لقمه: دمپختک یکی از غذاهای سنتی بسیار خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف با شیوه های گوناگونی طبخ می شود.
مواد اولیه:
لپه باقالای زرد یك پیمانه
برنج دو پیمانه
زعفران دم كرده نصف پیمانه
پیاز یك عدد
آب، زردچوبه، روغن و نمك به میزان لازم
كره 50 گرم
طرز تهیه:
ابتدا برنج را شسته و خیس میكنیم. لپه باقالا را با نمك و آب به مدت ده دقیقه میپزیم. سپس پیاز را ریز رنده كرده و همراه زردچوبه سرخ میكنیم باقالا را آبكش كرده و با برنج داخل قابلمه یا (پلوپز) میریزیم. پیاز سرخ شده، روغن، نمك و كره را درون قابلمه برنج ریخته وقتی آب برنج به جوش آمد زعفران دم كرده را درون آن میریزیم و هنگامی كه آب برنج تمام شد دمكنی را گذاشته و زیر گاز را كم میكنیم تا برنج كاملا دم بكشد معمولا برای دم كشیدن برنج در حالت كته 30 تا 35 دقیقه وقت لازم است.