پایگاه خبری لقمه: در این مطلب میخواهم سبزیجاتی را به شما معرفی کنم که میتوانید پس از یکبار استفاده آنها را روی کانتر آشپزخانهتان دوباره سبز کنید.
به گزارش پایگاه خبری لقمه ، در این مطلب میخواهیم سبزیجاتی را به شما معرفی کنم که میتوانید پس از یکبار استفاده آنها را روی کانتر آشپزخانهتان دوباره سبز کنید و از خوردن این گیاهان و سبزی و زیباییشان( به صورت کاملا خانگی) لذت ببرید.
پرورش پیاز و پیازچه
روش اول: در کمتر از پنج روز میتوانید یک پیازچه کامل را از تکهای از آن پرورش دهید. ریشه پیازچه که کمی ساقه دارد را در یک لیوان کوچک آب قرار دهید. در عرض چند روز پیازچههای تازه خواهید داشت.
روش دوم: در بدنه یک قوطی پلاستیکی سوراخهایی با فاصله دو سانتیمتر ایجاد کرده و در آن خاک ریخته و دم پیازهایی که جوانه زدهاند را از این سوراخها بیرون بگذارید. بعد طبقه طبقه خاک و پیازها را تا بالا بچینید. از جوانهها میتوانید به عنوان پیازچه استفاده کنید یا بگذارید برای روز مبادا بزرگ شده و به پیاز تبدیل شوند.
روش سوم: ریشه دورانداختنی پیاز را در یک گلدان یا مستقیما در خاک بیرون بکارید تا مجددا رشد کند.
پرورش سیر
وقتی سیر شروع به جوانه زدن و سبز شدن میکند، به جای دور انداختن این جوانهها، میتوانید آنها را در یک لیوان که مقدار کمی آب در آن است، قرار دهید و جوانه سیر پرورش دهید. جوانهها عطر و طعمی بسیار خفیفتر از حبههای سیر دارند و برای سالاد و پاستا یک چاشنی عالی هستند.
پرورش برگ هویج
انتهای هویج را که معمولا جدا میکنید و دور میاندازید، در ظرفی که مقدار کمی آب دارد گذاشته و ظرف را زیر یک پنجره نورگیر قرار دهید تا برگ هویجهایی داشته باشید که در عین ظاهر زیبایی که دارند، میتوانید از آنها به عنوان چاشنی و در سالاد استفاده کنید.
پرورش کاهو
اگر یک انتهای کاهوی دستنخورده دارید، آن را در یک کاسه با مقدار کمی آب قرار داده و در جلوی پنجره بگذارید. در عرض حدود دو هفته برگهای جدید آن را خواهید دید و در سه تا چهار هفته به طور کامل رشد میکند.
پرورش قارچ
ساقه قارچ را در خاکی که مقداری کمپوست دارد، بکارید. میتوانید از پودر قهوه نیز استفاده کنید و آنها را در یک محیط مرطوب ( ترجیحاً جایی که در طول شب خنک باشد) قرار دهید. در عرض چند روز ساقهها شروع به جوانه زدن میکنند و سر و ریشه جدید درمیآورند.
پرورش کرفس
ته کرفس را به طور کامل از ساقهها جدا کرده و سپس آن را در یک کاسه آب جلوی نور خورشید قرار دهید. پس از گذشت یک هفته شاهد برگهایی ریز به رنگ سبز خیلی روشن خواهید بود.
حالا وقت آن است که گیاه را به گلدان منتقل کنید. حواستان باشد کل قسمتی که در کاسه آب بود را زیر خاک بپوشانید و فقط برگهای تازه جوانه زده را بیرون از خاک قرار دهید و در پایان آن را خوب آبیاری کنید. در این صورت بعد از گذشت چند هفته شاهد برگهای سبز و زیبایی خواهید بود.
پرورش نعنا
معمولا زمانی که سبزی میخرید نعناها با ریشه هستند.کافی است چند شاخه از آنها را در یک لیوان آب قرار دهید تا شروع به جوانه زدن و بزرگ شدن کنند. پس از مدت کوتاهی میتوانید از عطر و طعم نعنای خانگی لذت ببرید.
این هم نعناهای مادرجانم که رنگ سبز براق برگهای جوانشان بدجوری دلبری میکند.
پرورش ریحان و گشنیز
این دو گیاه را میتوانید بهراحتی با استفاده از ساقههایشان دوباره سبز کنید. برای این کار ساقههای این گیاهان را در ظرف آبی قرار دهید تا ریشه بزنند. وقتی ریشهها حدودا پنج سانتیمتر شدند آنها را در خاک بکارید. در عرض چند هفته برگهای جدید جوانه میزنند و بعد از مدتی یک گیاه کامل خواهید داشت.
پرورش زنجبیل
برای پرورش زنجبیل نکته مهم این است که باید صبور باشید؛ زیرا روند رشد آن بسیار طولانی است و ممکن است جوانه زدن آن چندین ماه طول بکشد و پس از هشت تا 10 ماه میتوانید یک زنجبیل کاملا رشد کرده را برداشت کنید. ابتدا قسمتهای به شکل چشمه را که به انگشت هم معروف هستند جدا کرده و در گلدان بکارید تا مجددا رشد کنند. دقت کنید سر چشمهها که در حال جوانه زدن هستند، بیرون از خاک باقی بماند. خاک را مرطوب نگه دارید و گلدان را در نور مستقیم خورشید قرار ندهید.
پرورش سیبزمینی
ممکن است گاهی در میان سیبزمینیهایتان به مواردی بربخورید که جوانه زدهاند. از آنجایی که سیبزمینی جوانه زده برای سلامتی مضر است پیشنهاد میکنم آنها را در یک گلدان عمیق بکارید.
پس از مدتی سیبزمینیهای زیبایی که به صورت ارگانیک هستند را برداشت کرده و لذت ببرید.