پایگاه خبری لقمه: آندیو گیاهی است از خانواده کاسنی که برگهای دراز، تکه تکه و گاهی تابدار (فری) دارد.
به گزارش پایگاه خبری لقمه ، آندیو از نظر شکل ظاهری شبیه کاهو پیچ است اما کشیدهتر و منسجمتر و مزه تردتری دارد که به جای کاهو در سالاد میتوان استفاده کرد. آندیو در باغهای سبزیکاری و در جالیز صیفی کاشته میشود. این گیاه خوراکی بوده و در سالاد به طور خام یا پخته استفاده میشود. آندیو در استانهای شمالی فرانسه به عمل میآید و ریشه آن مصرف دارویی دارد.
خواص
آندیو به طور کلی از نظر ویتامینهای A و C غنی بوده و دارای مقادیر متوسطی از املاح معدنی نیز هست. مقدار اندک این سبزی به علت وجود ماده شیمیایی که برای سلامت چشمها بسیار مفید است، کاربرد دارد.
فواید
آندیو و سرطان: آندیو به علت داشتن ویتامین A، در پیشگیری از سرطانهای رکتوم مثانه بسیار موثر است .
آندیو و لاغری: هر برگ آندیو دارای یک کالری است؛ به همین خاطر برای افراد در رژیم لاغری بسیار مناسب است. برای این منظور آب یا خود آندیو را به صورت خام میل کنید.
آندیو و درمان آکنه: اگر آندیو را به صورت مخلوط با آب سبزیجات دیگر به طور منظم میل کنید، در درمان اکنه بسیار موثر است .
آندیو یبوست: آندیو به خاطر داشتن مواد مغذی و فیبر فراوان یبوست را برطرف میکند. برای این منظور بهتر است آن را با آب سیب یا هویج مخلوط کنید.
آندیو درمان آسم: محققان اعلام کردهاند نوشیدن مخلوط آب آندیو، هویج و کرفس در کم کردن تعداد دفعات حمله آسم موثر است.
آندیو و کم خونی: مخلوط آندیوهمراه با آب کرفس و جعفری اثر خارق العادهای در بهبود کم خونی دارد، ضمن آنکه بسیار مقوی نیز هست .
نکته
توجه کنید وقتی برگهای آندیو را خرد میکنید، بعد از مدتی مواد مغذی خود را از دست می دهد و به رنگ قهوهای در میآیند. بنابراین برای حفظ تازگی و طراوت این سبزی قبل از مصرف خرد کنید. حداقل شش ساعت قبل و بعد از نوشیدن آب آندیو از استعمال سیگار خودداری کنید؛ چون نیکوتین موجود در آن با مقادیر بالا ویتامین آ موجود در این سبزی تداخل پیدا میکند.
تاریخچه
محققان بر این باورند که مبدأ آندیو یونان یا مصر بوده و در طول قرن سیزدهم به شمال اروپا رسیده است. استفاده از آن در سالاد در شمال اروپا به ویژه فرانسه متداول است. بهترین نوع آندیو از بلژیک به دست میآید. در این کشور کشت آن بی اندازه رواج دارد.