صادرات آب به جای محصولات کشاورزی/ الگوی کشت مشکل قانونی دارد


پایگاه خبری لقمه: عضو هیئت‌مدیره صندوق بیمه کشاورزی ضمن بیان اینکه در حال حاضر در بحث الگوی کشت با مشکل قانونی روبرو هستیم، تصریح کرد: برخی محصولات نیاز اصلی کشور است اما برخی دیگر چنین نبوده و حتی در زمره محصولات صادراتی قرار می‌گیرد که در این صورت ما در حقیقت صادرات آب را انجام می‌دهیم.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، نیاز علی ابراهیمی پاک - رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین - در گفت‌وگویی، با بیان اینکه بیش از ۲۵۰ هزار هکتار اراضی آبی کشاورزی در استان قزوین وجود دارد، اظهار کرد: بخشی از این اراضی به کاشت محصولاتی چون ذرت علوفه‌ای، چغندرقند، گوجه‌فرنگی، خربزه، هندوانه، محصولات سبزی و صیفی که به آب بسیار نیاز دارد، اختصاص پیدا می‌کند.

 
ابراهیمی پاک گفت: محصولات بهاره به دلیل آنکه برای کشت آن از آب‌های موجود استفاده می‌شود، آب‌بر است.
 
وی افزود: وقتی برای آبیاری کشت محصولات آب‌بر از آبیاری قطره‌ای و یا آبیاری نوین استفاده شود، بی‌شک میزان آب استفاده‌ شده بسیار کاهش خواهد یافت.
 
این کارشناس حوزه کشاورزی تصریح کرد: برخی محصولات نیاز اصلی کشور و استان است اما برخی دیگر چنین نبوده و حتی در زمره محصولات صادراتی قرار می‌گیرد که در این صورت ما در حقیقت صادرات آب را انجام می‌دهیم.
 
رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآور شد: باید سطح زیر کشت محصولاتی چون گوجه‌فرنگی، هندوانه و خربزه به‌اندازه‌ای باشد که نیاز و مصرف داخل را تأمین کند.
 
عضو هیئت‌مدیره صندوق بیمه کشاورزی بیان کرد: از سوی دیگر باید تمام محصولات را در دستور کشت خود در استان داشته باشیم تا هم به رشد اکولوژی منطقه و هم به بهره‌وری خاک کمک کند که برای رسیدن به این هدف باید الگوی کشت را مورد توجه قرارداد.
 
ابراهیمی پاک با تأکید بر اینکه در الگوی کشت تمامی این موارد مورد توجه قرار می‌گیرد، اضافه کرد: در صورت رعایت الگوی کشت بی‌شک کشت و تولید هر محصولی به نفع کشور تمام خواهد شد.
 
وی یادآور شد: در حال حاضر در بیشتر مناطق کشور با بحران کم‌آبی روبرو هستیم؛ لذا باید قانون رعایت الگوی کشت توسط وزارت کشاورزی مصوب شود.
 
رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه در حال حاضر در بحث الگوی کشت با مشکل قانونی روبرو هستیم، تصریح کرد: باید از کشاورزان برای کشت محصولات کلیدی حمایت شود و حتی گاه برخی به سبب عدم رعایت الگوی کشت جریمه شوند تا توازن لازم در منطقه ایجاد شود.
 
وی اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات موجود در استان بحث چاه‌های غیر مجاز و استفاده بیش‌ از اندازه از منابع آبی است به‌گونه‌ای که در سال ۱۳۹۵ حدود ۳۵ درصد مازاد بر نیاز از آب‌های موجود در استان استفاده می‌شود.
 
ابراهیمی پاک گفت: اگر چاه‌های غیرمجاز بسته و تعیین تکلیف شود میزان آبی که در استان استفاده می‌شود به نصف خواهد رسید که بی‌شک در صورت ادامه این روند بعد از پنج سال دشت قزوین به شکل اصلی خود بر خواهد گشت.
 
عضو هیئت‌مدیره صندوق بیمه کشاورزی بیان کرد: باید بعد از تصویب قانون الگوی کشت منطقه به منطقه موردبررسی قرار گیرد تا بر اساس شرایط آن نوع محصول برای کشت اعلام شود.
 
رئیس سابق سازمان جهاد کشاورزی در پایان خاطرنشان کرد: به‌ اندازه کافی تحقیقات و پژوهش‌های لازم انجام‌شده و باید نتیجه آن عملیاتی شود تا شاهد رفع مشکلات و پیشرفت باشیم.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 

در تاریخ ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۹ تير
کدخبر:11166منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۶ نوزدهم تيرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-11166.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر