اثر چای سبز وسیاه بر هلیکوباکترپیلوری عامل زخم های معده


پایگاه خبری لقمه: گیاه کاملیا سیننسیس که چای را از آن به دست می آورند 5000 سال پیش شناخته شد و برگ آن در معالجه بیماران مورد استفاده قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه،  اولین گزارش ها در مورد اثر ضد میکروبی چای به کار گیری آن جهت پیشگیری از تیفوئید بود.عصاره چای باعث مرگ یا ممانعت از رشد باکتری های بیماری زا می شود و غلظتی از چای مود در یک فنجان(3 میلی گرم در میلی لیتر)قادر به از بین بردن استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین است.

پلی فنل های برگ سبز چای بر رشد اشرشیا کلی،استرپتو کوک و استافیلوکوکوس اورئوس نیز اثر مهاری دارند.همچنین صاره های چای سبز و سیاه مانع از رشد و تشکیل بیو فیلم انتروباکتریاسه ها می شوند.همچنین عصاره های چای بر ضد گو نه های کلستریدیوم،باکتری های بیماری زا گیاهی مانند اروینیا و گونه های سودوموناس فعال هستند.اپی گالوکتچین موجود در چای هم چنین فعالیت تتراسایکلین را بروی استافیلوکوک ها افزایش می دهد.

 

هلیکوباکتر پیلوری،باکتری گرم منفی مارپیچ و میکروآئروفیل است.تنها محل شناخته شده زندگی این باکتری بیماری زا مخاط معده است و در ایجاد التهاب معده،بیماری زخم معده و سرطان معده دخالت دارد.زمانی که هلیکو باکتر پیلوری وارد معده شود،به لایه مخاطی که پی اچ 4 تا 6.5 دارد،مهاجرت  می کند.این میکروارگانیسم اوره آز مثبت است وباعث تولید آمونیاک و بی کربنات قلیایی از اوره می شود.هلیکو باکتر پیلوری در مخاط جدار معده نیمی از افراددنیا و در معده 80 در صد افراد بزرگسال کشورهای در حال تو سعه وجود دارد.

 

کاربرد چای به هر دو صورت چای سیاه و سبز باعث مهار رشد هلیکوباکتر پیلوری و ممانعت از فعالیت و تولید اوره آز توسط آن شد.

 

در این مطالعه غلظت 4.5 میلیگرم در میلی لیتر از عصاره چای سیاه و 3.5 میلی گرم در میلی لیتر از عصاره چای سبز باعث توقف رشد این باکتری در شرایط آزمایشگاهی شد.دلیل این اختلاف می تواند وجود مقدار زیادتری از کاتچین ها در چای سبز نسبت به چای سیاه است.ملکول های کاتچینی از مواد موثر ممانعت کننده از رشد هلیکوباکتر پیلوری بوده و از طرفی قادر به مهار اوره آز توسط آن هستند.

 

دانشمندان دریافتند که آمونیاک ایجاد شده از اوره توسط آنزیم اوره آز برای جلوگیری از هضم باکتری ها در شیره معده ضرورت دارد.پس با رسیدن این غلظتاز مواد موثرضد میکروبی موجود در چای به خصوص کاتچین ها به مخاط جدار معده که پناهگاه هلیکوباکتر است،میتوان رشد این میکروارگانیسم را در موجود زنده نیز متوقف ساخت.

 

نتیجه گیری:

هلیکوباکتر از عوامل اصلی التهاب و زخم معده و مهمتر از آن سرطان معده،با اثر آن بر ممانعت از رشد هلیکو باکترپیلوری و مهار تولید و فعالیت اوره آز توسط این باکتری رابطه مستقیم دارد.هم چنین مصرف چای خطر سرطان معده را کاهش می دهد.همچنین چای سبز از التهاب فعال و مزمن دستگاه گوارشی جلوگیری می کند و از خطر سرطان های تحتانی معده می کاهد.

 

تهیه کننده: سارا حاج قاسم صابون پز

منابع:

1. Balentine DA, Wiseman SA, Bouwens LC. The chemistry of tea flavonoids. Crit Rev

Food Sci Nut 1997 Dec; 37(8): 693-704

2. Graham HN. Green tea composition,consumption, and polyphenol chemistry. Prev

Med 1992 May; 21(3): 334-50

3. Hamilton-Miller JM. Antimicrobial properties of tea (Camellia sinensis L).Antimicrob Agents Chemother 1995 Nov;39(11): 2375-7

4. Toda M, Okubo S, Hara Y, Shimamura T.Antibacterial and bactericidal activities of tea

extracts and catechins against methicillin resistant Staphylococcus aureus. Nippon

Saikingaku Zasshi 1991 Sep; 46(5): 839-45

5. An BJ, Kwak JH, Son JH et al. Biological and antimicrobial activity of irradiated green

tea polyphenols. Food Chem J 2004; 88(4):549-55

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۵ پنج شنبه ۳۰ دي
کدخبر:10566منبع:اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است تاریخ انتشار:۱۳۹۵ سي ديلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-10566.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر