مکمل یاری در سرطان،از علم تا جدال


پایگاه خبری لقمه: بیش از ٨٠درصد بزرگسالان مبتلا به سرطان حداقل از یك یا چند مكمل به عنوان درمان تكمیلی استفاده می كنند. این مكمل ها شامل روغن ماهی یا امگا ٣،آنتی اكسیدان ها،ویتامین ها و مواد معدنی می باشند.با این حال بسیاری از پزشكان درباره مكمل یاری در طول درمان سرطان هشدار می دهند. خطرات آن چیست؟راهكار امن كدام است..؟!

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، افراد مبتلا به بیماری های خونی در معرض بالایی از كاهش وزن و توده بدون چربی بدنی هستند. از دلایل كاهش وزن آنها میتوان به كمبود ریزمغذی ها و دریافت ناكافی غذا به خاطر كاهش اشتها به عنوان یك عارضه جانبی در درمان هایی چون رادیوتراپی،شیمی درمانی و جراحی میتوان اشاره نمود.


از آنجا که وضعیت تغذیه، پیش آگهی بیماری، تحمل درمان و کیفیت زندگی افراد مبتلا به سرطان را تحت تاثیر قرار می دهد، مداخلات تغذیه  ای باید تمرکز اصلی حرفه ای بهداشت و درمان باشد.
در حال حاضر تحقیقات نشان می دهد برخی از تركیبات موجود در مكمل های غذایی از عوارض جانبی آزاردهنده رادیودرمانی و شیمی درمانی می كاهد.
آكادمی تغذیه و رژیم درمانی شواهدی یافته است كه نشان می دهد مصرف روغن ماهی در بزرگسالان مبتلا به سرطان های خونی باعث افزایش وزن از دست رفته ناشی از درمان یا ثبات وزن در آنها شده است.با این حال نیازمند تحقیقات بیشتر برای یافتن دوز مناسب آنها هستیم.


اسید های چرب امگا٣،ایكوزاپنتانوئیك اسید،EPA،دوكوزاهگزانیك اسید،DHA ارائه دهنده اثرات ضد التهابى هستند كه احتمالا به محدود كردن اثرات عصبى برخئ دارو های شیمی درمانى كمك مى كنند.
با این حال احتیاط هنگام مصرف مكمل های اسیدچرب امگا٣ به دلیل عوارض جانبی مثل افزایش خونریزی و تداخلات دارویی توصیه می شود. مجموع نتایج مطالعات نشان می دهد اثرات آن با توجه به تنوع در دوز مکمل، مصرف و نوع درمان است.


مولتی ویتامین و مكمل هاى چند فلزى به طور صد در صد ارزش روزانه مواد غذایی مطمئن برای هر فرد را فراهم میكنند اما فرد تحت درمان سرطان باید توسط پزشك یا متخصص تغذیه مورد ارزیابی قرار گیرد برای تعیین این كه آیا این مكمل بر اساس علائم و مقدار كالری گرفته شده از غذا مورد نیاز است .نشات داده شده است موادمعدنی خاصی به منظور كاهش عوارض جانبی درمان سرطان،استرانسیوم برای رفع درد استخوان مرتبط با سرطان های پروستات و سینه استفاده می شود.


 برخى تحقیقات روی مكمل های انتی اكسیدان مزایایی را نشان می دهد،از جمله كاهش عوارض جانبی،اما بسیاری از پزشكان از احتمال كاهش اثر درمانی درمان سرطان توسط مكمل ها بیم دارند.نتایج مطالعه
نشان داده شده است كه كوركومین (در زردچوبه) در مهار آنزیم عامل تحریك التهاب نقش دارد.تحقیقات اولیه نشان میدهد كه مصرف یك مكمل غذایی حاوی عصاره زردچوبه ممكن است باعث ثبات پیشرفت در بعضی از بیماران با درمان سرطان روده بزرگ شود.كوركومین می تواند سبب رقا خون شود بنابراین با احتیاط مصرف شود.


پودر گلوتامین، یک اسید آمینه ضروری، مکمل دیگری است که ممکن است به کاهش عوارض جانبی درمان سرطان، مانند زخم های دهان و اسهال کمک کند. تحقیقات نشان می دهد تا دوز 40 گرم در روز امن است و به نظر می رسد باعث کاهش بروز، شدت و طول مدت درد دهان در برخی از بیماران تحت شیمی درمانی یا پیوند مغز استخوان می شود.
بسیاری از تداخلات مکملی در بیماران مبتلا به سرطان مورد مطالعه قرار نگرفته است، بنابراین تحقیقات اضافی در ایمنی و اثر بخشی بسیار مهم است. احتمالا تحقیقات درمورد ظهور مکمل های غذایی برای کمک به حداکثر رساندن اثر درمانی در عین حال کاهش سمیت داروهای شیمی درمانی ادامه خواهد یافت.


بیماران تحت درمان سرطان اغلب چند دارو را مصرف می کنند، که خود خطر تداخلات را افزایش می دهد. برای ایمنی، فاش کردن تمام مکمل ها به ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی و عدم شروع مصرف مکمل های جدید بدون ترخیص کالا از گمرک توسط یک متخصص غدد اهمیت دارد.


علاوه بر این، از استفاده از محصولاتی که ادعا می شود درمان های معجزه آسا، پیشرفت یا اکتشافات جدید می باشند و همچنین کسانی که ادعا می کنند این مکمل ها به نفع اما بدون عوارض جانبی است، و یا بر پایه ی یک عنصر یا یک روش مخفی است باید اجتناب کرد. انجمن سرطان آمریکا توصیه می کند: "اگر یک مکمل ادعا می کند همان کار داروی تجویزی را انجام می دهد، شما حق دارید تردید کنید."


گرداورنده: نیکی بهرام پور،مینا نادری،غزال میرزایی

منبع:
ترجمه مقاله The Science and Controversy of Supplementing for Cancer از سایت foodandnutrition.org

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۵ دوشنبه ۱ آذر
کدخبر:10327منبع:اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است تاریخ انتشار:۱۳۹۵ اول آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-10327.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر