پایگاه خبری لقمه: ساقههای یولاف که درواقع دانههای جو را به ما میبخشند، منبع غنی و ویژهای برای دریافت بعضی از مواد مغذی هستند. کاه یولاف، بیشتر از هر چیزی حاوی کلسیم و منیزیم زیادی است که هر دو اهمیت خاصی در دوران بارداری دارند.
به گزارش پایگاه خبری لقمه ، ساقههای یولاف که درواقع دانههای جو را به ما میبخشند، منبع غنی و ویژهای برای دریافت بعضی از مواد مغذی هستند. کاه یولاف، بیشتر از هر چیزی حاوی کلسیم و منیزیم زیادی است که هر دو اهمیت خاصی در دوران بارداری دارند.
گیاهان دارویی، اهمیت خاصی در زندگی بسیاری از زنان دارند. لزومی ندارد که استفاده از همه گیاهان دارویی در طول دوره بارداری متوقف شود، اما در انتخاب آنها باید با دقت بیشتری عمل کرد و توصیههای پزشک را در نظر گرفت. در ادامه، دکتر استیسلین کولن (متخصص تغذیه بالنی و متخصص گیاهشناسی) ما را با بهترین گیاهان دارویی در دوره بارداری آشنا میکنند.
زنجبیل
زنجبیل، یکی از بهترین گیاهان دارویی برای تقویت هاضمه است و تاثیر آن بر کاهش تهوع نیز از نظر بالینی ثابت شده است. این گیاه دارویی معمولا برای درمان مشکل خاصی بهنام «بیماری صبحگاهی» که در میان زنان باردار رواج دارد، مورد استفاده قرار میگیرد. زنجبیل در حالتهای مختلفی قابل مصرف است و زنانی که حالت تهوع دارند، باید این حالتها را برای پیدا کردن حالت متناسب با شرایط خودشان امتحان کنند. زنانی که قادر به تحمل کردن طعم و بوی زنجبیل نیستند، میتوانند کپسولهای ۲۵۰ میلیگرمی زنجبیل را تحت نظر پزشک مصرف کنند.
یونجه و گزنه
یونجه و گزنه، از منابع غنی برای دریافت مواد مغذی مهمی مانند کلسیم، آهن، کاروتن و ویتامین C هستند. مصرف این گیاهان در قالب چای میتواند به سلامتی مادر و جنین در دوران بارداری کمک کند. شاخصترین ویژگی یونجه، بالا بودن میزان ویتامین K در آن است که در لخته شدن خون نقش مهمی دارد. رژیم غذایی سرشار از ویتامین K میتواند به کاهش خطر خونریزی پس از زایمان کمک کند. یونجه و گزنه، هر دو، باید در طول دوره بارداری و بعد از زایمان مورد استفاده قرار بگیرند.
بادرنجبویه
گیاه بادرنجبویه، خوشعطر، کاربردهای زیادی در دوران بارداری دارد. بادرنجبویه، گیاه دارویی مهمی است که به آرامش اعصاب، کاهش تنش و تقویت هاضمه کمک میکند. ویژگی دیگر بادرنجبویه، تاثیر آن در بهبود خلقوخو و حسوحال زنان باردار است. این گیاه دارویی در طول دورههای سرماخوردگی و آنفلوانزا نیز به بدن کمک میکند و البته نقش مهمی در راستای عادیسازی فشار خون در دوران بارداری ایفا میسازد.
کاه یولاف
ساقههای یولاف که درواقع دانههای جو را به ما میبخشند، منبع غنی و ویژهای برای دریافت بعضی از مواد مغذی هستند. کاه یولاف، بیشتر از هر چیزی حاوی کلسیم و منیزیم زیادی است که هر دو اهمیت خاصی در دوران بارداری دارند. این گیاه برای تمدد اعصاب زنان باردار نیز مفید است و خطری هم برای آنان ایجاد نمیکند. زنان باردار میتوانند از کاه یولاف برای تهیه چای استفاده کنند و از این طریق هم آرامش به دست بیاورند و هم استرس خودشان را کاهش بدهند.
تمشک
برگ تمشک حاوی میزان زیادی از مواد مغذی مهم مانند کلسیم، آهن و مجموعهای از ویتامینهای B است. این گیاه همچنین حاوی ترکیبات شیمیایی مهمی است که بر رحم در دوران بارداری تاثیر مثبت میگذارند. درواقع، محققان میگویند که ترکیبات برگ تمشک میتوانند این اثرات را داشته باشند: تقویت دیواره رحم، ریلکس کردن عضلهها، تقویت قابلیت انقباضی رحم برای زایمان راحتتر و سریعتر.
بعضی از زنان از برگ تمشک یا خود تمشک برای تهیه چای استفاده میکنند که اثرات مثبتی برای آنان دارد. گروهی از متخصصان معتقدند که زنان بعد از زایمان هم باید مصرف این چای را ادامه بدهند، چون به بازسازی دستگاه تولید مثل کمک میکند و شرایط را برای بارداری در سالهای آینده فراهم میسازد.
ریشه گیاه باباآدم
ریشه باباآدم، یکی از گیاهان دارویی است که میتواند کاربردهای مختلفی برای دوران بارداری داشته باشد. این گیاه، املاح مهمی را به بدن میرساند و حتی میتواند بهعنوان یکی از مواد غذایی در تهیه سوپها استفاده شود. ریشه باباآدم، هم کبد و هم دستگاه ادراری را تقویت میکند و این توانایی را هم دارد که تعادل را به قند خون در دوران بارداری بازگرداند. زنانی که بیشتر مستعد ابتلا به یبوست هستند، میتوانند از ریشه باباآدم بهعنوان ترکیب ملیّن خفیف و با هدف تقویت فرآیندهای گوارشی کمک بگیرند.