پایگاه خبری لقمه: مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: برای سازماندهی تولیدکنندگان گیاهان دارویی تا ۵ سال آینده ۱۷۰ تعاونی روستایی تخصصی گیاهان دارویی در کشور تشکیل خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حسین صفایی در آیین افتتاح کارگاه تولید عرقیات گیاهی GGP در روستای تیرتاش گلوگاه اظهار کرد: این نوع همکاریها بین دولتها باعث تحکیم روابط اجتماعی و فرهنگی خواهد شد و به عنوان یک فعالیت مشارکت مدارانه است.
وی افزود: دهههای گذشته کشورها و ملتها رویکرد جدیدی بر گیاهان دارویی و فراوردههای آن داشتند که در این زمینه در اقلیم ایران ۷ هزار و ۵۰۰ گونه گیاهی شناسایی شد که از این تعداد گونه ۲ هزار و ۳۰۰ گونه کاربرد دارویی، آرایشی، بهداشتی و عطریات دارد.
صفایی افزود: از ۲ هزار و ۳۰۰ گونه گیاهان دارویی یکهزار و ۷۰۰ گونه مختص اقلیم ایران است که از سرمایه بزرگ برای سرمایهگذاری و پیشرفت در این حوزه میتواند باشد.
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور بیان کرد: برای توسعه کشت گیاهان دارویی در ایران سند راهبردی تنظیم شده که این سند در چهار سال گذشته به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است.
وی ادامه داد: در این سند آمده است برداشت از مراتع کاهش یابد اما کشت گیاهان دارویی به صورت صنعتی به ۵۰۰ هزار هکتار توسعه پیدا خواهد کرد و تا ۱۰ سال آینده جزو ۱۰ صادرکننده بزرگ گیاهان دارویی باشیم که در حال حاضر فاصله زیادی داریم.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، توسعه مصرف گیاهان دارویی را جزو الزامات مهم این سند عنوان کرد و گفت: سرانه مصرف گیاهان دارویی در ایران ۴۰۰ گرم است که باید ارزش گیاهان دارویی در بسته داروهای انسانی به ۲۰ درصد افزایش یاید.
صفایی با بیان اینکه برای سازماندهی تولیدکنندگان گیاهان دارویی تا ۵ سال آینده ۱۷۰ تعاونی روستایی تخصصی گیاهان دارویی در کشور تشکیل خواهد شد، گفت: دو سال گذشته ۳۸ تعاونی گیاهان دارویی تاسیس شد و بر اساس این سند ۱۴۰ تعاونی دیگر با محوریت فعالیت گیاهان دارویی در سه سال آینده راهاندازی میشود.