لقمه: برگ مو یکی از سبزیجاتی است که هم اکنون در بازار موجود است و دلمه آن نیز بسیار مورد علاقه مردم ایران است.
مواد اولیه :
گوشت چرخكرده نیم كیلوگرم
برنج یك پیمانه
بلغور گندم و باقلای خرد شده و گوجه درختی ورق شده و پیاز داغ از هر کدام نصف پیمانه
رب گوجهفرنگی و زعفران آب شده از هر کدام سه قاشق غذاخوری
نمك، زردچوبه، فلفل سیاه وقرمز و برگ مو به میزان لازم
روغن یك و نیم پیمانه
سركه نصف پیمانه
شكر پنج قاشق غذاخوری
سبزی دلمه چهار پیمانه
زرشك 1/4 پیمانه
طرز تهیه:
گوشت چرخكرده را در پیازداغ تفت داده، زرشك و گوجه درختی را اضافه میكنیم. بلغورگندم و برنج را چند ساعت خیس كرده و با دو قاشق غذاخوری روغن با كمی آب میپزیم و به آن زعفران میزنیم. سپس سبزیهای خردشده را به مواد اضافه كرده و باقلا را هم جداگانه آبپز میكنیم. كلیه مواد فوق را با هم در یك ظرف مناسب مخلوط كرده و طوری هم میزنیم كه خمیر نشود. سركه و شكر را مخلوط كرده و دو قاشق غذاخوری آن را به مواد بالا میافزاییم. سپس مخلوط آماده شده را در برگها قرار داده و میپیچیم. در ظرف مورد نظر دو لایه برگ خالی قرار میدهیم و بعد دلمههای خام را به صورت فشرده در كنار هم قرار میدهیم. مقداری پیازداغ، زردچوبه، فلفل، روغن و یك لیوان آب مخلوط كرده و آن را روی دلمه میریزیم و دم میكنیم. ده دقیقه قبل از تمام شدن مرحله پخت، باقیمانده سركه و شكر را اضافه میكنیم.
نكات:
اگر سركه را در هنگام دم گذاشتن اضافه كنیم باعث سفت شدن برگها میشود.
سبزی دلمه شامل (تره، جعفری، گشنیز، پیازچه، شوید، ریحان، ترخون، مرزه و نعنا) است.
می توانید به جای سرکه از آبلیموی تازه نیز استفاده کنید.