گردو، ماهی و روغن زیتون موثر در افزایش كلسترول خوب خون


عضو هیات مدیره انجمن جراحان قلب ایران درباره نقش تغذیه در افزایش كلسترول خوب خون، اظهار كرد: مواد غذایی حاوی امگا 3، گردو، روغن بذر كتان و زیتون در افزایش كلسترول خوب خون كه محافظت‌كننده عروق است، موثر واقع می‌شوند.

به گزارش لقمه، دكتر محراب مرزبان در گفت‌وگویی، درباره تاثیر افزایش كلسترول خون در ابتلا به بیماری‌های قلبی، عنوان كرد: كلسترول به دو نوع HDL و LDL تقسیم می‌شود. HDL یا كلسترول خوب، محافظت‌كننده عروق است و به هر میزان كه افزایش پیدا كند، جداره‌های عروقی سالم‌تر می‌مانند.وی ادامه داد: LDL یا كلسترول بد خون، قابلیت رسوب در جداره‌های عروقی بدن را دارد و افزایش آن احتمال ابتلا به گرفتگی عروق را بالا می‌برد.

وی با بیان اینكه ورزش و مصرف برخی مواد غذایی منجر به افزایش كلسترول خوب خون می‌شود، عنوان كرد: در مقابل از عواملی كه باعث افزایش كلسترول بد می‌شوند، می‌توان از متابولیسم كبدی و وراثت نام برد، اما تغذیه نقش كمتری در افزایش كلسترول بد بازی می‌كند.عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران، مصرف مواد غذایی مانند روغن‌های اشباع، گوشت قرمز، لبنیات پرچرب، زرده تخم‌مرغ و روغن‌های كم كیفیت باعث افزایش كلسترول بدخون دانست و گفت: تغذیه در افزایش كلسترول بد خون، 25 درصد نقش دارد.

مرزبان درباره نقش تغذیه در افزایش كلسترول خوب خون نیز اظهار كرد: مواد غذایی حاوی امگا 3 ، گردو، روغن ماهی، روغن بذر كتان و روغن زیتون در افزایش كلسترول خوب خون موثر هستند.وی درباره كره‌های گیاهی گفت: مصرف كره‌های گیاهی را توصیه نمی‌كنیم، هر چند بهتر از كره‌های حیوانی هستند، میزان كلسترول آن‌ها 50 درصد كره‌های معمولی است.

در تاریخ ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۴ مرداد
کدخبر:1335منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۱ بيست و چهارم مردادلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-1335.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر