10 نکته تغذیه سالم برای افراد بالای 65 سال


پایگاه خبری لقمه: انتخاب غذای سالم هوشمندانه ترین کار است .مهم نیست این که شما چند ساله هستید،بدن شما با افزایش سن تغییر خواهد کرد.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه،  غذا مواد مغذی را که به آن احتیاج دارید تامین خواهد کرد. از این نکات برای سلامتی بیشتر در هر مرحله از زندگی  سالمندی استفاده کنید. 

 

1-مایعات فراوان بنوشید:

با افزایش سن احساس تشنگی کم می شود. اغلب آب بنوشید .شیرهای کم چرب یا بدون چربی ویا آبمیوه های صددرصد طبیعی به حفظ آب بدن شما کمک خواهند کرد. از نوشیدنی های با مقدار زیاد شکر یا نمک اجتناب کنید و یاد بگیرید که کدام یک از مایعات انتخاب بهتری خواهد بود.

 

2-به صورت جمعی غذا بخورید:

وعده های غذایی لذت بخش تر هستند وقتی که شما با دیگران غذا بخورید.  حداقل هفته ای دو بار از یک دوست قدیمی برای غذا خوردن دعوت کنید. 

 

3-برنامه غذایی سالم داشته باشید:

اطلاعات تغذیه ای قابل اعتماد پیدا کنید برای این که بدانید چه چیزی را بخورید،چقدر بخورید، کدام غذا را انتخاب کنید و... .بنابراین روش های معقول را برای انتخاب و آماده کردن غذاها انتخاب کنید تا علاوه بر تامین نیازهای تغذیه از غذای خود لذت ببرید.

 

4-بدانید چه مقدار باید بخورید:

یاد بگیرید که میزان وعده های غذایی خود را کنترل کنید.در هر وعده غذایی بخشی از غذا را نگه دارید تا بعدا بخورید.یک ظرف غذای رستوران ممکن است برای دو وعده غذایی و یا بیشتر کافی باشد.

 

5-از سبزیجات متنوع استفاده کنید:

از سبزیجات رنگی استفاده کنید. بسیاری از سبزیجات یک منبع کم کالری مواد مغذی و منبع خوبی از فیبر هستند.

 

6-به خاطر دندان ها و لثه تان مواد مغذی را از دست ندهید:

 در بسیاری از موارد با افزایش سن دندان ها و لثه ها تغییر خواهند کرد.برای افرادی که مشکلات دندانی دارند جویدن میوه ها،سبزیجات وگوشت سخت خواهد شد، اما به این دلیل مواد مغذی را از دست ندهید. خوردن غذاهای نرم تر کمک کننده است. سعی کنید از  غذاهای پخته شده یا کنسرو شده مانند میوه شیرین نشده، سوپ کم سدیم، یا ماهی تن کنسروشده استفاده کنید.

 

7-از سبزیجات معطر یا ادویه جات استفاده کنید:

با افزایش سن ممکن است مواد غذایی بدون طعم و عطر به نظر برسند. اگر غذاهای مورد علاقه تان طعم های مختلف می دهند ، مشکل از آشپز نیست! شاید یکی از احساس چشایی و بویایی شما ویا هر دو تغییر کرده است.داروها نیز ممکن است چگونگی طعم غذاها را تغییر دهند. با افزودن ادویه جات و سبزیجات  معطر به غذای خود عطر وطعم دهید.

 

8-از غذاهای مطمئن استفاده کنید:

 با سلامت خود بازی نکنید.غذاهای مرتبط با بیماری ممکن است زندگی یک فرد مسن را تهدید کنند. مواد غذایی که از سالم بودن آنها مطمئن نیستید دور بیندازید. از غذاهای خاصی که برای یک فرد مسن همیشه پر خطرهستندمانندلبنیات غیر پاستوریزه پرهیز کنید. غذاهای دیگر می تواند برای شما مضر باشد زمانی که  خام یا نیم پزاستفاده شوند، مانند تخم مرغ، جوانه، ماهی، صدف، گوشت، مرغ .

9-برچسب حقایق تغذیه ای روی محصولات را بخوانید:

هنگام خرید بهترین انتخاب را انجام دهید. به مواد مغذی مهم توجه کنید و  از کالری ،چربی ،سدیم و دیگر موارد مطلع شوید.با مشورت با دکتر خود از موارد محدودیت یاافزایش مواد غذایی خاص آگاه شوید.

 

10-از دکتر خود درباره مکمل ها و ویتامین ها مشورت بگیرید:

غذا خوردن بهترین روش برای دریافت مواد مغذی است که شما احتیاج دارید.آیا شما باید از ویتامین ها ،پودرهای گیاهی،قرص و مواد معدنی  استفاده کنید؟این ها مکمل های دارویی نامیده می شوند. دکتر شما متوجه خواهد شد، اگر به آن نیاز خواهید داشت.مواد معدنی بیشتر ممکن است بهتر نباشد،برخی ممکن است با شرایط پزشکی و داروهای شما تداخل داشته باشند.

تهیه کننده:  زهرا کوه زارع

منابع:

https://www.nia.nih.gov/health/publication/choosing-healthy-meals-you-get-older

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 

در تاریخ ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۲ آذر
کدخبر:10458منبع:اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است تاریخ انتشار:۱۳۹۵ بيست و دوم آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-10458.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر