پایگاه خبری لقمه: متخصص تغذیه با اشاره راهکارهای تغذیهای جهت رفع کم خونی گفت: افرادی که دچار کمخونی بسیار شدید هستند باید علاوه بر مصرف لبنیات و سبزیجات، از مکملهای B12 و اسید فولیک استفاده کنند.
به گزارش پایگاه خبری لقمه ، سید مرتضی صفوی، در ارتباط با رفع کم خونی از طریق تغذیه مناسب اظهارداشت: هر فردی که دچار کم خونی است و احساس می کند با این مشکل مواجه بوده باید به پزشک مراجعه کند تا ریشه کم خونی در آن رفع شود و سپس درمان مناسب برای آن انجام گیرد چراکه کم خونی ممکن است علل مختلفی داشته باشد.
وی افزود: به طورکلی افرادی که دچار کمخونی بسیار شدید هستند باید علاوه بر مصرف لبنیات، سبزیجات، از مکملهای B12 و اسید فولیک استفاده کنند. همچنین مصرف گوشت و تخممرغ میتواند مؤثر باشد.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه نبود این عنصر، قدرت یادگیری و درک مسائل به شدت پایین میآید و بدن توانایی خود را برای انجام کارها از دست میدهد، ادامه داد: برای رفع کم خونی توصیه میشود، همراه غذا ویتامین Cمصرف شود چراکه این ویتامین جذب آهن بدن را بالا میبرد.
صفوی در مورد میوه مناسب برای افراد دیابتی گفت: افراد دیابتی باید میوههایی مانند طالبی، خربزه، انگور، موز رسیده، انبه را که بسیار شیرین هستند و قند بالایی دارند، با احتیاط مصرف کنند و میوههایی مانند خیار، پرتقال، نارنگی و انواع سیبها که قند پایینتری دارند را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
وی با اشاره به تاثیر قند میوه در افزایش وزن بیان داشت: قند میوه هم ممکن است سبب افزایش وزن در افراد شود و افرادی که اضافه وزن دارند، نباید در در مصرف میوه افراط کنند همچنین میزان سهم یا واحدمصرف میوه در هر فرد، به طور میانگین 3 واحد میوه است.
این متخصص تغذیه در پایان به خواص ژله اشاره کرد و گفت: پروتئین ژله برای کودکان و نوجوانانی که در دوران رشد هستند، مفید بوده و مصرف آن نیز برای مادران باردار و شیرده مناسب است همچنین ژله تاثیری بر افزایش وزن ندارد، اما حاوی قند است بنابراین توصیه میشود کمتر مصرف شود.