پایگاه خبری لقمه: در انتخاب منبع پروتئین های حیوانی دو اولویت مهم را در مطلب زیر می خوانیم
به گزارش پایگاه خبری لقمه ، در انتخاب منبع پروتئین های حیوانی ، در اولویت اول باید از خوردن گوشت حیواناتی که با دانه ها تغذیه شده اند، پرهیز کنیم و گوشت حیواناتی را استفاده کنیم که از علف تغذیه می کنند و می توانیم آنها را از یک مزرعه ی محلی خریداری کنیم.
دومین انتخاب ما از لحاظ مواد آلی است. مثلا گوشت گوساله ای که علف خورده چهار برابر گوشت گوساله ای که از ذرت تغذیه کرده امگا ۳ دارد.
انتخاب پروتئین
یک مفهوم اساسی در انتخاب پروتئین ها ارزش بیولوژیک (زیستی) آن است، یعنی مقدار پروتئینی که از غذا به بدن ما می رسد. دلیل اینکه تخم مرغ یک “غذای کامل” محسوب می شود این است که ارزش غذایی آن ۱۰۰ درصد می باشد. بدین معنا که بدن ما تمام پروتئین موجود در تخم مرغ را مصرف می کند (البته تا جایی که بدن ما نسبت به این ماده ی غذایی حساسیت نداشته باشد).
شیر گاو دارای ارزش غذایی ۹۱ درصد است و به همین دلیل همیشه به عنوان یک گزینه ی مناسب برای رشد کودکان در نظر گرفته شده است. اما مشکل اینجاست که سیستم ایمنی بدن، شیر را به عنوان یک سم شناسایی می کند بنابراین بدن از پروتئین آن استفاده می کند اما به عنوان یک غذا گزینه ی مناسبی نیست.
ماهی دارای ارزش غذایی ۸۳ درصد است. کاسئین (که یکی از پروتئین های موجود در شیر است و اغلب در پودرهای پروتئین یافت می شود) دارای ارزش غذایی ۸۰ درصد می باشد. گوشت گوساله ۸۰ درصد، سویا ۷۴ درصد، گوشت مرغ ۷۹ درصد، گندم ۵۴ درصد و لوبیا زیر ۵۰ درصد ارزش غذایی دارند.
حتی الامکان از غذاهای صنعتی و ماهی های حاوی آنتی بیوتیک و هورمون بپرهیزید. حتما شنیده اید که خوردن ماهی چقدر مفید است.
ماهی دارای ارزش غذایی بالایی می باشد و چربی های مفیدی دارد که موجب رشد و کارآیی مغز می شود. این ماده ی غذایی همچنین خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد. در واقع، تمام متخصصان تغذیه در سرتاسر دنیا بر این باورند که بهترین منبع امگا ۳ با غلظت بالا در ماهی های آب سرد یافت می شود.
این ماهی ها، محافظ قلب و ماده ی خام اولیه ی سلول های مغز می باشند.
در انتخاب ماهی ها سعی کنید به جای ماهی های پرورشی از ماهی هایی استفاده کنید که از طبیعت گرفته می شوند. سالمون پرورشی ۶ برابر چربی ها امگا ۶ دارد اما بدن ما به مقدار کمی امگا ۶ نیاز دارد. به علاوه مصرف زیاد آن ممکن است منجر به بیماری های عروقی شود.
مطالعات نشان می دهند که اگر ما از سالمون پرورشی استفاده کنیم، حدود دو سوم از مزایای حفاظت قلبی حاصل از چربی های سالم را از دست خواهیم داد.
از غذاهای فرآوری شده همچون هات داگ، گوشت خوک، سوسیس، گوشت جرکی و کالباس بپرهیزید و فقط در صورتی از آنها استفاده کنید که خودتان آنها را درست کرده باشید. این غذاها اغلب با شکر طعم دار شده اند، حاوی گلوتن هستند و با مواد نگهدارنده دارای رنگ و لعاب می شوند.
تخم مرغ ها می توانند به عنوان یک غذای سریع و سالم مصرف شوند. دنبال تخم مرغ هایی بگردید که دارای نشان “طبیعی و مواد آلی” باشند. این تخم مرغ ها نه تنها سالم ترند بلکه طعم بهتری دارند و کمی متفاوت ترند یعنی زرده ی آنها به جای آنکه زرد زرد باشد کمی نارنجی رنگ است.
پروتئین در رژیم گیاه خواری
دریافت پروتئین کافی برای افرادی که رژیم گیاهی دارند سخت تر است. گیاهخواران اغلب دچار کمبود پروتئین هستند، به همین دلیل در برخی از کشورها از منابع غیر گوشتی پروتئین استفاده می کنند (یعنی از منابع گیاهی آن استفاده می کنند).
مثلا مکزیکی ها از لوبیا و ذرت، ژاپنی ها از سویا و برنج، کاخون ها(نژادی در آمریکا) از لوبیا قرمز و برنج و هندی ها از دال (نوعی عدس) و برنج و ترکیب حبوبات و غلات استفاده می کنند تا غذایی سرشار از آمینواسید برای خود تهیه کنند.
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست