عسل برای نوزادان سم است


پایگاه خبری لقمه: بوتولیسم یک بیماری فلج‌کننده جدی است که توسط سم حاصل از باکتری کلستریدیوم بوتولینوم ایجاد می شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از غذا دارو، حسین عبدالعزیزی کارشناس بهداشت مواد غذایی با بیان اینکه خوردن عسل برای کودکان زیر یک سال احتمال خطر مرگ را در پی دارد گفت: بوتولیسم یک بیماری فلج‌کننده جدی و نادر است که توسط سم حاصل از باکتری کلستریدیوم بوتولینوم ایجاد می‌شود. از باکتری‌هایی که باعث فلج می‌شود، باکتری کلستریدیوم بوتولینوم را می‌توان نام برد. کلستریدیوم بوتولینوم، باکتری میله‌ای شکلی است که در وضعیت کم اکسیژن (بی‌هوازی) بهتر رشد می‌کند.

وی ادامه داد: این باکتری در مواد غذایی، حتی در خوراکی‌های کنسروی که به‌اندازه کافی حرارت ندیده‌اند و همچنین در خاک و رسوبات دریایی یافت می‌شود. با خوردن مواد غذایی آلوده، استنشاق خاک‌آلوده و یا ورود باکتری از زخم پوستی، فرد دچار علائم بیماری می‌شود.

وی افزود: سه نوع عمده بوتولیسم عبارت‌اند از بوتولیسم غذایی یا باکتری کلستریدیوم بوتولینوم در محیط کم اکسیژن رشد کرده و سم تولید می‌کند. غذاهای کنسرو شده معمولاً منبع نوع غذایی است و در اثر خوردن غذاهایی که در تهیه آن‌ها حرارت کمی به‌کار رفته و هنگام مصرف نیز حرارت کمی دیده‌اند، ایجاد می‌شود.

عبدالعزیزی اظهار داشت: نوع دوم بوتولیسم زخم که اگر باکتری کلستریدیوم بوتولینوم وارد زخم و بریدگی پوست شود، می‌تواند ایجاد یک عفونت خطرناک کنند. همچنین افراد بعد از تزریق داروهای غیرقانونی و مخدر، آلوده می‌شوند.

وی نوع سوم این بوتولیسم را اینگونه توضیح داد: نوع سوم بوتولیسم نوزادان است که شایع‌ترین شکل بوتولیسم است. آغاز آن پس از رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم در روده بچه‌ها است. این بیماری معمولاً بین سن شش هفتگی تا شش‌ماهگی برجسته و بارز است. بچه‌ها ممکن است باکتری را با خوردن غذای آلوده و یا تماس با خاک بگیرند.

این کارشناس بهداشت مواد غذایی با بیان اینکه کودکان کمتر از یک سال ممکن است با خوردن عسل به بیماری کشنده بوتولیسم دچار شوند هشدار داد: این باکتری در روده نوزاد رشد کرده و سم آزاد می‌کند. تمام اشکال بوتولیسم، کشنده است و به‌عنوان اورژانس‌های پزشکی در نظر گرفته می‌شود. ایمونوگلوبین انسانی ضد بوتولیسم، درمان اختصاصی بوتولیسم نوع شیرخوارگی محسوب می‌شود که هنگام تشخیص بالینی باید درمان را حتی قبل از انجام آزمایش‌ها شروع کرد.

 

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 9188 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۵ فروردين بازدید: 733 ساعت: 10:11 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 با فلفل و عسل از گرفتگی رگ هایتان جلوگیری کنید ۱۳۹۵ شنبه ۲۸ اسفند
2 رهایی از «بوی پیازی دهان» با یک دهان‌شویه خانگی! ۱۳۹۵ جمعه ۱ بهمن
3 «شکلات» بهترین درمان برای سرفه‎های مزمن ۱۳۹۵ سه شنبه ۲۸ دي
4 6 خوراکی سالم زمستانی برای سم زدایی بدن! ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۲ دي
5 عسل طبیعی از صنعتی را با کمترین هزینه تشخیص دهید ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۲ دي
6 9 غذایی که ممکن است تقلبی و فریب آمیز باشد ۱۳۹۵ يکشنبه ۷ آذر
7 سالاد پلومن؛ باکلاس و رژیمی ۱۳۹۵ پنج شنبه ۱۳ آبان
8 دلایل مضر بودن مصرف هم‌زمان خربزه و عسل ۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۹ مهر
9 هشدار درباره عرضه عسل‌های تقلبی/قیمت عسل 45 تا 50 هزار تومان ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۶ مهر
10 نان بروتچن عسلی؛ تغذیه سالم در کیف مدرسه بچه‌ها ۱۳۹۵ پنج شنبه ۸ مهر
11 بوی پاییز را با «تارت عسل و گردو» حس کنید ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۹ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  از سفره یک بار مصرف استفاده نکنید در صورت ریختن غذا در سفره حتما آن را به طور کامل ب...

  بخور و نخورهای گرم‌مزاج‌ها یک متخصص طب سنتی با اشاره به خصوصیات افراد با طبع ...

  صبحانه را جدی بگیرید ‌یک متخصص تغذیه در کردستان گفت: صبحانه وعده‌ای است...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

حامیان