خواص دارویی و کاربردی دارچین


پایگاه خبری لقمه: با توجه به عوارض دارو های شیمیایی امروزه طب گیاهی مورد توجه قرار گرفته است.دارچین از تیره برگ بو که در غذا ها به عنوان ادویه و در داروها استفاده می شود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، دارچین دارای خواص ضد میکروبی،آنتی اکسیدان،آنتی دیابت ضد ویروس و ضد اسپاسم،ضد نفخ،افزایش دهنده تعریق بدن،گرم کننده و محرک رحم می باشد.اسانس دارچین خاصیت ضد میکروبی و ضد باکتریایی داردکه احتمالا اینآثار مربوط به محتوی ارتومتوکسی سینا مالدیید است.عصاره دارچین  دارای ترکیباتی مثل اوژنول می باشد که باعث به وجود آوردن خاصیت فیبرینولیتیک در آن می شود.
 
دارچین و ترکیبات آن می تواند روی سیستم اعصاب مرکزی اثر گذاشته و باعث کاهش درد شوند هم چنین ترکیبات موجود در دارچین باعث تقویت عمل انسولین و کاهش مقاومت انسولینی می شود که باعث اثر مثبت بر گلوکز سطح خون می شود.یکی از اثرات درمانی دارچین افزایش میل جنسی می باشد.افزایش هورمون ها را می توان به اثر مستقیم ویا غیر مستقیم ترکیبات دارچین به ویژه سینامالدیید در افزایش سنتز نیتریک اسید دانست.دارچین دارای ترکیبات فرار و غیر فرار فنلیک و غیر فنلیک می باشد که باعث به وجود آمدن خاصیت آنتی اکسیدانی در دارچین می شود.
 
اثر عصاره دارچین بر کاهش درد
 
دارچین می تواند باعث بهبودی شدت درد اولیه شود.افزودن دارچین به نوعی ژل علیه دردهای تونیک ملایم مثل استئوآرتریت و روماتیسم می شود.عصاره دارچین باعث مهار فاکتور نکروز کننده تومور و نیز مهار تولید پروستاگلاندین ای می شود و همچنین این عصاره با مهار آنزیم نیتریک اکساید در محل التهاب جلوگیری کرده و از این طریق می تواند منجر به اثر ضد التهابی گردد.
 
برای ترکیبات ترپنی که در دارچین وجود دارد خاصیت مهار کنندگی متابولیسم اسید آراشیدونیک گزارش شده است.همچنین دارچین و ترکیبات آن می توانند روی سیستم اعصاب مرکزی اثر گذاشته و باعث کاهش درد می شوند.ترکیبات ترپنی موجود در دارچین مهار کننده آنزیم سنتز کننده نیتریک اکسید در شاخ خلفی نخاع هستند.اورژنول دارای ضد درد مرکزی است.اورژنول سبب مهار ورود کلسیم به داخل سلول گشته و از این طریق باعث مهار رها سازی نوروترنسمیتر های دخیل در انتقال پیام درد پایانه فیبر های آوران در شاخ خلفی نخاع می گردد.
 
اثر عصاره دارچین بر روی دیابت:
 
در دارچین ترکیباتی وجود دارد که ترشح انسولین را تشدید می کند که ابتدا به عنوان فاکتور تقویت کننده انسولین نامگذاری شده و سپس این فاکتور به عنوان پلیمر متیل هیدروکسی چالکون توصیف شد.همچنین ترکیبات موجود در دارچین باعث تقویت عمل انسولین و کاهش مقاومت انسولینی می شود.در موش هایی که تحت رژیم غذایی غنی از فروکتوز بودند و از این طریق مقاومت انسولینی در بدن آنها ایجاد شده بود،عصاره دارچین از طریق افزایش ترشح انسولین و افزایش برداشت گلوکز باعث کاهش مقاومت انسولینی گردد.
 
عصاره دارچین باعث افزایش فعالیت انسولین تا 20 برابر می شود.پلی فنل دارچین باعث افزایش متابولیسم گلوکز تا چندین برابر در سلول های چربی موش می شود.شواهدی محکم و قوی پیشنهاد می کنند که پلی فنل دارچین دارای فعالیت شبه انسولینی در سلول های حیوانات و انسان است.
 
 
جمع بندی:
 
در صنعت مواد غذایی از خواص آنتی میکروبیالی و آنتی اکسیدانی دارچینو حتی در صنایع بسته بندی به عنوان یک نگهدارنده طبیعی از آن می توان استفاده کرد دارچین دارای خواص ضد میکروبی،آنتی اکسیدان،آنتی دیابت ضد ویروس و ضد اسپاسم،ضد نفخ،افزایش دهنده تعریق بدن،گرم کننده و محرک رحم می باشد.
ادامه دارد.
 
گرداورنده: سارا حاج قاسم صابون پز
 
منابع:
 
Abdolmaleki, M., Salari, M., Bahrami nejad, S.,Panjeke, N., Abasi, S. 2008. Antifungal activity of cinnamon (Cinnamomum zelanicum) crude extracts against some phytopathogenic fungi. Plant diseases., 44.Amoeian, B., Nouri baiat, Sh., Moulana, Z.,Moghadamnia, A. A., Asgharpour, F. 2014.
Assessment of antibacterial effect of cinnamon on growth of porphyromons gingivalis in chronic periodontitis patients with deep pockets. Journal of Dentistry, Tehran University of Medical Sciences and Health Services, Tehran., 27(1): 8-15.
Angmor, J. E., Dicks, D. M., Evans, W. C. & Santra, D. K. 1972. Studies on Cinanammun zeylancum.
Planta medica., 21: 416-420.
Akhavan amjadi, M., Mojab, F., Shahbaz zadegan, S.2009. Effect of cinnamon on primary dysmenorrhea and symptoms. Journal of Ardabil University of Medical Sciences., 9(3): 204-209.
Ataei, Z., Ansari, M., Mousavi, M., Mirzaei, A. 2007.
Experimental study of the antifungal effect of extracts of wormwood, eucalyptus, onion, cinnamon, turmeric, sage, mint, calendula the standard strain of Candida albicans in comparison with nystatin mouthwash. Journal of Islamic Dental Association., 19(2): 91-97.
Arbabi, K., Shirazi, M., Pourzamani, M., Dabiri, S.2011. Comparing the effect of vegetable extracts of Thyme, Clove and Cinnamon on Inhibition of Candida albicans to nystatin. Journal of Research in Dental Science., 8(4): 175-179.
Blevins, S. M., Leyva, M. J., Brown, J., Wrlght, J.,Scofield, R. H., Aston, C. E. 2007. Effect of
cinnamon on glucose and lipid levels in non insulin-dependent type 2 diabetes. Diabetes care.,30: 2236-2237.
 
 شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۹ دي
کدخبر:10661منبع:اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است تاریخ انتشار:۱۳۹۵ نوزدهم ديلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-10661.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر