روسیه از کوپن نان تا تولید کننده اول گندم جهان


پایگاه خبری لقمه: روسیه که پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 تا مدتی از نظام توزیع نان با کوپن استفاده می کرد، اکنون صادر کننده اول محصولات غله ای در جهان است و فقط سال گذشته بیش از 25 میلیون تن گندم به کشورهای مختلف فروخت.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، روسیه پس از فروپاشی شوروی با مشکل بزرگ کمبود مواد غذایی مواجه و دولت وقت مجبور به سهمیه بندی کالاهای اساسی همچون نان شد، زیرا بخش عمده مواد غذایی از غرب به ویژه آمریکا خریداری می شد که ضربات سختی به تولیدکنندگان روسی وارد آمد و بر اثر آن هزاران مرکز تولیدی و تعاونی های کشاورزی یا «کالخوز» ورشکست شد و از بین رفت.

کمیته آمار دولتی روسیه در گزارش تازه انتشار خود مربوط به سال 2016 اعلام کرده که این کشور توانسته 120 میلیون و 670 هزار تن غلات برداشت کند و براساس اطلاعات دیگر بخشی از آنها به 100 کشور صادر شده است. 
 
برپایه آمار رسمی، گندم 73 میلیون و 290 هزار تن از غلات برداشت شده در روسیه را تشکیل داد.
روسیه در سال گذشته در مجموع 25 میلیون و 100 هزار تن گندم به کشورهای مختلف صادر کرد که نسبت به سال پیش از آن 19 درصد رشد داشته و توانست موقعیت پیشرو خود در بازار گندم جهان را تثبیت کند. 
 
آرکادی زلوچفسکی رئیس اتحادیه تولیدکنندگان غلات روسیه نیز روز سه شنبه اعلام کرد: تولید غلات در سال 2016 در دوره پس از فروپاشی شوروی بی سابقه بوده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی اینوسمی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان غلات خاطرنشان کرد: روسیه با کنار زدن آمریکا در مکان نخست صادرات گندم جهان قرار گرفت.
وی افزود: روسیه در مجموع هشت درصد غلات جهان را تولید کرده و آمریکا و کانادا در مکان های دوم و سوم قرار گرفته اند.
 
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان غلات روسیه گفت: تولید بی سابقه غلات در روسیه امکان داد، 34 میلیون تن غلات ازجمله گندم به کشورهای مختلف صادر شود.
در همین حال به گزارش رسانه های روسی، وزارت کشاورزی روسیه برنامه ریزی کرده است تولید غلات این کشور را تا سال 2025 به 130 میلیون تن افزایش دهد. 
رسانه های روسی اعلام کردند، افزایش گسترده تولید محصولات کشاورزی از جمله غلات در روسیه در نتیجه تحریم مواد غذایی توسط غرب حاصل شده که از سال 2014 به اجرا درآمده است.
پایگاه اینترنتی اینوسمی نوشت: تثبیت موقعیت روسیه در بازار غلات جهانی موجب ناخرسندی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی متحد واشنگتن شده است و با ناخرسندی این موفقیت های روزافزون را می نگرند.
 
در همین حال بر اساس اطلاعات سامانه اینترنتی یاندکس، روسیه 79 میلیون هکتار اراضی کشاورزی دارد که شش درصد زمین های حاصلخیز جهان را تشکیل می دهد و این امتیاز بزرگ به روس ها امکان افزایش تولید محصولات کشاورزی مانند غلات را می دهد.
ارزیابی نتایج اجرای برنامه های روسیه برای توسعه کشاورزی نیز چندی پیش در روزنامه وال استریت جورنال نیز انتشار یافت و با استناد به پیش بینی وزارت کشاورزی آمریکا نوشت که مطابق ارزیابی تحلیلگران، روسیه در حال پیشروی در بازار فروش گندم جهان است، ولی ایالات متحده در حال بازگشت به کمترین شاخص های صادراتی خود در 45 سال گذشته است.
روسیه که سال 2002 صادرات غله را آغاز کرد، تا کنون مواضع خود را تحکیم کرده است.
با توجه به مسیر پرفراز و نشیبی که روسیه پس از فروپاشی شوروی تا کنون پیموده است، سطح کنونی تولید غلات این کشور دستاورد چشمگیری است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۰ تير
کدخبر:11201منبع:ایرناتاریخ انتشار:۱۳۹۶ بيست تيرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-11201.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر