پایگاه خبری لقمه: سبزیجات و میوه ها از اهمیت بالایی برخوردار می باشند،به گونه ای که نیمی از بشقاب غذایی روزانه را تشکیل می دهند .از آن جایی که افراد سالمند به طور کلی تمایل کم تری به خوردن غذا پیدا میکنند ،اگاهی از مصرف میوه و سبزیجات برای آنها حائز اهمیت است تا منجر به کمبود ویتامین ومواد معدنی آنها نگردد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، میوه و سبزیجات به عنوان یک بخش مهم رژیم غذایی در جلوگیری از بیماری های مرتبط با سن در نظر گرفته می شود که درکنترل و پیشگیری ثانویه دیابت ،فشار خون بالا، آب مروارید، پوکی استخوان،کنترل وزن و چاقی، یبوست وکاهش چربی خون تاثیر دارد.مصرف میوه و سبزی سبب از بین رفتن رادیکال های آزاد می شود و در جلوگیری از ابتلای به سرطان موثر است.
به طور کلی میوه و سبزیجات به دلیل داشتن مواد مغذی مثل ویتامین آ ،ویتامین ث،فولات ،پتاسیم و منیزیم و ... ، آب و فیبر فراوان سبب کارایی مناسب وبهبود عملکرد سلول ها می گردد. این دو گروه غذایی فاقد چربی و کلسترول می باشند وگروه میوه ها فاقد سدیم نیز هستند.حداقل مصرف روزانه ،2 واحد میوه و3واحد سبزی در نظرگرفته می شود.
پیشنهاد:
1- از سبزیجات متنوع استفاده کنید.سبزیجاتی به رنگ های قرمز ،نارنجی و سبز تیره علاوه بر زیبا کردن بشقاب غذای شما ،از طعم و مزه خوبی برخوردارند وبرای سلامت شما بسیار مفید می باشند.
2- وقتی بیرون منزل هستید ونیاز به میان وعده دارید بهتر است به جای استفاده از شیرینی ها و مواد خوراکی ناسالم، از میوه ها و سبزیجاتی که می شود آنها را به صورت خام مصرف کرد،استفاده کنید.
تهیه کننده: زهرا کوه زارع
منابع:
1- Emily J. Nicklett, Andria R. Kadel. Fruit and vegetable intake among older adults: a scoping review. Maturitas . 2013 August ; 75(4): 305–312.
3- https://www.nia.nih.gov/health/publication/whats-your-plate/vegetables
4- https://www.nia.nih.gov/health/publication/whats-your-plate/fruits
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست