پایگاه خبری لقمه: تولیدکنندگان جوجه یکروزه موظف به فروش هر قطعه با نرخ هزار و ۷۰۰ تومان به مرغداران هستند و تمامی واحدهای تولیدی موظف به رعایت این نرخ هستند.
به گزارش پایگاه خبری لقمه ، طی چند ماه اخیر به دنبال افزایش تقاضا از سوی مرغداران قیمت جوجه یکروزه بدون حساب و کتاب تا مرز ۲ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافت.
براین اساس سازمان حمایت با صدور اطلاعیهای اعلام کرد از آن جا که گوشت مرغ شامل کالای تنظیم بازار است لذا حداکثر قیمت برای هر قطعه جوجه یکروزه باید هزار و ۷۰۰ تومان باشد و تمامی واحدهای تولیدی موظف به رعایت این نرخ هستند.
حال جای سؤال است که چرا با وجود سرپیچی واحدهای توزیعی مرغ مادر از نرخ مصوب و عدم ارائه فاکتور به مرغداران، نظارت و برخوردی با متخلفان امر صورت نمیگیرد.
سعید اصغری فرد رئیس انجمن جوجه یکروزه در گفتگویی، تجارت و کشاورزی با اشاره به آخرین وضعیت قیمت جوجه یکروزه، اظهار داشت: طی جلسه دو روز اخیر رئیس اتحادیه مرغ گوشتی با نماینده وزارت جهاد کشاورزی ابلاغیهای تهیه شد که براساس آن تولیدکنندگان جوجه یکروزه موظف به فروش هر قطعه با نرخ هزار و ۷۰۰ تومان به مرغداران هستند و در صورت تخلف با آنها برخورد خواهد شد.
به گفته وی در ایامی که تقاضا برای جوجه یکروزه از سوی مرغداران افزایش مییابد، نرخ جوجه بی رویه بالا میرود.
اصغری فرد با اشاره به پیش بینی وضعیت نرخ جوجه در ماههای آتی، بیان کرد: با اتمام ماه رمضان و افزایش جشنهای عروسی تقاضا برای جوجه ریزی افزایش مییابد که به دنبال آن قیمت نیز بالا میرود.
رئیس انجمن جوجه یکروزه در پاسخ به این سؤال که مرغداران انتقاداتی نسبت به عدم پرداخت فاکتور از سوی تولیدکنندگان جوجه یکروزه دارند، بیان کرد: مرغداران در چنین مواقعی میتوانند به انجمن گزارش دهند تا با واحدهای جوجه یکروزه متخلف برخورد شود.
وی با اشاره به تمهیدات اساسی در جهت تعادل قیمت جوجه یکروزه، تصریح کرد: با توجه به آنکه ۳۰ درصد هزینه تولید را جوجه یکروزه به خود اختصاص داده است، از این رو تفاهمنامه ۲۷ میلیون قطعه با نرخ ۱۷۰۰ تومان با اتحادیه گوشتی منعقد شده است.
نرخ جوجه یکروزه 40 درصد افزایش یافت
محمد کمالی سروستانی مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی بیان کرد: براساس برنامه ریزی کمیته تولید معاونت امور دام و جلوگیری از سوء استفاده برخی مزارع مرغ مادر باید میزان تولید جوجه یکروزه را به نحوی مدیریت کرد تا در صورت افزایش تقاضا، نرخ جوجه یکروزه به طور سرسام آوری بالا نرود.
وی از افزایش ۴۰ درصدی نرخ جوجه یکروزه نسبت به سال ۹۴ افزود: طی این دوسال اخیر نرخ مرغ تنها ۹ درصد با افزایش روبرو بوده، این در حالی است که نرخ جوجه به طور بی رویهای افزایش یافته که همین امر زیان مرغداران را به همراه داشته است.
کمالی در خصوص اعتراض مرغداران به افزایش بی رویه نرخ جوجه یکروزه بیان کرد: این اعتراض منطقی نیست چرا که طی این دو سال اخیر، نرخ جوجه حداقل ۱۰ الی ۱۵ درصد باید افزایش مییافت.
به گفته وی معاونت امور دام و سازمان حمایت به عنوان مسئول کنترل قیمت باید با عوامل گران فروشی برخورد نماید.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست