مسئول واحد نظارت بر تبلیغات سازمان نظام پزشکی:
مکملهای غیر مجاز بدنسازی به راحتی در نشریات قانونی تبلیغ میشوند
مسئول واحد نظارت بر تبلیغات سازمان نظام پزشکی گفت: مکملهای غیر مجاز و خطرناک بدنسازی بعد از عبور از مرز به راحتی در کشور توزیع و حتی در نشریات قانونی تبلیغ میشوند و وزارت ارشاد نیز به شکایتهای نظام پزشکی واکنشی نشان نداده است.
به گزارش لقمه، مقیمی، در برنامه نبض که به بررسی موضوع عوارض توزیع مکمل های بدنسازی در کشور می پرداخت، افزود: اگر محصولات مجوزدار بدنسازی را کنار بگذاریم که آنها هم در جای خود قابل بحث هستند و عوارضی را به دنبال دارند، در مورد محصولات بدون مجوز وزارت بهداشت واقعیت این است که این اقلام به محض عبور از مرز دیگر هیچ مشکلی برای توزیع ندارند.
وی گفت: در مرزها سربازان کشور شهید میشوند تا جلوی ورود محصولات قاچاق را بگیرند اما همین که این محصولات از مرز عبور کردند و وارد کشور شدند دیگر به راحتی توزیع میشوند و حتی با پرداخت پول به نشریات قانونی کشور میتوانند آگهی نیم صفحهای و تمام صفحهای در نشریات چاپ کنند.
مقیمی اضافه کرد: انواع مکملهای هورمونی که موجب عقیمی افراد میشوند به راحتی و با ارائه اطلاعات غلط به مردم در نشریات مختلف در ابعاد بزرگ چاپ میشوند، داروهایی به بدنسازان و ورزشکاران توصیه میشوند که همزمان دارای کاهنده و افزاینده قند خون است و معلوم نیست این محصولات غیر مجاز چه بلایی بر سر جوانان کشورمان میآورند.
مسئول واحد نظارت بر تبلیغات سازمان نظام پزشکی در پاسخ به پرسش مجری برنامه که نظام پزشکی چه برخوردی با این پدیده میکند، گفت: تبلیغ محصولات قاچاق در نشریات رسمی و قانونی کشور به راحتی انجام میشود و ما از چند سال پیش مجلاتی که این آگهی را چاپ میکنند به وزارت ارشاد معرفی میکنیم تا جلوی این تبلیغات گمراه کننده را بگیریم ولی متأسفانه هنوز نتوانستهایم جلوی این نوع تبلیغات را بگیریم.
وی گفت: از این بدتر این است که برخی از این اقلام خطرناک و حجم دهنده را برای افراد زیر 18 سال توصیه میکنند که پزشکان به خوبی میدانند که این مواد دارویی چه بلایی بر سر اندامهای بدن جوانان میآورد و با بزرگ شدن اندامهای داخلی میتواند حتی کشنده باشد.
مقیمی ادامه داد: بعضی از این محصولات که در نشریات هم تبلیغ میشوند تحت عنوان چربی سوز حاوی تیروئید هستند و تحت هیچ نظارتی به راحتی بین جوانان توزیع میشوند، توزیع مکملهای غیر مجاز به راحتی در باشگاههای ورزشی ادامه دارد و معلوم نیست متولی نظارت و جلوگیری از این اقلام غیر مجاز خطرناک در کشور ما کیست.
محمدرضا شانه ساز، معاون سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت در این نشست تلویزیونی در واکنش به این سخنان گفت: ظاهراً همه انتظار دارند وزارت بهداشت متولی رفع همه این نابسامانیها باشد، وزارت بهداشت از سال 80 و زمانی که تبلیغات ماهوارهای این اقلام شروع شد، نسبت به این مسئله هشدار داد اما متولی جمع آوری و جلوگیری از فروش محصولات غیر مجاز بدنسازی وزارت بهداشت نیست و ارگانهای دیگری مانند سازمان تربیت بدنی در این زمینه مسئولیت دارند.
حاجی رسولی، کارشناس تربیت بدنی نیز در این نشست گفت: متأسفانه در کشور ما موازی کاری وجود دارد و هر دستگاهی، دستگاه دیگر را مسئول رسیدگی به این مسائل میداند، باید یک نشست علمی برگزار کنیم و مشخص کنیم که مسئول رسیدگی به این مسائل که سلامت نسل جوان کشور را به شدت به خطر انداخته و آنها را به بیماریهای خطرناک و مرگ آور مبتلا میکند، چه کسی است.
کدخبر:1081منبع: فارستاریخ انتشار:۱۳۹۱ پانزدهم خردادلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-1081.aspx