لقمه: یك كارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به ورزشكاران روزه دار گفت: در فاصله سحر تا افطار از انجام فعالیتهای بدنی و ورزش خودداری و فعالیتها را به بعد از صرف افطار موكول كنید.
سعیده معانی با بیان اینكه بهترین زمان برای انجام فعالیتهای بدنی و ورزش حداقل یك ساعت پس از افطار است، افزود: ورزشكاران میتوانند افطاری سبك، كم چرب و حاوی قندهای پیچیده مانند خرما، توت خشك، نان و سیب زمینی مصرف كنند.
وی افزود: ورزشكاران بهتر است انجام فعالیتهای ورزشی را یك روز در میان انجام دهند تا ضمن انجام استراحت كافی، فرصت مناسبی برای بازسازی منابع انرژی برای بدن فراهم شود.
این كارشناس تغذیه تصریح كرد: باید قبل از انجام حركات ورزشی، آب و مایعات مصرف كرده و در حین ورزش نیز از مصرف مایعات و انواع نوشیدنیهای كم شیرین و حاوی نمك دریغ نكنند همچنین پس ازانجام فعالیت ورزشی نیز باید برای تكمیل منابع قندی عضلات از مواد قندی پیچیده استفاده كنند
وی توصیه كرد: انجام فعالیتهای بدنی و ورزش در حین روزه داری و در طول روز نباید بیش از 30 تا 45 دقیقه طول بكشد و اگر ورزش در آب و هوای گرم و زیر تابش اشعه خورشید باشد، مدت زمان آن از این مقدار هم كمتر توصیه میشود.
وی تاكید كرد: با توجه به محدودیت دریافت مایعات در هنگام روزه داری باید از انجام فعالیتهای روزمره زیر نورخورشید و محیط های باز خودداری كرده و اگر مجبور به انجام فعالیتهای روزمره در محیطهای باز و در معرض تابش خورشید هستند باید زمان آن را تا جای ممكن كاهش دهند.
معانی افزود: ورزشكاران باید توجه داشته باشند كه حركات ورزشی، تمرین و مسابقات باید به نحوی تنظیم شود تا با زمان افطار حداقل یك تا دو ساعت فاصله داشته باشد و برای انجام مسابقات مهم در ماه رمضان لازم است با متخصص تغذیه مشورت كنند.