداب و رسوم، زبان، فرهنگ و رفتارهای گوناگون كه همه آن­ها با یك زبان مشترك یعنی زبان گردشگری با یكدیگر در ارتباط هستند.
امروزه یكی از پایه­ های اصلی اقتصاد بسیاری از كشورها وابسته به صنعت گردشگری است. صنعت گردشگری در آغاز مبتنی بر تجربه افراد بود اما رشد سریع این صنعت باعث شد مباحث گردشگری و رشته ­های وابسته به آن به جمع رشته­ های تحصیلی در دانشگاه­ها اضافه گردد و نیرو­های متخصصی را در جامعه گردشگرپذیر پرورش دهد. ایران یكی از 10 كشور نخست در صنعت گردشگری معرفی شده است كه تاكنون نتوانسته به جایگاه اصلی خود در این صنعت دست یابد. حال با توسعه علمی گردشگری در دانشگاه­ های ایران و تحصیل دانشجویان در رشته­ های مرتبط می­ توان قدم­ های مثبتی در توسعه صنعت گردشگری برداشت.
هتلداری كه یكی از زیربناهای اساسی جذب و توسعه توریسم و گردشگری است رشته­ ی مدیریت هتلداری را پدید آورده است و افراد مدیر و ماهری را در جهت پیشرفت و توسعه اهداف گردشگری آموزش می­دهد.

دانشگاه­های ارائه دهنده رشته مدیریت هتلداری

دانشگاه­ هایی كه در ایران رشته مدیریت هتلداری را در مقطع كارشناسی ارائه می­دهند عبارتند از: دانشگاه علامه طباطبایی (تهران)، مؤسسه آموزش عالی مازیار (رویان) و مؤسسه غیر انتفاعی قشم (جزیره قشم).
مقطع كاردانی این رشته در مؤسسه غیر انتفاعی فردوسی طوسی (مشهد) و بسیاری از دانشگاهها و مؤسسات دیگر (در دفترچه راهنمای انتخاب رشته سازمان سنجش موجود است) ارائه می­شود.
مقطع كارشناسی ارشد مدیریت هتلداری در ایران وجود ندارد و افراد علاقه­ مند به ادامه تحصیل در این رشته می­توانند در دانشگاه­های مالزی یا دیگر کشورهای خارجی مهارت­ های خود را تكمیل نمایند.

دوره ­های رشته مدیریت هتلداری
دوره­ کارشناسی مدیریت هتلداری 4 ساله بوده و تعداد كل واحد­های درسی قابل ارائه 132 واحد است. نظام آموزشی این دوره­ها ترمی واحدی است كه كلیه دروس نظری و عملی آن در 8 نیمسال تحصیلی ارائه می­شود.
دوره­ کاردانی مدیریت هتلداری نیز 2ساله بوده و تعداد كل واحد­های درسی قابل ارائه 82 واحد است که كلیه دروس نظری و عملی آن در 4 نیمسال تحصیلی ارائه می­شود.

دروس رشته مدیریت هتلداری
دانشجویان رشته مدیریت هتلداری طی گذراندن ترم­های آموزشی در مقطع كارشناسی در دروس خود با موضوعات زیر آشنا و آگاه می­شوند:

تاریخچه سفر، انواع مراكز اقامتی، اصول مدیریت، رزرواسیون، شناخت انواع غذاها و شیرینی­ ها، چگونگی ارائه خدمات به مشتریان، بهداشت در محیط كار، اصول تغذیه، شناخت بخش تاًسیسات هتل، شناخت بخش خانه­ داری هتل و ظایف افراد شاغل در آن، شناخت بخش فرانت آفیس و قسمت­های مهم آن مانند صندوق، مدیر غذا و نوشابه و پرسنل مربوط به خدمات رستوران، حسابرسی اموال هتل و رسیدگی به حساب صندوق­ های بخش­های مختلف در هتل، جذب مشتری، بازاریابی، برنامه­ ریزی برای كسب سود، روش­های مدیریت، شناخت كشورهای توریستی و جاذبه­ های گردشگری آن­ها، شناخت صنایع دستی و جاذبه­ های تاریخی و طبیعی ایران، تاًثیرات مثبت و منفی گردشگری، كار با رایانه و نرم ­افزارهای مرتبط با هتلداری، چگونگی نگهداری مواد غذایی، شناخت فرهنگ و روحیات ملل، مسائل اجتماعی مرتبط با هتل، قوانین و مقررات در صنعت گردشگری، قوانین كار، اقتصاد، چگونگی رفتار با مشتری، تشریفات و وظایف آن، شناخت انواع منو و منونویسی، روابط عمومی و …
دانشجویان مدیریت هتلداری علاوه بر یادگیری زبان انگلیسی به یادگیری و تسلط بر یك زبان خارجی پر كاربرد دیگر همچون زبان فرانسوی، زبان آلمانی و یا زبان عربی می­پردازند. همچنین درس كارآموزی را طبق برنام ه­ای كه توسط مركز آموزش عالی تدوین شده است به انجام می­ رسانند.

مهارت­ ها در رشته مدیریت هتلداری
مهارت­هایی كه دانشجویان در دوره كارشناسی فرا می­گیرند بسیار گسترده است به همین علت به برخی از آن­ها در زیر اشاره می­كنیم:
– مدیرت بخش­های مختلف هتل اعم از: مدیریت غذا و نوشابه، مدیریت فرانت آفیس، مدیریت خانه­داری، مدیریت حسابداری، مدیریت روابط عمومی، مدیریت تشریفات، مدیریت منابع انسانی، مدیریت بخش بازاریابی و فروش، مدیر شب، مدیر داخلی، مدیر ایمنی و… كه دانشجویان طی دوره آموزشی، تمامی وظایف و مسؤلیت­های هر یك از قسمت­های گوناگون نام برده شده در یك هتل را فرا گرفته و به آن تسلط می­یابند.
– به كاربستن روش­های سودآور و كنترل آن برای هتل
– ارتباط با مشتریان و جذب آنها جهت فروش اتاق­ها
– توانایی ارتباط با مهمانان خارجی
– توانایی تهیه انواع غذاها و شیرینی­ های داخلی و خارجی
– كار با رایانه و نرم­ افزار تخصصی پذیرش در هتل
– چیدمان میز و سفره­آرایی
– توانایی سرویس ­دهی به روش­های مختلف
– رسیدگی به امور مراسم، جشن­ها و تشریفات
– اجرای اصولی روش­ های خانه­داری
– حسابرسی صندوق­ های مختلف در هتل
– اجرای برنامه ­هایی برای ارتباط بهتر بخش روابط عمومی با مشتریان
– تبلیغات، بازاریابی و فروش
– منو نویسی
– انتخاب اصولی در خرید وسایل هتل.
فرد تحصیل­كرده در این رشته می­تواند با فراگیری مهارت­ ها، تحقیق، كار و به­ دست آوردن تجربه كافی به سِمَت معاونت و ریاست یك هتل منصوب شود.

بازار كار
بدیهی­ ترین موقعیت شغلی دانش­ آموختگان رشته مدیریت هتلداری اشتغال در یك هتل خواهد بود، همچنین اشتغال در زمینه­ های تخصصی صنعت هتلداری از جمله اشتغال در واحد­های پذیرایی و اقامتی چون كافی­ شاپ، رستوران، مجموعه­ ها و آژانس ­های جهانگردی را می­ توان نام برد.
دانش ­آموختگان این رشته می­ توانند به­ عنوان كارشناس اطلاعات هتلداری برای مؤسسات ملی و جهانگردی و به­ عنوان مهماندار برای شرکت‌های حمل و نقل هوایی اشتغال یابند و یا در مؤسسات آموزشی جهانگردی و هتلداری به آموزش بپردازند.

نگارنده : ندا نقدی

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سایت موسسه آموزش عالی مازیار

کد: 9100 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ شنبه ۱ اسفند بازدید: 285 ساعت: 2:20 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 درجه‌بندی هتل‌های ایران با مدل فرانسوی و نروژی ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۹ دي
2 گردشگران خارجی در سلامتکده‌های طب سنتی ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۸ آذر
3 گردشگران خارجی در سلامتکده‌های طب سنتی ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۸ آذر
4 مراسم معرفی دهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته تهران ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۸ مهر
5 رویداد سفره ایرانی ،فرهنگ گردشگری آبان ماه در مشهد مقدس برگزار می شود ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۴ مهر
6 قیمت هتل‌ها آزاد می‌شود ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۱ مهر
7 سمبوسه خوزستانی اصل؛ تند و آتیشی ۱۳۹۵ شنبه ۲۰ شهريور
8 جشنواره ثبت ملی مهارت پخت شیشلیک شاندیز‎ ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۷ شهريور
9 سنبل آبی، ره‌آورد برنج تایلندی برای تالاب‌های ایران ۱۳۹۵ سه شنبه ۹ شهريور
10 عرضه غذاهای محلی شاخص مهمی در استانداردسازی رستوران ها است ۱۳۹۵ چهارشنبه ۳ شهريور
11 نشست خبری جشنواره سفره ایرانی فرهنگ گردشگری ۱۳۹۵ سه شنبه ۱۵ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  داروهای چاق‌كننده را بشناسید! پزشك برای‌تان داروهای خاصی تجویز كرده و چند ماهی ا...

  برای جلوگیری از بیماری‌های غذایی چه کنیم بیماریهای ایجاد شده توسط غذا قابل پیشگیری می‌‌باشن...

  تأثیر عجیب سوپ مرغ در سرماخوردگی آخرین تحقیقات علمی نشان می دهند که سوپ مرغ می توان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

حامیان