پایگاه خبری لقمه: رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: بیمارهای حیوانات نشخوار کننده طی سال های ٩٢ تا 95 معادل 7.5 برابر کاهش یافته است.
به گزارش پایگاه خبری لقمه ، «مهدی خلج» روز سه شنبه در آیین افتتاح یک بیمارستان تخصصی دامپزشکی شبانه روزی در شمال تهران افزود: ما هم مسئول بیماری حیوانات خانگی و هم حیات وحش هستیم و باید در برابر سازمان بهداشت جهانی دام پاسخگو باشیم.
وی گفت: خوشبختانه سازمان دامپزشکی و سازمان محیط زیست در دولت یازدهم تعامل سازنده ای با هم دارند و همکاری این دو نهاد افزایش یافته است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: روزی تفسیر ساده ای از بهداشت دام داشتیم و تنها به موضوع هایی نظیر واکسن و قرنطینه حیوانات توجه می کردیم اما امروز تامین رفاه برای حیوانات فراتر از مفاهیم گذشته است.
خلیج با بیان اینکه رفاه حیوانات در آموزه های دینی نیز وجود دارد، اظهار داشت: آیت الله جوادی آملی در یکی از کتاب های خود در خصوص حقوق حیوانات و رفتار انسان با حیوان سخن به میان آورده است.
وی با یادآوری اینکه امروز ٣٢ آلاینده می تواند سلامت دام را تهدید کند، اضافه کرد: امروز دیگر نگاه ما به دام تغییر کرده است و تنها به ظاهر سالم اکتفا نمی شود بلکه سلامت دام همواره پایش می شود.
خلج توضیح داد، زمانی کشتارگاهها به شکل بسیار غیر بهداشتی انجام وظیفه می کردند و مردم به یاد دارند که مرغ در سطل های بزرگ پر از آب به مردم عرضه می شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: امروز هر محصول گوشت مرغی که عرضه می شود، دارای کد و شناسنامه است و می توان حتی روز کشتار را از روی برچسب طیور متوجه شد.
خلج گفت: از ٢٦٠ کشتارگاه طیور 35 کشتارگاه تمام اتوماتیک است.
وی با اشاره به باکتری سالمونلا گفت: این موضوع به قدری اهمیت دارد که باید دفتری جداگانه در این زمینه در سازمان دامپزشکی کشور تشکیل شود.
به گفته وی، بهداشت انسان و دام باید در یک ظرف دیده شوند زیرا 60 درصد بیماری های عفونی انسان، خاستگاه حیوانی دارد.
خلج اضافه کرد: چه بپذیریم و چه نپذیریم، حیوانات خانگی بخشی از زندگی جامعه ما شده است؛ مردم از این حیوانات در خانه نگهداری می کنند، هر چند برخی آن را مظاهر تجدد هم می دانند.
وی گفت: زندگی در کنار حیوانات خانگی می تواند بیمارهای مشترک بین انسان و حیوان را افزایش دهد که باید مراقبت های پزشکی از حیوانات افزایش یابد.
وی ابراز امیدواری کرد، چنین مرکز درمانی برای حیوانات با نگاه بهداشت محور بتواند به کار خود ادامه دهد و به یک پایگاه آموزش عمومی تبدیل شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پایان این مراسم از بخش های مختلف این بیمارستان بازدید کرد.
به گزارش ایرنا، بیمارستان دامپزشکی حیوانات خانگی آرمانی در منطقه نیاوران تهران افتتاح شده و به گفته دکتر «هژیر یحیی پور» رئیس این بیمارستان، ساخت آن مقدمه ای برای ساخت بیمارستان و کلینیک جامع حیات وحش ایران است.
وی حاشیه افتتاح این بیمارستان در گفت و گویی، خاطر نشان کرد: این بیمارستان دارای بخش های رادیولوژی، بخش بستری، چشم پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاه،معاینه داخلی، ای سی یو و اتاق جراحی است و پیش بینی می شود روزانه 40 تا 50 حیوان بیمار را پذیرش کند.
یحیی پور با بیان اینکه اکنون 21 مرکز درمانی حیوانات در شهر تهران فعال است، گفت: جامعه باید نسبت به حیوانات مهربانتر باشد زیرا مسیر توسعه از مدارا می گذرد و مهربانی با حیوانات یکی از ویژگی های جامعه ای است که به سوی توسعه گام بر می دارد.