پایگاه خبری لقمه: واردات گوشتهای برزیلی این روزها خبرسازشده و تعامل دستگاههای ذی ربط داخلی در این حوزه قابل تامل است . سفارت ایران در برزیل اعلام خبر فاسد نبودن گوشت برزیلی وارداتی به ایران را شتابزده خوانده و موضوع گوشتهای فاسد را دارای ابعاد پیچیده اعلام کرده است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، درحالی که وزیر جهاد کشاورزی و مسئولان دامپزشکی سلامت گوشتهای برزیلی واردشده به ایران را تأیید میکنند، سفارت جمهوری اسلامی ایران در برزیل هرگونه قطعیت درباره سلامت این محصولات را رد کرده است.
سفارت جمهوری اسلامی ایران در برازیلیا در ارتباط با مصاحبه منتشره در خبرگزاری تسنیم در تاریخ 1396/01/06 مبنی بر عدم صدور گوشت فاسد از برزیل به ایران، ضمن شتاب زده ارزیابی کردن چنین اظهارنظری، اعلام کرد: «موضوع گوشت فاسد برزیل و صادرات آن به خارج از کشور دارای ابعاد پیچیده ای بوده و حتی مقامات برزیلی تاکنون به وعده اولیه خود مبنی بر اعلام رسمی اسامی کشورهایی که توسط شرکتهای برزیلی به آنها گوشت فاسد صادر شده است، عمل نکردهاند. بنابراین تا زمان مشخص شدن ابعاد دقیق چنین فسادی و همچنین قبل از اعلام موضع مقامات ذی ربط ایرانی در این رابطه، هرگونه اظهار نظری را غیرموثق دانسته و از وسایل ارتباط جمعی نیز میخواهد پیش از انتشار هرگونه خبر یا مصاحبهای در رابطه با صادرات گوشت برزیلی به ایران، با مقامات ذیربط ایرانی هماهنگ نمایند.»
گفتنی است بعد از اینکه پلیس فدرال برزیل چندی پیش از تعطیلی سه شرکت بزرگ صادرکننده گوشت و تعلیق 33 مقام دولتی این کشور بهاتهام عرضه گوشت فاسد خبر داد که در جریان آن پرونده، 21 شرکت دیگر نیز تحت بررسی قرار گرفتند، این ابهام برای مصرف کنندگان ایرانی به وجود آمد که آیا این گوشت فاسد را مصرف کردهاند یا خیر.
این در حالی است که وزیر جهادکشاورزی هفته جاری در نششت خبری خود اعلام کرد: برای واردات گوشت از برزیل مشکلی نداریم و یکی از کشتارگاههای برزیلی که برای ایران کشتار میکرد و دچار مشکل بود، سه ماه قبل توسط دامپزشکی کشورمان تعطیل شد.
حجتی درباره اینکه باتوجه به مشکلات ایجاد شده در برزیل و ممنوعیت واردات گوشت از این کشور توسط برخی کشور؛ آیا ایران نیز برنامه ای برای محدودیت واردات از برزیل دارد؟ گفت: ما برخلاف سایر کشورها، در کشتارگاه های خارج هم روحانی ناظر بر ذبح شرعی داریم و هم دامپزشک.
یکی از کشتارگاه های برزیلی که برای ایران کشتار می کرد از این مشکلات داشت که ۳ ماه قبل توسط سازمان دامپزشکی کشورمان تعطیل شد.
رسوایی برزیل با قرار گرفتن 21 شرکت گوشت در لیست سیاه
بر اساس این گزارش سالهاست که مردم به دلیل نبود قدرت خرید برای گوشتهای داخلی، از گوشتهای ارزان برزیلی استفاده می کنند در حالیکه بسیاری از هموطنان در مصرف آنها شک دارند و گمان می کنند از آنجا که این گوشت ها منجمد هستند و مسافتی طولانی را برای رسیدن به کشور طی کرده اند، فاقد ارزش غذایی اند.
بر اساس گزارشهای واصله، بیشتر گوشتهای تولیدشده از سوی این شرکتهای متقلب برزیلی به اروپا و دیگر نقاط جهان صادر شده اما هنوز اسامی دقیق کشورهایی که گوشت فاسد به آنها صادر شده از سوی این کشور اعلام نشده است. برزیل بزرگترین کشور صادرکننده گوشت در جهان است.
گفتنی است سال 91، اوضاع گوشت های برزیلی به اندازه ای بود که شش کشور چین، ژاپن، آفریقای جنوبی، عربستان سعودی، شیلی و اردن واردات گوشت گاو برزیلی را به کشورهای خود ممنوع اعلام کرده بودند.
تا اینکه اخیرابا قرار گرفتن ۲۱ شرکت گوشت در لیست سیاه، بعد از تحقیقات به عمل آمده توسط پلیس فدرال، نگرانیها درباره کیفیت و سلامت گوشتهای مصرفی در داخل و خارج برزیل افزایش یافت.
وزارت کشاورزی برزیل، طی بیانیهای اعلام کرد که سه شرکت تولیدکننده گوشت این کشور که به واسطه تحقیقات به عمل آمده از ادامه فعالیت منع شده بودند، میتوانند دوباره صادرات خود را آغاز کنند.
به هر حال هنوز ۱۸ شرکت، پایان ممیزی برای تعیین تکلیف در مورد از سرگیری فعالیت یا صادرات محصولات خود را انتظار میکشند. از ۱۷ مارس سال جاری نتایج تحقیقات پلیس فدرال و بازرسان بهداشت باعث شد که خریداران بزرگی مانند چین و هنگکنگ، به صورت موقت، واردات گوشت از برزیل را ممنوع کنند. البته اکنون هر دو کشور بعد از حصول اطمینان از سلامت محصولات پروتئینی برزیل، به واسطه تضمین رئیس جمهور آن، واردات را از سر گرفتهاند.
هرچند هنوز تحقیقات در مورد شرکتهای کوچک و بزرگی مانند BRF و GBS ادامه دارد، اما هر دوی این کارخانهها اتهامات وارده را تکذیب میکنند.
بررسیهای وزارت تجارت برزیل نشان میدهد صادرات گوشت تازه گاو از این کشور، در ماه مارس (اسفند ۹۵)، طی یک سال گذشته دو درصد کاهش داشته است، در حالی که به گفته مقامات دولتی برزیل، این موضوع ربطی به رسوایی به وجود آمده ندارد.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست