مدرس و استاد دانشگاه بر لزوم حمایت از حقوق مادی و معنوی آثار فرهنگی تاكید كرد و گفت كه پیش از اینكه موضوع یادشده به صورت یك قانون درآید ،لازم است به عنوان فرهنگ در جامعه نهادینه شود.
به گزارش لقمه، 'محمد مهدی رحیمیان' روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: ثبت یك ایده خلاقه برای هر جریان و فكری ضرورت دارد.چرا كه با توجه به رشد جریان فرهنگی و دانش اجتماعی، هر لحظه ممكن است ایده یا فكری به ذهن فرد یا افرادی برسد و بخواهند آن را به منصه ظهور برسانند.
وی بر لزوم ثبت جشنواره های فرهنگی هنری تاكید كرد و ادامه داد:فردی كه زودتر از سایرین به ایده ای شكل اجرایی می دهد، با ثبت آن،ایده را در اختیار خود می گیرد تا بتواند بهره لازم را از آن فكر ببرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد:در واقع مصداق این فرد مثل شخصی است كه زمین بایری را آباد می كند و زمینه بهره وری آن را افزایش می دهد.
رحیمیان تاكید كرد: ضروری است حمایت از حقوق مادی و معنوی قبل از اینكه به شكل یك ماده قانونی درآید، به صورت یك فرهنگ در جامعه پذیرفته شود.هنرمندان و جامعه عكاسی كشور نیز باید به مصادیق قانونی حقوق مالكیت معنوی پایبند باشند.
این هنرمند عكاس با بیان اینكه زمینه های ثبت حقوق مادی و معنوی در عرصه هنری فراهم است، ادامه داد: ثبت طرح و آثار هنری باید زمینه ای باشد تا برای افراد خلاق، تعلق خاطر و امنیت حقوقی در بر داشته باشد.
این استاد دانشگاه در مورد رعایت حقوقی كه به واسطه ثبت آثار به وجود میآیند، ادامه داد: در وهله اول باید نمایندگان مجلس و دست اندركاران دولتی كه در حوزه قانون مالكیت معنوی فعالیت می كنند،اطلاعات به روزی داشته باشند.ضمن اینكه افراد دارای ایده و فكر هم لازم است با موازین و حقوق ثبت مالكیت معنوی آشنا باشند.
دبیر عكس دو دوره جشنواره تجسمی فجر یادآورشد: قانون مالكیت معنوی هنری باید به گونه ای باشد كه هر كسی در هر جایی از ایران كه قصد برپایی جشنواره عكس دارد، قبل از اقدام به برپایی از وجود جشنواره ای مشابه اطلاع داشته باشد تا تداخل و موازی كاری ایجاد نشود.
به عقیده رییس هیات داوران جشنواره سفره های ایرانی- اسلامی،در صورت تمایل انجام یك ایده كه متعلق به شخص دیگری است، می تواند آن ایده را صاحب و مالك آن،خریداری كرد.
این هنرمند عكاس یادآور شد:در صورت حمایت و ثبت ایده ها و كمك به شكل اجرایی آنها، استعدادها و نتایج درخشان امكان رشد می یابند. ثبت این گونه طرح ها و ایده ها در جهت مشاركت، حمایت و رونق بخشیدن به طرح و افكار خلاقانه است.
وی به برگزاری جشنواره فرهنگی هنری سفره های ایرانی -اسلامی اشاره كرد و گفت: این جشنواره به منظور ثبت و زنده نگاه داشتن آیین ها،آداب و رسومی كه طی صدها سال پدید آمده و امروز دچار تغییر و تحول شده اند ،برگزار می شود.
رحیمیان توضیح داد:تلاش برگزار كنندگان این جشنواره این است كه این آداب و رسوم در آینده فرهنگی ایران قابل استناد باشد تا اگر سال های آینده قرار شد از مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) و سفره های نذری ،گزارش و فیلمی تهیه شود،مصادیق امروزی آن موجود باشد.
مسابقات فرهنگی هنری سفرههای ایرانی اسلامی پیشتر و پس از طی مراحل اداری در اداره حقوقی ارشاد ثبت شد و از این پس واجد حقوق معنوی و مادی و حمایت قانونی خواهد شد.
مسابقات چهارگانه كه با موضوع های سفرههای هفت سین، سفرههای یلدا، سفرههای افطاری و سفرههای حسینی از سال۱۳۸۷ توسط 'سایت لقمه' در بخش خصوصی و با حمایت نهادهایی چون معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار می شود.