کشاورزی گیلان با تدبیر جان گرفت/ نوسازی 10 هزار هکتار از اراضی


پایگاه خبری لقمه: کشاورزی گیلان به رغم برخورداری از منابع آبی فراوان، تا قبل از دولت یازدهم به دلیل برخی رویکدهای نامناسب، بدون صرفه اقتصادی شده بود که با تصمیم های کارشناسی در سایه تدبیر و امیدبخشی به فعالان این حوزه، جانی دوباره گرفت و از نمونه های آن می توان به تجهیز و نوسازی 10هزار هکتار زمین اشاره کرد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان روز چهارشنبه در گفت وگویی بیان کرد: توفیقات دولت تدبیر و امید در بخش تولیدات این حوزه نسبت به دوره های قبل، بسیار امیدوارکننده است و میزان تولید محصولات زراعی طی سال های 93 تا 95 با رویکرد اقتصاد مقاومتی، افزایش قابل توجهی داشته است. 

علیرضا شعبان نژاد اظهار کرد: تولید محصولات زراعی از یک میلیون و 522 هزار و 925 تن در سال 93 ، به یک میلیون و 624 هزار و 666 تن در سال 94 و با سه و نیم درصد رشد به یک میلیون و 681 هزار و 529 تن در سال 95 رسید .

 

به گفته شعبان نژاد تولید محصولات باغی نیز از 410 هزار و 194 تن در سال 93 ، به 541 هزار و 262 تن در سال 94 و با هشت درصد رشد به 584 هزار و 562 تن در سال 95 رسید.

وی افزود: تولید دانه های روغنی نیز از 10 هزار و 603 تن در سال 94 ، به 11 هزار و 314 تن در سال 95 افزایش یافت.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خاطرنشان کرد: در زمینه طرح کشت دوم و پرورش راتون در اراضی شالیزاری استان نیز وضعیت رو به بهبود است به طوریکه از 58 هزار هکتار سطح زیر کشت سال 94 با سه درصد رشد ، به 59 هزار و 800 هکتار در سال 95 رسید.

شعبان نژاد ادامه داد: با توجه به اینکه در نظر است در برنامه خوداتکایی در تولید روغن، گام های اساسی برداشته شود؛ در استان گیلان نیز برنامه ریزی لازم برای افزایش تولید دانه های روغنی انجام شده و سال گذشته سطح زیرکشت دانه های روغنی به چهار هزار و 356 هکتار و میزان تولید آن به 11 هزار و 314 تن رسید.

 

وی گفت : تولید برنج سفید استان گیلان نیز با رشدی ملایم از 600 تا 650 هزار تن در سال 93 ، به حدود 700 تا 750 هزار تن در سال 95 رسیده است.

 

افزایش تولیدات دامی؛

شعبان نژاد در بخش دیگری از سخنانش گفت: در زمینه تولید گوشت سفید و قرمز، شیر و تخم مرغ نیز طی سه سال اخیر وضعیت گرچه نه با رشد قابل توجه، ولی ثبات همراه بوده است.

وی ادامه داد: تولید گوشت سفید در گیلان از 114 هزار و 534 تن در سال 93 به 117 هزار تن و گوشت قرمز از 34 هزار تن به 26 هزار و 500 تن در سال 95 رسید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: تولید شیر نیز از 238 هزار و 983 تن در این مدت به 257 هزار تن و تخم مرغ نیز از 19 هزار و 362 تن به 19 هزار و 800 تن رسید.

 

حفظ کاربری و تجهیز اراضی زراعی؛

شعبان نژاد همچنین گفت: در خصوص حفظ کاربری اراضی کشاورزی بعنوان یکی از عوامل مهم در تولید محصول، شاهد رشد بوده ایم به نحویکه پوشش کامل حفاظتی اراضی کشاورزی از 185 هزار و 180 هکتار در سال 93 ، به 358 هزار در سال 95 هکتار رسید.

وی ادامه داد: تجهیز و نوسازی اراضی گیلان نیز از سالانه 500 هکتار در سال 93 ، به 10 هزار هکتار در سال 95 افزایش یافت.

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین طی این سه سال، 66 کیلومتر شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی در استان احداث شد.

 

جایگاه برتر گیلان در تولید محصولات کشاورزی؛

گیلان در روشنای ثبات اقتصادی کشور ، اکنون در زمینه بسیاری تولیدات کشاورزی نظیر چای خشک با حدود 30 هزار تن تولید، فندق با 17 هزار و 43 تن ، بادام زمینی با 10 هزار و 562 تن ، پیله ابریشم با 396 تن ، صید ماهیان استخوانی و کیلکا با 17 هزار تن ، صنوبرکاری با 50 هزار هکتار و برداشت گل گاو زبان با 301 تن رتبه نخست را در کشور داراست.

بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی گیلان، این استان در زمینه تولید شلتوک برنج با یک میلیون و 72 هزار و 66 تن ( معادل 650 تا 750 هزار تن برنج سفید )، کیوی با 133 هزار و 779 تن، آبزی پروری با 51 هزار تن، استحصال خاویار با 910 کیلوگرم ، تولید جوجه یک روزه با 290 میلیون قطعه در هر دوره، رتبه دوم کشور را از آن خود کرده است.

در تولید زیتون نیز گیلان با 17 هزار و 350 تن و در زمینه جوجه کشی با توان تولید 450 میلیون قطعه و میزان تولید 280 میلیون قطعه ، جایگاه سوم کشور را دارد. 

بر اساس آمارها در پرتو تدابیر کارشناسی دولت تدبیر و امید برای ایجاد آرامش و ثبات به عنوان عامل اصلی رونق تولید و سرمایه گذاری و اشتغال، اکنون وضعیت بخش کشاورزی گیلان نسبت به گذشته بهبود یافته و امید دست اندرکاران این بخش نیز افزایش یافته است.

 

گیلان که تنها 9 درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده ، با دارا بودن 31 درصد اراضی کشاورزی نسبت به سطح وسعت استان ، رتبه چهارم را در کشور داراست.

گیلان افزون بر 438 هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که از این میزان، 238 هزار هکتار آن زیر کشت برنج است.

35 درصد اراضی استان نیز زیر کشت محصولات زراعی و باغی است و بنابر آمارها 317 هزار بهره بردار در بخش کشاورزی فعالیت دارند که معادل 28 درصد جمعیت شاغل استان است.

بر اساس آمارهای موجود ، میزان تولید سالانه محصولات زراعی گیلان به یک میلیون و 681 هزار و 529 تن ، محصولات باغی به 584 هزار و 562 تن ، محصولات دامی به 467 هزار و 500 تن ، آبزیان به 68 هزار تن می رسد.

 

گیلان همچنین یک میلیون و 278 هزار و 300 راس دام ، 69 واحد پرورش مرغ مادر با ظرفیت 2 میلیون و 620 هزار قطعه در هر دوره، 795 واحد فعال مرغداری گوشتی به ظرفیت 17 میلیون و 900 هزار قطعه، 23 واحد کارخانه جوجه کشی و هفت واحد پرورش مرغ اجدادی دارد.

کشاورزان و تولیدکنندگان این بخش امیدوارند در پرتو توجه و درایت دولت، شاهد رونق فزون تر این بخش مهم و تعیین کننده اقتصاد گیلان و کشور باشیم.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳۱ خرداد
کدخبر:10325منبع:ایرناتاریخ انتشار:۱۳۹۶ سي و يکم خردادلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-10325.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر