پایگاه خبری لقمه: مدیر شعب بانککشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: دولت یازدهم برنامه توسعه مکانیزاسیون، پرورش ماهی در قفس و گلخانه ها را در اولویت قرار داد، بانک کشاورزی نیز در همین راستا با ارایه تسهیلات مورد نیاز از طرح توسعه بزرگترین گلخانه شیشه ای ارس حمایت کرد.
به گزارش پایگاه خبری لقمه ، 'جواد محمودی' در بازدید از این پروژه افزود: با توجه به محدودیت منابع آبی در کشور و استان و خشک شدن دریاچه ارومیه، کشت گلخانه ای در اولویت فعالیت های کشاورزی استان قرار گرفت .
وی اظهارداشت: از سال گذشته تاکنون توانستیم بزرگترین گلخانه شیشه ای کشور و خاورمیانه را با تکنولوژی هلند با محوریت صادرات به مساحت بیش از 50 هکتار به ارزش یک هزارو 200 میلیارد ریال عقد قرارداد کنیم که 31 هکتار ان قابلیت برداشت دارد و تاکنون 11 هکتار ان به بهره برداری رسیده و مابقی در حال تکمیل است.
به گفته وی، سرمایه گذاری این پروژه بیش از یک هزارو 150 میلیارد ریال نیاز داشته که بخشی از سوی بانک کشاورزی و صندوق توسعه ملی و بخشی دیگر توسط سرمایه گذاران تامین شده است.
وی تصریح کرد: سال 95 از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی توانستیم برای 48 طرح با اعتبار یک هزارو 275 میلیارد ریال عقد قرارداد داشته باشیم.
وی افزود: همچنین قرار است گلخانه ای به وسعت 10 هکتار با همکاری شرکت شیرین عسل در این استان ایجاد شود.
رشد 14 درصدی پرداخت تسهیلات نسبت به سال 94
وی اضافه کرد: سال گذشته به 92 هزارو 133 نفر،مبلغ 13 هزارو 490 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد که نسبت به سال 94 نزدیک 14 درصد رشد پرداختی داشتیم که 43 درصد آن به بخش زراعی، 12 درصد باغی، 10 درصد دام و طیور، 0.2 درصد آبزیان و 9 درصد صنایع وابسته و 6.1 درصد اقتصاد مقاومتی اختصاص یافت.
وی اولویت استان براساس سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، دولت، بانک کشاورزی و اقتصاد مقاومتی توسعه مکانیزاسیون، پرورش ماهی در قفس و گلخانه ها دانست و اظهارداشت: برای حمایت از طرح های یاد شده، نرخ تسهیلات سه درصد کمتر از نرخ شورای عالی پول و اعتبار لحاظ شده است.
وی تصریح کرد: در بخش مکانیزاسیون کشاورزی برای افزایش ضریب مکانیزاسیون خرید تراکتور، کمباین، ادوات کشاورزی و نوسازی یکسری صنایع وابسته مورد حمایت قرار گرفته است به طوری که از سال 92 تاکنون با شروع دولت یازدهم خرید تراکتور و کمباین و ادوات حد اعتباری تعیین و پرداخت ها شروع شد که استان توانست تاکنون در عرض چهار سال ( 92 تا 95 ) حدود 2 هزارو 972 دستگاه تراکتور و تسهیلات به مبلغ یک هزارو 334 میلیارد ریال، برای خرید کمباین 240 دستگاه کمباین به مبلغ 260 میلیارد پرداخت کردیم.
وی بیش از 50 درصد خرید کمباین های اعتباری پارسال را مربوط به استان آذربایجان شرقی دانست و افزود: 146 دستگاه را ما توانستیم برای استان پرداخت کنیم و ادوات و سایر بخش ها توانستیم 329 میلیارد جهت تجهیز و نوسازی بپردازیم که این مورد یکی از سیاست های خوب بانک کشاورزی برای افزایش ضریب مکانیزاسیون بود که در بخش تاثیر بسزایی داشت.
به گفته وی، استان آذربایجان شرقی سال گذشته بیش از 100 درصد اعتبارات خود را جذب کرده و این مسیر ادامه دارد تا امسال رتبه یک کشوری را به خود اختصاص دهد.
تولید پرورش ماهی در قفس با ظرفیت 210 تن
محمودی درباره طرح پرورش ماهی در قفس گفت: اکنون طرح های پرورش ماهی قزل الا با ظرفیت 210 تن و تکنولوژی جدید در حال اجراداریم که شهریورماه امسال به بهره برداری می رسد.
وی منابع صندوق توسعه ملی را از اولولیت های استان برشمرد و گفت: تلاش داریم با کمک نمایندگان بتوانیم بیشترین استفاده را از منابع این صندوق را داشته باشیم.
به گفته وی، پرورش ماهیان سردابی قزل الا در منطقه ارس تحول بزرگی برای منطقه خواهد بود.
تخصیص 950 میلیارد ریال اعتبار به طرح های اقتصاد مقاومتی در سالجاری
مدیرشعب بانک کشاورزی استان آذربایجان شرقی افزود: با توجه به سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری طی سال گذشته توانستیم در بین بانک های دولتی استان برای 184 طرح 819 میلیاردریال اعتبار بپرداریم که در حمایت از طرح های افتصاد مقاومتی صورت گرفت که توسط وزیر کشور و مدیرعامل بانک کشاورزی تقدیر شد.
وی اظهارداشت: امیدواریم امسال بتوانیم طرح رونق بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی و تکمیلی را با کمک وزارتخانه های جهاد کشاورزی و صنعت و معدن وتجارت داشته باشیم و به همین منظور اعتباری نزدیک 950 میلیارد ریال درنظر گرفته شده است.
** نزدیک 10 هزار کشاورز مشمول بخشودگی سود و جرایم وجه التزام شدند
این مقام مسئول تصریح کرد:همچنین طبق دستورالعمل بانک مرکزی برای بخشودگی سود و جرایم وجه التزام تسهیلات زیر 100 میلیون تومان توانستیم سال گذشته براساس ماده دو تبصره 35 قانون بودجه بخشودگی 9 هزارو 124 نفر را تحت پوشش قرار بدهیم به طوری که حدود 228 میلیارد ریال سهم دولت بود از بابت بخشودگی سود و ازبابت بخشودگی التزام بانک 45 میلیاردریال انجام شد.
وی اضافه کرد: براساس بند ' و 'تبصره 16 امسال اعتباری به مبلغ 180 میلیاردریال به استان اختصاص داده اند که با توجه به ابلاغیه بانک مرکزی مشمول کشاورزان خسارت دیده و تسهیلات مسکن روستایی می شود و موارد زیر 40 میلیون تومان را بخشودگی قرار می دهند.
وی گفت: به همین منظورتوانستیم 3 هزارو 178 فقره تسهیلات را از این بابت تعیین تکلیف کنیم و بخشودگی تاکنون 63 میلیارد ریال از بابت سود تسهیلات و 11 میلیارد از بابت بخشودگی وجه التزام بوده است.
تاثیر پرداخت خسارات بیمه محصولات در بخش کشاورزی
محمودی گفت: سیاست جهاد کشاورزی صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان در سال زراعی 94 – 95 در بخش باغات حدود 41 هزارو 35 هکتار باغ اعم از سیب، انگور، زردالو ،بادام و سایر محصولات را تحت پوشش قرارداده به تعداد 82 هزارو 685 بیمه گذار تعلق گرفته که تاثیر بسزایی در حمایت بخش کشاورزی داشته است.
وی یاداورشد: درسال زراعی 94 – 95 با توجه به خساراتی که باغات وارد شد حدود 36 هزارو 927 هکتار از باغات خسارت دیدند که 90 درصد خسارت ها متفاوت بوده و صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان توانست 533 میلیاردریال خسارت از این بابت پرداخت کند.
وی درباره خسارات بخش زراعی افزود: طی همین مدت سطح پوشش بیمه استان حدود 178 هزارو 122 هکتار برای 19 هزار بیمه گذار بود که سطح خسارت ما 160 هزارو 307 هکتار به ارزش 77 میلیارد و 425 میلیون ریال برای گندم، جو، کلزا ، گلرنگ، آفتابگردان ،سیب زمینی و نخود پرداخت شد.
وی اظهارداشت: در سال زراعی 95- 96 با توجه به محدودیت های ضریب حق بیمه باغات را که حدود 3 برابر شده بود استان توانست به 1.5 برابر کاهش دهد این بدان معناست که باغداران با پرداخت حق بیمه باغات خود را بیمه کنند
که حدود سطح بیمه برای باغات استان امسال 29 هزارو 832 هکتار برای 56 هزارو 850 نفر بیمه گذار و در بخش زراع حدود 125 هزار و 727 هکتار برای 13 هزارو 877 نفر بیمه گذار انجام شد.
وی اضافه کرد: در بخش دام های صنعتی ، زنبورعسل و طیور 4 هزار و 78 فقره بیمه داریم که به طور تقریبی 12 میلیون و 699 هزارو 351 قطعه طیور ، 93 هزارو 46 کلنی زنبور عسل و یک هزارو 914 راس دام صنعتی و 5 هزارو 507 راس دام بومی آمیخته بیمه شده اند.
به گفته وی، استان از لحاظ کمیت و کیفیت بیمه محصولات کشاورزی رتبه سوم و چهارم را دارد.
طرح ضربتی پیوند و ازدواج در حال اجراست
مدیرشعب بانک کشاورزی اذربایجان شرقی افزود: براساس ابلاغ بانک مرکزی و بانک کشاورزی طرح ضربتی پیوند و ازدواج تا پایان شهریورماه ادامه دارد و وام تمامی ثبت نامی های استان به سرعت پرداخت می شود.
اعتبارات تهیه بذر کشت پاییزه بدون محدودیت پرداخت می شود
محمودی درباره کشت پاییزه گفت: این نیز یکی از سیاست های مهم وزارت جهاد کشاورزی است که بانک از این طرح حمایت می کند به طوری که برای تهیه بذور گواهی شده سال گذشته به 8 شرکت به میزان 222 میلیارد ریال تسهیلات ارایه شد و این مهم امسال نیز در دستور کار است.
وی اضافه کرد: برای کشت پاییزه شعب بدون محدودیت تسهیلات پرداخت می کنند.
به گفته وی، استان از رتبه 28 سال 94 به رتبه هفت کشوری در سال 95 رسید و از لحاظ بهبود عملکرد در میانگین استان 15 پله رشد داشته است.
اولویت آبیاری اراضی دیم با کنترل آب پشت سدها
این مقام مسئول گفت: پایاب سدها جز وظایف بانک کشاورزی و وزاتخانه های جهاد کشاورزی و نیرو است که به آبیاری تحت فشار و شبکه های اصلی و فرعی و اجرای سیستم ابیاری مجهز شوند که در استان پایاب چند سد بزرگ پایاب ارسباران، سهند،هشترود، سراب،خداآفرین و میانه و پروژه 2 هزارهکتاری دشت جلفا را داریم.
وی اظهارداشت: با بانک زمین که دارای زمین های ملی و مستثنیات است قرارداد سه پروژه آبیاری تحت فشار را در حال انعقادداریم به طوری که سال گذشته 6 هزارو 430 هکتار ابیاری تحت فشار را در پایاب این سدها به بهره برداری رساندیم.
وی افزود: در واقع با تجهیز اراضی به آبیاری تحت فشار و بهره وری اب ارزش اراضی و زمین ها افزایش یافت به طوری که اراضی که چهار میلیون تومان خریداری نمی شد امروز قیمت همان اراضی به 100 میلیون تومان رسیده است.
وی اظهارداشت: با کنترل آب های پشت سدها سعی داریم آبیاری اراضی دیم را مدیریت کنیم که این مهم از اولویت برنامه های ما است.
به گزارش ایرنا، استان آذربایجان شرقی (تبریز) با مساحت 45 هزار و 491 کیلومتر مربع 2.8 درصد مساحت کل کشور را تشکیل می دهد که 200 کیلومتر با آذربایجان و 35 کیلومتر با ارمنستان مرز مشتر
ک دارد که رودخانه مرزی ارس آنان را از یکدیگر جدا می کند و روابط تجاری با این کشورها از طریق منطقه آزاد جلفا (ارس) انجام می شود.
این استان با 250 تا 300 میلیمتر بارندگی 40 درصد سطح کوهستانی و 28.2 درصد تپه ماهور و 31.8 زمین های همواراز لحاظ کشاورزی رتبه اول و دربخش صنعت رتبه ششم را به خود اختصاص داده است.
درحال حاضر وسعت اراضی کشاورزی استان یک میلیون و 220 هکتار است که از این میزان 412 هزارو 292 هکتار آن کشت آبی و 808 هزار و 85 هکتار ان به شکل دیم است که 5.5 درصد اراضی قابل کشت کشور را دارد.
بانک کشاورزی استان آذربایجان شرقی 86 شعبه دارد که از این تعداد 26 شعبه اصلی و اعتباری است.