در نشست خبری برنامه دستپخت عنوان شد:
حسینی: دنیا مسابقه دستپخت را پذیرفته/ به زودی بین المللی می شویم


پایگاه خبری لقمه: تعدادی از اصحاب رسانه و مدیر کل روابط عمومی سازمان صدا و سیما مهمان مسابقه آشپزی دستپخت شدند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه،  ظهر روز پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه ۹۵، تعدادی از اصحاب رسانه در نشست خبری برنامه تلویزیونی «دستپخت» حضور یافتند و در ادامه آن تعدادی از ایشان همراه با جمعی از فینالیستهای سال گذشته این مسابقه،در قالب تیم های دونفره به مسابقه پرداختند که به صورت ویژه برنامه ای برای پخش در آینده ای نزدیک ضبط شد.
 
بر اساس این گزارش در ابتدای این مراسم سید وحید حسینی، کارگردان برنامه تلویزیونی «دستپخت»، در مورد ساختار این برنامه و تغییرات آن در اسل جاری توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: در این مسابقه شرکت کنندگان با مراجعه به بخشی که بازار نامیده می شود سعی می کنند تا با شناخت و خلاقیت اقدام به تهیه مواد مورد نیاز برای طبخ غذایشان اقدام کنند. نکته بارز در این مرحله دقت در عدم اصراف و تهیه مواد به میزان کافی است چرا که در پایان کار دورریز مواد غذایی نمره منفی خواهد داشت.

وی تشریح کرد: در سال گذشته شرکت کنندگان طی نه  روز و براساس امتیاز با هم رقابت می کردند. در واقع هیچ کس تا پایان این روزها از امتیاز خود خبردار نبود اما از نوروز 95 به بعد، با تغییراتی روبرو بوده ایم به نحوی که تعداد روزهای پخش برنامه از سه روز به پنج روز در هفته تغییر کرده و این ۹ شرکت کننده در مدت ۱۰ روز در مسابقه رقابت می کنند. با توجه به اینکه در دوره جدید رقابت به صورت حذفی ادامه پیدا می کند  ، شرکت کننده ها به تناوب حذف می شوند و روز دهم تنها یک نفر باقی می ماند.

حسینی با اشاره به اینکه این مسابقه در ایام نوروز پس از خندوانه دومین برنامه پرمخاطب سیمای جمهوری اسلامی ایران بوده، تاکید کرد: مسابقه «دستپخت» امروز  بعد از یک سال و تنها پس از پخش صد قسمت از آن، در بین جامعه حرفه ای سرآشپزان و عموم مخاطبان به عنوان یک دانشگاه آشپزی شناخته می شود و مردم این مسابقه را مثل یک سریال دنبال می کنند.

 وی افزود: در این مسابقه نیمی از غذاهای مورد مسابقه را ایرانی و نیمی دیگر غذاهای کشورهای دارای سنت غذایی مطرح همچون هند، تایلند، چین، ایتالبا، فرانسه و کشورهای عربی را در دستور کار قرار داده ایم. البته در مورد غذاهای خارجی با نظر تیم تحقیق به غذاهای سازگار با فرهنگ و اقلیم و ویژگیهای مردم ایران توجه داریم. غذاهایی که تهیه و طبخ آنها برای عموم امکان پذیر باشد و مشکلی در تامین مواد مورد نیازش وجود نداشته باشد.

حسینی در ادامه به معرفی داوران و سوابق ایشان پرداخت و در مورد نحوه داوری این مسابقه گفت: در این مسابقه هیچ جایی برای شوخی وجود ندارد و داوران ما بسیار جدی و رک هستند و هر آشپز براسا ده آیتم مورد قضاوت قرا رمی گیرد. از ویژگی های بارز این مساقه چلش های آن است که بسیار متنوع بوده و البته از طرح هر کدام از آنها هدفی در راستای سبک زندگی داریم.


در ادامه این نشست کارگردان برنامه تلویزیونی «دستپخت»، درواکنش نقد یکی از خبرنگاران در خصوص برخورد تنش زا و استرس آفرینش با شرکت کنندگان گفت:  گاهی به من گفته می شود که به شرکت کننده ها استرس وارد می کنم. اتفاقا باید گفت از آنجایی که حدود ۹۹ درصد این شرکت کننده ها جلوی دوربین نرفته اند، من ابتدا با آنها ارتباط دوستانه ای برقرار می کنم تا جلوی دوربین راحت باشند. از طرفی به دلیل نامشخص بودن چالشهای طراحی شده در برنامه هم استرس زا هستند. از همه اینها که بگذریم اگر این استرس طبیعی حاکم بر مسابقه را من نتوانم به مخاطب در منازل منتقل کنم چگونه این مسابقه را با هیجان و تا پایان پیگیری کنند؟

حسینی، در پایان سخنان خود، در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره عنوان بین المللی این مسابقه آشپزی گفت: ما به این دلیل این عبارت را از ابتدا در عنوان مسابقه گنجانده ایم که اعلام کنیم ما می خواهیم بین المللی شویم. اما برای این کار مقدماتی لازم بود از قبیل اینکه بتوانیم خود را به عنوان یک برنامه درجه یک تثبیت کنیم. بعد از آن ما در حال مراوده و مکاتبه با مدارس معتبر و مسابقات درجه یک آشپزی دنیا هستیم تا با یک دیگر شرکت کننده ها و داوران مان را مبادله کنیم و در برنامه ها و مسابقات یکدیگر شرکت کنیم که تفاهم نامه های اولیه این کار هم امضا شده و ان شاءالله از فینال سال 1395 و نوروز 96 شاهد این مسئله خواهیم بود.

 
در ادامه، شاهرخ امیرمعزی، تهیه کننده این برنامه تلویزیونی،  در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد استفاده از یک حامی مالی خارجی برای یک برنامه ایرانی گفت: این برنامه  از پرهزینه ترین برنامه های سیما است و ما گزینه داشتیم یا اینکه دستمان در جیب دولت باشد و با بودجه دولتی به ساخت آن اقدام کنیم و یا اینکه مانند همه جای دنیا برنامه را آنقدر حرفه ای طراحی و تولید کنیم که یک شرکت قوی هزینه های آن را تامین کند. ضمن اینکه شرکت های حامی این برنامه نیز محصولاتشان را در ایران تولید می کنند و ضمن اینکه برندهای معتبری در دنیا هستند اما چند هزار پرسنل در کارخانه شان در ایران استخدام و مشغول به کارند و اینگونه نیست که ما برای برنامه ای فرمول ها، دکور و شکل و شمایل ایرانی ساخته می شود از برندهای تماما خارجی کمک بگیریم.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص نقش سامان گلریز و دیگر داورانی که تجربه برنامه سازی در حوزه آشپزی دارند نیز گفت: استارت اولیه «دستپخت» دی ماه سال ۹۳ زده شد و سامان گلریز از ایده پردازان اصلی برنامه بود. هدف اولیه ما هم برای تولید این برنامه، این بود که نگرش مردم را نسبت به آشپزی تغییر دهیم. حتی در مورد غذاهای ایرانی به سراغ غذاهایی رفته ایم که در عین حال که بومی مناطق خاصی هستند اما در حال فراموش شدن اند.
 

وی افزود: برهمین اساس آن زمان یک تیم تحقیق هفت نفره تشکیل شد که اطلاعات غذای ملل و غذاهای ایرانی را در گوشه و کنار کشور جمع آوری کرد. بعد از آن دکور برنامه با ابعاد تقریبی 700 متر مربع در چهار فضای مختلف و براساس نیاز برنامه توسط گروه طراحان دکور به سرپرستی لیلا بصیرت پور  طراحی و اجرا شد.


در بخش دیگری از این نشست امیرحسین طالبی، مدیر تولید و مجری طرح برنامه تلویزیونی «دستپخت»، در ادامه این نشست خبری گفت: ما این برنامه را با ۶ دوربین ضبط می کنیم و در هر روز ۸ ساعت راش داریم که حدود ۵۰ دقیقه از آن را پخش می کنیم که کار بسیار سختی است.

پس از آن نوبت به داوران رسید که در این میان کامران سروش در پاسخ به اینکه با توجه به سلیقه ای بودن آشپزی و طعم غذا چگونه پنج داور با ذائقه های مختلف به هماهنگی می رسند گفت: اصول آشپزی در همه دنیا یکسان است و ما نیز به ریشه ها و خلاقیت شکل گرفته بر اساس آن ریشه ها توجه می کنیم و با توجه به اینکه همه ما به صورت تجربی و یا آکادمیک در بین ما پنج نفر چیزی در حدود صدو پنجاه سال تجربه وجود دادرد در نتیجه در داوری هم مشکلی نداریم.
 
معین معینی هم در تایید این سخنان گفت: در اینجا ما به غذاهای شناسنامه دار توجه داریم که فوندانسیون مشخصی دارند و ما سعی می کنیم به این فوندانسیون و استانداردهای فراموش شده توجه کنیم.


فرانسوا حسین، داور بین المللی برنامه تلویزیونی«دستپخت»، در ادامه این نشست خبری اظهار داشت: برای من جالب بود که غذاهای ایرانی با سبزی های تازه پخته می شود و به هر شهری که می رفتم، می دیدم که غذاهای مخصوص به خود را دارد.

 

وی ادامه داد: زمانی که غذاهای ایرانی را تست کردم، تصمیم گرفتم طراحی و ایده های جدیدی به آشپزهای ایرانی بدهم. غذای ایرانی در پاریس به سادگی پیدا نمی شود به این دلیل که اروپایی ها غذاهای ایرانی را چندان نمی شناسند.

 

سامان گلریز، داور برنامه تلویزیونی«دستپخت»، در پایان این نشست خبری گفت: ما نسبت به برنامه های بسیار مشهور دنیا همچون مستر چف هم در توجه به فرهنگسازی در مقابله با اسراف پیشرو تریم. در حالیکه یکی از معضلات بزرگ دنیا در عصر ما تولید بیش از حد نیاز و تحت فشار قرار دادن زمین با کشاورزی و دامپروریهای بیش از حد است مشاهده می کنیم که برنامه های مسابقه بین المللی معمولا به اسراف توجهی ندارند و اگر غذا کمی شور و شیرین باشد آن را دور می ریزند. هیچ برنامه ای مثل «دستپخت» به مسایل زیست محیطی واکنش نشان نداده است اما برنامه ما در وهله اول به اخلاق و در وهله دوم به محیط زیست توجه دارد.

 

 

گفتنی است، مسابقه آشپزی برنامه تلویزیونی «دستپخت»، پنج روز در هفته از شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش می شود و تکرار ندارد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 9452 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ جمعه ۳۱ ارديبهشت بازدید: 1013 ساعت: 2:33 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 «کوفته هویج و تره» با دستپخت بروجردی ها ۱۳۹۵ پنج شنبه ۲۵ شهريور
2 پولکی های زعفرانی با دستپخت خانگی ۱۳۹۵ پنج شنبه ۶ خرداد
3 گزارش تصویری از حضور خبرنگاران در برنامه «دستپخت» ۱۳۹۵ جمعه ۳۱ ارديبهشت
4 گفتگو با فرانسوا حسین داور مسابقه بین‌المللی آشپزی دستپخت ۱۳۹۴ جمعه ۶ آذر
5 برنده نهایی مسابقه دستپخت کدامیک از این دو نفر خواهد بود ۱۳۹۴ شنبه ۹ آبان
6 مسابقه آشپزی دو بازیگر روی آنتن تلویزیون ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۱ اسفند
7 دستپخت لیلا حاتمی؛ روش تهیه چو مین ۱۳۹۲ جمعه ۱۰ خرداد
8 تصاویری از دستپخت مادر بزرگ های دنیا ۱۳۹۱ يکشنبه ۳ دي
9 چگونه زیتون پرورده تهیه کنیم ۱۳۹۰ شنبه ۷ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  سالاد را جایگزین غذا نکنید معمولا انواع سالادهایی که ما ایرانی‌ها مصرف می‌کنی...

  نکاتی درباره رعایت بهداشت میز غذاخوری میز غذاخوری یکی از پرکاربردترین وسایل خانگی است که...

  عادت هایی که شما را چاق می کند! لقمه: برخی رفتارها و عادت ها در زندگی افراد وجود د...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاهای کنسروی تا چند روز قابل مصرفند؟ غذاهای کنسروی که خیلی از جوانان علاقه زیادی به آن دارند، می تواند مضر باشد. با باز کردن در قوطی، محتویات آن در معرض آلودگی های بیرون قرار می گیرد.
اعدادی برای کنترل میزان سلامت بدن؛ دور کمر و کالری عوامل بسیاری می‌توانند نشان‌دهنده میزان سلامت شما باشد. اما دانستن و کنترل برخی از آنها ساده و ضروری است.
چه افرای در معرض خطر سلیاک قرار دارند؟ پایگاه خبری لقمه: پبیماران مبتلا به سلیاک تظاهرات بالینی گسترده ای دارند و میتوانند موارد بدون علامت (خاموش) تا کاملا علامت دار (همراه با علائم اشکار بالینی) را شامل شوند.
جهان‌سومی‌ها تولیدکننده چای و انگلیس بزرگ‌ترین تاجر دبیر سندیکای کارخانه‌های چای گفت: کشور‌های ترکیه و آذربایجان با مصرف سرانه سه کیلوگرم چای بیشترین مصرف‌کننده چای در جهان هستند و آمریکا با میزان مصرف سرانه 0.6 کیلوگرم کمترین مصرف‌کننده‌ی این محصول به‌شمار می‌رود.

حامیان