تغذیه بیماران PKUدر مواقع اضطراری


پایگاه خبری لقمه: عفونت، سرماخوردگی، اسهال، تزریق واکسن و صدمات ناشی از آسیب دیدگی ها و جراحات موجب افزایش سطح فنیل آلانین در خون کودکان می شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه،  رژیم درمانی در این موارد، غذای کاملا بدون فنیل آلانین است که این رژیم  باید 3-4 روز ادامه یابد.

کاهش وزن در زمان بیماری نباید بیش از 5 درصد وزن اولیه باشد، چرا که سبب تجزیه پروتئین های بدن و بالا رفتن سطح فنیل آلانین خون می شود.

 

شیرخواران را می توان با غذائی متشکل از 90 میلی لیتر آب، 4-3 گرم نشاسته ذرت، 4 گرم روغن مایع گیاهی و 6 گرم گلوکز که به صورت فرنی تهیه می شود، تغذیه نمود. هر 100 میلی لیتر از این غذا دارای 72-76 کیلوکالری انرژی است. نیاز به انرژی با احتساب وزن بدن تامین می گردد. زمانی که فنیل آلانین خون به محدوده طبیعی رسید، می توان تغذیه کودك با غذای حاوی فنیل آلْانین را مجددا آغاز نمود. خردسالان و کودکان دبستانی نیز می توانند در چنین شرایطی، به مدت 3 تا 4 روز با یک برنامه غذایی حاوی نیمی از فنیل آلانین مجاز روزانه تغذیه شوند. بدیهی است با رفع شرایط بحرانی، رژیم غذایی ایشان به حالت قبل از بیماری باز می گردد.

 

اسهال حاد سبب وخامت حال کودك می شود. به منظور رفع مشکلات ناشی از اسهال می توان ازمحلول ORS استفاده نمود، اگر بیماراستفراغ می کند می توان از محلول ( ORS) به میزان 50 میلی لیتربه ازاء هر کیلوگرم وزن بدن طی 6 ساعت استفاده نمود. همین مقدار از محلول ، طی 6 ساعت دوم به کودك داده می شود. پس از بهبود حال بیمار، باید از غذای بدون پروتئین که ازنشاسته، آب و شکر تهیه می شود، استفاده نمود. اگر پس از 6 ساعت اسهال و استفراغ کودك بهبود نیافت، باید او را دربیمارستان بستری نمود.

 

پس از بهبود کامل، غذای بیمار با یک سوم میزان فنیل آلانین مجاز روزانه شروع می شود و رفته رفته بر مقدار فنیل آلانین تا رسیدن به مقدار پیش از بیماری اضافه می گردد. این دستور برای خردسالان و هم چنین کودکان دبستانی صادق است.

 

شیر خشک های مخصوص مبتلایان به فنیل کتونوری

به منظور تامین مواد مغذی ضروری جهت ادامه حیات و رشد مبتلایان به فنیل کتونوری، و در عین حال جلوگیری از دریافت بیش از حد اسیدآمینه فنیل آلانین توسط این بیماران ، شیر خشک های مخصوصی که یا فاقد فنیل آلانین هستند و یا حاوی مقادیر بسیار ناچیزی از این اسید آمینه می باشند، تولید می گردد. 

 

این شیر خشک ها توسط شرکتهای مختلف صنایع غذایی و با نامهای تجاری گوناگون تولید و عرضه می شوند.در حال حاضر، تعدادی از این شیر خشک ها وارد کشور می شوند.

 

تهیه کننده: مطهره حاتمی

منابع

1- L .Kathleen mahan ,Sylvia Escott-stump ,Krausee's food, Nutritionand Diet Therapy-11th Edition, pages :1145-1156

2- British and European Guidelines for the treatment of PKU.Available at: http://web47.radiant.net/˜pkunews/diet/guide.htm

3- Nuts & Bolts of PKU. The university of Minnesota PKU Program and PKU Foundation

4- Sylvia Escott-stump, Nutrition and diagnosis-Related care, fifth Edition, pages : 126-127

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۱ آذر
کدخبر:10524منبع:اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است تاریخ انتشار:۱۳۹۵ بيست و يکم آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-10524.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر