زمان بندی و تعداد وعده های غذایی می تواند به سلامت قلب کمک کند


پایگاه خبری لقمه: اینکه شما در چه زمان هایی و چند بار در روز غذا می خورید می تواند به سلامت قلب شما و رسیدن به وزن ایده آل تان کمک کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، به نقل از انجمن قلب آمریکا خوردن صبحانه، عدم خوردن وعده ی غذایی در ساعات پایانی شب و همچنین برخورداری ازیک زمان بندی مناسب برای وعده های غذایی می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و همچنین سکته را کاهش دهد.

 

به گفته ی پروفسور ماری پیر، استاد دانشگاه کلمبیا، شواهد ضد و نقیضی در رابطه با ارتباط دفعات وعده غذایی با عوارض قلبی وجود دارد. مطالعات نشان داده اند روزه گرفتن به طور متناوب و همچنین کم کردن حجم وعده های غذایی و در مقابل افزایش تعداد آن ها در طول روز می تواند مفید باشد.

روزه گرفتن یک روز در میان می تواند در کوتاه مدت به کاهش وزن کمک کند اما اثرات آن در طولانی مدت هنوز در حال بررسی است. ضمن آن که تضمینی وجود ندارد که فرد بتواند این روند روزه داری را حفظ کند.

 

به گفته ی دکتر پنی آترتون، استاد دانشگاه پن استیت، این نوع روزه داری به صورت متناوب می تواند نتیجه ی عکس داشته باشد. به عنوان مثال کسانی که یک روز روزه می گیرند می توانند روز بعد بیش از دو برابر غذا بخورند. در این شرایط اگر فردی که برای مدتی طولانی به طور منظم روزه می گیرد ( برای هفته ها و یا حتی ماه ها) شروع این عادت را کنار بگذارد، چه اتفاقی می افتد؟؟

به دلیل آنکه اطلاعات زیادی در رابطه با نحوه ی روزه داری به صورت مداوم و متناوب در دست نیست، بهتر است از این روش به عنوان روشی برای کاهش وزن و یا کنترل وزن استفاده نشود.

 

افزایش تعداد وعده های غذایی می تواند خطر ریسک فاکتور های بیمای های قلبی عروقی را کاهش دهد. در یک مطالعه بر روی مردان نشان داده شد، افرادی که بیش از 4 وعده در روز می خوردند در مقایسه با کسانی که 3 وعده و یا کمتر می خوردند، کمتر در معرض خطر ابتلا به چاقی قرار دارند. اما مطالعات دیگر نتایج کاملا متفاوتی را نشان داد، به صورتی که افرادی که تعداد وعده های غذایی بیشتر داشتند زودتر اضافه وزن پیدا می کردند. گاهی اوقات نیز افزایش تعداد وعده ها امری نشدنی است. زمانی که شما روزی 5 تا 6 بار غذا می خورید فراهم کردن یک وعده ی غذایی با حجمی کم و مناسب برای آنکه شما در هر وعده پرخوری نکنید کار دشواری است.

 

خوردن شام و یا وعده ای سبک در ساعات بعد از نیمه شب می تواند اثرات بسیار زیان باری بر وزن و سلامت قلب داشته باشد.

عوارض دیر غذا خوردن می تواند ناشی از اثرگذاری آن بر ساعت بیولوژیک و ریتم شبانه روزی بدن در پاسخ به متابولیسم غذا و جذب آن باشد. علاوه بر این ریتم شبانه روزی بر چرخه ی خواب و بیداری نیز موثر است. 

شواهد حاکی از آن است که کبد و دیگر اندام ها خود دارای ساعتی خاص هستند که می تواند بر متابولیسم بدن بسیار موثر باشد و احتمالا همین امر می تواند زیان بار بودن دیر غذا خوردن را توجیه کند.

 

برای مثال، مطالعات بر روی حیوانات نشان می دهد غذا خوردن در زمان هایی که باید صرف خواب شوند موجب افزایش وزن، مقاومت به انسولین و التهاب شود. اگر چه هنوز نتایج روشنی در رابطه با انسان در دست نیست.

 

مطالعات زیادی نشان داده اند که خوردن صبحانه به طور مداوم و هر روز می تواند فواید بسیار زیادی داشته باشد از جمله آنکه موجب کاهش و کنترل حجم وعده های غذایی در طول روز شده و خطر ابتلا به کلسترول بالا و فشار خون بالا را کاهش می دهد. برخی مطالعات نشان می دهند کسانی که گه گاه از خوردن صبحانه امتناع می کنند معمولا مبتلا به چاقی و دیابت شده و مواد مغذی ضروری را دریافت نمی کنند.

 

صرف نظر از زمان بندی، مطالعات انجام شده همچنان بر استفاده از رژیم های حاوی میوه، سبزیجات، غلات، لبنیات کم چرب، گوشت سفید و ماهی و همچنین محدود کردن گوشت قرمز، نمک و نوشابه های پر شکر تاکید دارد.

 

برخورداری از نگرش درست در رابطه با زمان بندی و تغذیه می تواند بر وزن و سلامت قلب موثر باشد. باید به نشانه های گرسنگی توجهی ویژه داشت.

 

علاوه بر زمان بندی برای وعده های غذایی به میزان کالری دریافتی تان توجه داشته باشید. نمی توانید انتظار داشته باشید که 5 وعده ی غذایی پرکالری بخورید اما چاق نشوید!

به یاد داشته باشید لازم نیست طوری غذا بخورید که انگار فردایی وجود ندارد! کم لذت ببرید اما همیشه لذت ببرید!

 

ترجمه:دنیا علیشاه

ترجمه از:

http://news.heart.org/when-you-eat-and-how-frequently-may-benefit-heart-health/

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 

در تاریخ ۱۳۹۵ شنبه ۲۳ بهمن
کدخبر:10766منبع:اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است تاریخ انتشار:۱۳۹۵ بيست و سوم بهمنلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-10766.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر