پایگاه خبری لقمه: تماری-زوشی به دلیل شباهتش به تماری این نام را گرفته است...توپ های اسباب بازی کوچک سنتی و قدیمی که با پیچیدن نخ های رنگارنگ درست می شدند. مامه-زوشی حتی کوچکتر از تماری زوشی است که امروز درست کردیم. مامه یعنی لوبیا. نیگیری زوشی شاید یکی از نام آشناترین سوشی هاست که در آن برنج سرکه ای به شکل تکه های لقمه ای در می آید و روی آن موادی قرار می گیرد.
به گزارش پایگاه خبری لقمه ، تماری-زوشی به دلیل شباهتش به تماری این نام را گرفته است...توپ های اسباب بازی کوچک سنتی و قدیمی که با پیچیدن نخ های رنگارنگ درست می شدند. مامه-زوشی حتی کوچکتر از تماری زوشی است که امروز درست کردیم.
مواد لازم (برای 4 نفر):
برنج تازه پخته شده، 700 گرم
تخم مرغ، یک عدد
پنیر بریده شده، 2 قطعه (اگر در دسترس نبود خودتان برش بزنید)
آووکادو، یک دوم
میگو، 4 عدد (حدود 10 سانتی متر بدون سر و با پوست)
برنج سرکه ای، 3 قاشق غذاخوری
شکر، یک و یک سوم قاشق غذاخوری
سس سویا
نمک
روغن گیاهی، نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
نخست، مخلوط سرکه را آماده کنید. در یک کاسه، سه قاشق غذاخوری برنج سرکه ای را با یک قاشق غذاخوری شکر و یک قاشق چایخوری نمک مخلوط کنید. برنج را در حالی که هنوز کاملن داغ است اضافه کنید. یک کفگیر را برای جدا کردن برنج و هم زدن سریع مخلوط سرکه به مدت دو دقیقه استفاده کنید. این سو-مشی یا برنج سرکه ای را برای توپ های سوشی تولید خواهد کرد. برنج سرکه ای را روی یک سینی قرار دهید تا کمی سرد شود و به این ترتیب هنوز تا اندازه ای داغ اما نه خیلی سوزان است.
سپس، برنج را به شکل توپ های کوچکی در آورید. برای هر توپ، حدود 20 گرم را در وسط یک تکه پوشش پلاستیکی قرار دهید. پلاستیک را اطراف برنج بپیچید و آن را به شکل یک توپ با قطر حدود سه سانتی متری درآورید. سپس آنها را از داخل پلاستیک بیرون آورده و توپ ها را داخل یک سینی قرار دهید. برنج های توپی شکل را با یک روکش پلاستیکی بپوشانید.
برای آماده کردن رویه ی میگو، 200 میلی لیتر آب را به همراه یک قاشق چایخوری بگذارید تا بجوشد. میگوها را که مغز حرام آنها را خارج کرده اید اضافه کرده و بگذارید به مدت دو دقیقه بجوشند. وقتی که میگوها خنک شدند، پوست، پاها و دم آنها را بکنید و از درازا ببرید. تکه های پنیر را به چهار قسمت ببرید. برای آماده کردن خاگینه برای روی این خوراک ، تخم مرغ را به همراه یک قاشق چایخوری شکر و یک سر انگشت نمک خوب بزنید. یک ماهیتابه ی کوچک را بگذارید تا گرم شود. کف آن را با نصف قاشق چایخوری روغن گیاهی بپوشانید و سپس از روی اجاق بردارید.
ماهیتابه را با قرار دادن آن بر روی یک حوله ی مرطوب آشپزخانه بگذارید سرد شود. سپس تخم مرغ زده شده را اضافه کرده و خوب هم بزنید. ماهیتابه را روی اجاق برگردانید، و درست پیش از زمانی که تخم مرغ ها تبدیل به تکه های کوچکی شوند به هم زدن خود ادامه دهید. خاگینه را داخل یک بشقاب برگردانید. برای رویه ی آووکادو، آووکادو را از درازا نصف کنید و هسته ی آن را در آورید. نیمی از آن را برداشته و دوباره نصف کنید. از لبه ی آن شروع به پوست کندن آن کنید و آن را به تکه هایی به اندازه ی حدود چهار میلی متر ضخامت ببرید. به تکه های آووکادو کمی سس سویا بزنید
برای شکل دادن به سوشی های توپی شکل، تکه ی کوچکی از پوشش پلاستیکی را برای هر یک از توپ ها پهن کنید. یک تکه از رویه ها را در وسط قرار دهید به طوری که طرف خوش ظاهرتر رو به پایین باشد، و یک توپ از برنج سرکه ای را بر روی آن قرار دهید. سپس پلاستیک را اطراف آن بپیچید و رویه ی آن را به داخل برنج فشار دهید. پلاستیک را از اطراف توپ های تکمیل شده جدا کنید که اکنون آماده ی خوردن هستند.
جزییات
تماری-زوشی به دلیل شباهتش به تماری این نام را گرفته است...توپ های اسباب بازی کوچک سنتی و قدیمی که با پیچیدن نخ های رنگارنگ درست می شدند. مامه-زوشی حتی کوچکتر از تماری زوشی است که امروز درست کردیم. مامه یعنی لوبیا. نیگیری زوشی شاید یکی از نام آشناترین سوشی هاست که در آن برنج سرکه ای به شکل تکه های لقمه ای در می آید و روی آن موادی قرار می گیرد. ماکی زوشی، اشاره به برنج سرکه ای دارد و سایر موادی که به شکل لوله ای در می آیند. و ایناری زوشی اشاره به برنج سرکه ای دارد که در توفوی نازک سرخ شده پیچیده می شود. اوشی-زوشی اشاره به برنج سرکه ای دارد و سایر موادی که شکل داده می شوند و در قالب هایی به هم فشرده می شوند در حالی که چیراشی زوشی اشاره به انواع گوناگون موادی دارد که روی یک خوراک مملو از برنج سرکه ای پاشیده می شود. دستور تهیه ی چیراشی زوشی و ماکی زوشی بر روی صفحه ی تارنمای غذای خانگی ژاپنی قرار دارد.