پایگاه خبری لقمه: اکثر متخصصان تغذیه با رژیمی سرشار از سبزیجات و میوههای تازه موافق هستند، مصرف گوشت به اندازه کافی و کربوهیدراتهای پیچیده مانند جو و عدس را میپذیرند و آن را یکی از بهترین راهها برای حفظ سلامتی بدن میدانند.
به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به نقل از Dailystar، در این گزارش 5 خوراکی که بلافاصله آن را باید کنار بگذارید تا سلامتیتان تضمین شود را بهتان معرفی کردهایم.
نوشابههای گازدار، این نوشیدنی پرطرفدار که حاوی 46 گرم کالری شیرین است در راس خوراکیهای پر ضرر قرار دارد. پوسیدگی دندان، چاقی، ابتلا به دیابت نوع 2، زوال عقل، حملات قلبی، سکتههای مغزی و ابتلا به برخی از سرطانها گوشهای از خطرات مصرف این دسته از نوشدنیهاست.
گوشتهای فراوری شده، سوسیس، کالباس، هات داگ، بیکن و دیگر فراوردههای گوشتی صنعتی، فراوری شده محسوب میشوند . همان طور که میدانیم این خوراکیها سرشار از نیترات بوده و مصرف آن دیابت، بیماریهای قلبی و سرطان را به همراه دارد. محققان میگویند مصرف گوشتهای فراوری شده علائم مربوط به آسم را نیز وخیمتر میکند. همچنین یک پژوهش نشان داد، کسانی که زیاد گوشت فراوری شده میخورند، معمولا سبک زندگی ناسالمی دارند، سیگار میکشند، کم ورزش میکنند و اکثرا چاق هستند. در طی این پژوهش حدود ده هزار نفر به علت بیماریهای قلبی، سرطان و بیماریهای تنفسی جان خود را به دلیل مصرف این دسته از خوراکیها از دست دادند.
ذرت تهیه شده در ماکروویو، یک گزارش از اداره غذا و دارو (FDA)، نشان میدهد مصرف ذرت تهیه شده در ماکروویو موجب ابتلا به سرطان و بیماریهای تنفسی میشود. ذرت تهیه شده در ماکروویو شامل ترکیبات شیمیایی است که ریسک ابتلا به سرطان را افزایش میدهند. چرا که نوعی روکش شیمیایی نچسب که در لایه داخلی بسته بندیهای ذرتهایی که مخصوص گرم کردن در مایکروویو هستند، وجود دارد که طی فرایند گرم کردن ذرت، تجزیه میشود و اسید «پرفلورواوکتانوئیک» تولید میکند. این ماده شیمیایی، با افزایش خطر بروز برخی سرطانها مثل سرطان کبد و سرطان پروستات، در ارتباط است.
سس سویا، این خوراکی سرشار از سدیم بوده و مصرف زیاد نمک موجب ابتلای افراد به بیماریهای قلبی و فشار خون بالا میشود. تحقیقات نشان داده است که مصرف بیش از اندازه سویا به دلیل وجود نمک فراوان میتواند موجب از دست دادن حافظه و آلزایمر شده و علاوه بر آن سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و بیماری کلیوی به همراه داشته باشد.
چربیهای ترانس، کلسترول بد خون را افزایش داده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را به شدت بالا می برد. چربیهای ترانس همچنین باعث ایجاد التهاب در دیواره عروق شده و از این راه نیز در ایجاد پلاکهای چربی و انسداد رگهای خونی قلب نقش دارند. چربیهای ترانس در روغنهای شیرینیپزی، روغن نباتی جامد، مارگارینها ، شیرینیجات، غذاهای حاضری، غذاهای سرخ شده مثل پیراشکی و سیبزمینی سرخکرده و سایر غذاهایی که با روغنهای هیدروژنه ، پخته یا سرخ شدهاند، یافت میشوند.
بیتا نوروزی
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست