گلوتن ممنوع 2
نکات مهم در رژیم درمانی بیماران سلیاکی


پایگاه خبری لقمه: با رعایت رژیم غذایی فاقد گلوتن علائم گوارشی پس از چند هفته بهبود می یابند و بعد از 6 تا 12 ماه به کلی برطرف می شوند؛ سپس درمان صورت می گیرد

رژیم درمانی بیماران سلیاکی:

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه،  با رعایت رژیم غذایی فاقد گلوتن علائم گوارشی پس از چند هفته بهبود می یابند و بعد از 6 تا 12 ماه به کلی برطرف می شوند؛ سپس درمان صورت می گیرد و سطح آنتی بادی ها به مقدار طبیعی می رسد. بنابراین وجود یا عدم وجود علائم نمی تواند راه حل قابل اطمینانی جهت تعیین دریافت یا عدم دریافت گلوتن باشند. باید توجه داشته باشید که ضمن پیروی از یک رژیم غذایی فاقد گلوتن، تغذیه ی مناسبی هم داشته باشید. زیرا تغذیه ی مناسب نیز به همان اندازه ی نوع غذا، در یک رژیم غذایی مهم می باشد. توجه به برخی از موارد زیر شما را در پیروی از یک رژیم غذایی سالم یاری میکند:

 

میزان چربی : توجه به برچسب غذایی و انتخاب محصولی با میزان چربی کمتر بسیار حائز اهمیت است ؛ زیرا بسیاری از غذاهای فاقد گلوتن ممکن است حاوی چربی بالاتری نسبت به همتای حاوی گلوتن آنها باشند.

 

میزان کلسیم : بهتر است غذاهایی انتخاب شوند که درصد بالاتری از کلسیم را دارا هستند؛ زیرا درد و پوکی استخوان در بیماران سلیاکی رایج است.

 

کنترل وزن : باید توجه داشت که تغییرات رژیم غذایی در ابتدای رژیم با کاهش جذب کالری دریافتی همراه است و در نتیجه میتواند منجر به کاهش وزن شود. همچنین با پیروی از رژیم فاقد گلوتن و بهبود نسبی علائم، لوله گوارش بهبود یافته و میتواند تمام مواد مغذی موجود در غذا را جذب نماید. بنابراین مصرف کالری به همان میزان قبلی میتواند منجر به افزایش غیر عمدی وزن شود.

 

یبوست و اسهال : در صورت جایگزینی برنج سفید به جای آرد گندم، به دلیل کاهش دریافت فیبر غذایی ممکن است یبوست ایجاد شود، همچنین در صورتی که غلات غنی از فیبر به مقدار زیاد در رژیم غذایی مصرف شود، اسهال بروز می کند. 

 

مکمل های ویتامینی مورد نیاز برای سلیاک :

 

زمانی که برای اولین بار در فرد بیماری تشخیص داده شود، تجویز مکمل های ویتامینی و معدنی ضروری است. آسیب وارد شده به سطح روده میتواند منجر به کاهش آهن، کلسیم، فولات وسایر ویتامین های گروه ب شود. ضمن اینکه بسیاری از نان های حاوی گلوتن ، غلات و پاستاها با ویتامین های ب و آهن غنی شده اند، در حالیکه بسیاری از غذاهای فاقد گلوتن فاقد این ها هستند و این نیز میتواند به کمبود ویتامین و مواد معدنی کمک کند. انتخاب مکمل ویتامینی – معدنی فاقد گلوتن حائز اهمیت است و باید این مکمل 100 % نیاز های روزانه را تامین کند. برخی از گروه های غذایی فاقد گلوتن که غنی از مواد مغذی هستند عبارتند از :

 

شیر، ماست، پنیر، بستنی خانگی، ماهی ساردین، ماهی قزل آلا، کلم بروکلی، اسفناج، انواع بادام، انجیر و... که تامین کننده ی کلسیم میتوانند باشند. گروه آجیل ها، انواع گوشت ها، حبوبات، بنشن و... میتواند منبع خوبی برای آهن باشد. همچنین میتوانید برای تامین فولات مورد نیاز بدن از بروکلی، جگر، بنشن، آرد حبوبات، بادام زمینی، گردو، کنجد، تخم آفتابگردان استفاده کنید. از جمله منابع خوب ویتامین ب 12 ، میتوان به جگر، تحم مرغ، شیر، گوشت ماکیان، ماهی و غذاهای دریایی اشاره کرد.

 

تهیه کننده: غزاله شاکری

منابع : کتاب بیماری سلیاک / راهنمای رژیم غذایی فاقد گلوتن / محمد رستمی نژاد

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 

 بازگشت به صفحه نخست

 

در تاریخ ۱۳۹۵ شنبه ۱۱ دي
کدخبر:10513منبع:اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است تاریخ انتشار:۱۳۹۵ يازدهم ديلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-10513.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر