رستوران داری شغلی بسیار وسوسه انگیز است که البته هنرمندان و سلبریتیها به واسطه شهرتی که دارند نیز بسیار وارد این حرفه شدهاند و موفق و ناموفق بودهاند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، در حالی که باز کردن یک رستوان برای هر قشری از مردم جذاب به نظر میرسد، این کار بسیار وقتگیر است و یکی از سختترین کسب و کارهاست و در حقیقت، 60 درصد رستورانها در سال اول شکست میخورند که معمولاً به عدم برنامهریزی درست در راه اندازی آن بر میگردد. تعریف موفقیت در حرفه رستورانداری چندان ساده نیست چراکه موفقیت از نظر افراد مختلف تعاریف متفاوتی دارد اما علیرغم برداشتهای شخصی از موفقیت، اصول پایه در حرفه رستورانداری هرگز تغییر نمیکنند.
یکی از اقشاری که به واسطه موفقیت در کارشان و شهرتی که از حرفهشان به دست آوردهاند، به سمت رستورانداری میروند و ترجیح میدهند وقت و پول خود را در این شغل نیز تجربه کنند، هنرمندان و به اصطلاح سلبریتیها هستند؛ برخی از آنها رستوراندارای موفقی میشوند که این شغل به عنوان شغل اولشان تغییر ماهیت میدهد و سالهای متمادی رستورانداری میکنند. نمونههایی از موفقترین رستوران داران هنرمند را میتوان در میان سلبریتیهای هالیوودی یافت از رابرت دنیرو، فرانسیس فورد کاپولا، کویینتین تارانتینو و ریچارد گیر تا هیو جکمن و جاستین تیمبرلیک و لیدی گاگا.
در این گزارش نمیخواهیم در مورد رمز و راز رستورانداری یا رازهای موفقیت آن صحبت کنیم، بلکه قرار است لیستی از هنرمندان ایرانی که رستورانداری را تجربه کردهاند و در این راه موفق و ناموفق بودهاند را ارائه دهیم. انگیزه ورود این قشر از جامعه به شغل رستورانداری نیز ممکن است زیاد باشد که کسب سود و شهرت بیشتر و داشتن ارتباط با هوادارانشان از جمله آنها میتواند باشد. به بر این اساس، در زیر با برخی از این هنرمندان آشنا میشوید:
شهاب حسینی و رستورانداری در لواسان
یکی از اولین بازیگرانی که قدم در راه رستورانداری گذاشت و در این راه نیز موفق بوده است، شهاب حسینی بازیگر توانمند سینما، تئاتر و تلویزیون است که به واسطه زندگی در لواسان، کافه هنر را در دهه 80 تاسیس کرد و تاکنون نیز به مدیریت آن ادامه میدهد و بسیاری از قرارهای کاری و مصاحبههایش را در آنجا انجام میدهد. شهاب حسینی به همراه همسرش کافه هنر را راه اندازی کرد و هم اکنون نیز همسرش مدیریت کافه رستوران را برعهده دارد. انگیزه شهاب حسینی از تاسیس یک رستوران، تامین مالی خانواده به غیر از سینما بوده است که او را بر آن داشته تا شغلی به غیر از سینما بتواند تامین کننده خانوادهاش باشد.
افتتاح کافی شاپ اشکان خطیبی و همسرش به زودی
اشکان خطیبی دیگر بازیگر موفقی است که رستوران نعناع را در جاده لواسان تاسیس کرد و اولین بار در مجموعه «شام ایرانی» بیژن بیرنگ این موضوع خبری شد. او که خود آشپزی میکند هم اکنون این رستوران را واگذار کرده و دیگر به سراغ این شغل نرفته است. «اشکان خطیبی» تا امروز شغل های متعددی را تجربه کرده است از مدیریت گرفته تا ورود به عرصه موسیقی و ترجمه. او داشتن شغل های مختلف را عیب نمی داند و معتقد است آدم ها میتوانند به کارهای مختلف ناخنک بزنند و اگر استعداد و توانایی انجام آن ها را داشتند، با قدرت بیشتری به فعالیت ادامه بدهند. او در این باره به همشری سرنخ میگوید: البته در میان این مشاغل رستوران داری را هم تجربه کردم اما چون در آن جا به مشکلات حقوقی برخوردم، تصمیم گرفتم خودم را کنار بکشم و این روزها در تلاشم یک کافه با استانداردهای خاص خودم راه اندازی کنم. امیدوارم در نیمه دوم سال بتوانید به کافه من و همسرم (آناهیتا درگاهی) بیایید.
کافه و رستوران بهرام رادان در پاسداران
کافه ویونا شامل مجموعه کافههایی به همین نام است که شعبات مختلفی در تهران و شهرهای دیگر ایران دارد. مدیریت کافه ویونای خیابانهای پاسداران و سرافراز نیز بر عهده بهرام رادان است البته ممکن است خود رادان این موضوع را تکذیب کند!
همچنین رادان که دوست نداشت کسی بداند که او یک رستوران دارد اما واقعیت این است که آقای سوپراستار با یک فرد دیگر شریک شده و یک رستوران شیک در شمال شهر دارد.
امین حیایی و نیلوفر خوش خلق، زوج هنرمندی هستند که از سال 93 کافه کوچک خود را در لواسان راه اندازی کرده اند. اداره این کافه زیبا که به نام وانیل معروف هست، به عهده خانم خوش خلق است و امین حیایی برای کافه حکم یک مشتری همیشگی را دارد. در طراحی دکوراسیون داخلی این کافه زیبا بیشتر از چوب استفاده شده است؛ اما نکته جالب دیگر در طراحی داخلی این کافه، استفاده از نقاشی های هنرمندان نه چندان مشهور ولی خلاق است. این نقاشی ها گاها به فروش هم می رسند.
علی مصفا و لیلا حاتمی نیز سالها پیش یک کافی شاپ در خیابان آبان داشتند که بسته شد اما اکنون کافه آنتراکت را در طبقه بالای سینما جمهوری (سینمایی که سه دانگ آن در مالکیت خانواده حاتمی است) راه انداختند که به گفته مصفا قرار است پاتوقی برای اهل هنر باشد. او در این باره میگوید: در اینجا فیلمهای مستند و زبان اصلی نمایش میدهیم و در كنار این كار، كافه تریایی هم برای پذیرایی مهمانان و علاقه مندان در نظر گرفتهایم اما تاكید ما بر كار فرهنگی است.
روناک یونسی نیز به همراه همسرش در جزیره زیبای کیش رستورانی داشت که قید آن را زده و بسته است.
جواد عزتی دیگر بازیگر سینما و تلویزیون از دیگر هنرمندانی است که زیاد در شغل رستورانداری موفق نبود و مدتی بعد از تاسیس ترنج، آن را بست.
رستوران لیالی نیز متعلق به هادی کاظمی، بازیگر بود که در آن غذای هندی، ایتالیایی و لبنانی سرو میکرد و این رستوران متاسفانه طعمه حریق شد و مجدداً بازگشایی نشد.
سامان مقدم، کارگردانی که آثاری چون دوگانه «نهنگ عنبر» و سریال «خانه ما» و «شمس العماره» است، نیز رستورانی با نام الف را تاسیس کرد که مدتی بعد امتیاز آن را فروخت و الان آن رستوران با نام سرجیو الف کار می کند.
دلیجان فریبا نادری در فرشته
فریبا نادری نیز به تازگی به همراه همسرش یک رستوران با نام دلیجان در خیابان فرشته راه اندازی کرده است که در آن غذاهای ایرانی و جگر و دل و قلوه و نوشیدنی های سنتی سرو میکنند.
کافه رستوران گوزن بهاره رهنما
بهاره رهنما نیز کافه رستورانی با نام گوزن دارد. این رستوران در سعادت آباد قرار گرفته و بهاره رهنما در روزهای مختلف در آنجا به نمایشنامه خوانی می پردازد.
بهاره رهنما از خیلی وقت پیش ها دوست داشت کاری به جز سینما و تئاتر برای خودش راه بیندازد و چون قسمتی از زندگی روزانه خودش را به نویسندگی اختصاص داده بود دنبال محیطی آرام و دنج می گشت که علاوه بر ایجاد آرامش، بتواند از آنجا برای نوشته هایش الهام بگیرد. برای همین به این فکر افتاد که کافه رستورانی کلاسیک در یک کوچه دنج و خلوت به اتفاق چند نفر از دوستانش راه بیندازد. او در مورد اصول کافهداری و رستورانداری میگوید: اگر کافه دارها بعضی مسائل کوچک را رعایت کنند، می توانند یک کافه رستوران خوب و خوشنام داشته باشند. من فکر می کنم مهمترین اصلی که باید در این کار رعایت شود صداقت است. مردم صداقت را بیشتر دوست دارند و همین باعث می شود افراد به یکدیگر اعتماد کنند. ما همیشه عادت داریم به مشتری راستش را بگوییم. مثلا پرس های یک نفره ما، دو نفر را کاملا سیر می کند و ما این موضوع را با مشتریان درمیان می گذاریم. دلیلش را هم میگوییم. ما پرسها را حجیمتر آماده میکنیم تا قیمتش خیلی پایین نیاید. از طرف دیگر ما سعی میکنیم خودمان به مشتریان پیشنهاد کنیم تا اضافه غذای شان را با خود به خانه ببرند، چون اصلا دوست نداریم غذاها دور ریخته شوند. گاهی شده خودمان به آنها پیشنهاد می کنیم بقیه غذا را برایشان بسته بندی کنیم.
نادر سلیمانی رستورانی به نام پیتزا دخمه و مهران غفوریان رستوران دارند و به کار خود ادامه می دهند.
سام درخشانی نیز رستورانی ایرانی به نام «خونه» در حوالی چهارراه جهان کودک دارد که غذاهای ایرانی خاص سرو می کند. این رستوران به تدریج به پاتوقی برای هنرمندان و ورزشکاران تبدیل شده است.
کافهای به رنگ مشکی عشق
رضا صادقی خواننده پاپ نیز کافی شاپی در میدان شیخ بهایی به نام بلک کافه داشت که مدتی است بسته شده است. کافه مشکی همان طور که از نامش پیداست، دکور و وسایل تیره رنگ داشت و پاتوقی برای هواداران این خواننده به حساب می آمد.
بزرگترین کافی شاپ متعلق به کیست؟
حمید خندان، خواننده پاپ و بازیگر سینما نیز از جمله کافه داران قدیمی به حساب میآید. او کافهای به نام کافه پاپ به مساحت 135 مترمربع در خیابان شریعتی دارد که پاتوق هنرمندان است. این کافه بزرگ ترین کافی شاپ مجوزدار و ثبت شده در تهران و کل ایران است.
سیاوش خیرابی بازیگر جوان نیز چندین سال است که در مرکز خرید لاله تهران رستورانی به نام کنجد دارد. دلیل نامگذاری این رستوران این است که تمامی نان های ساندویچ و پیتزا از کنجد پوشانده میشوند.
سپند امیرسلیمانی نیز یک رستوران با نام ساندویچ تنوری 3 پند در خیابان جام جم دارد. او نیز انگیزه های مادی را علت تاسیس این رستوران اعلام کرده است. او که که انواع غذاهای ایرانی و خارجی و فست فود را عرضه می کنند، درباره افتتاح این رستوران میگوید: برای کسب درآمد رستوران زدم. بازیگری درآمدی ندارد، به همین دلیل خواستم در کنار حرفه بازیگری شغل دیگری داشته باشم تا زندگی خودم را بچرخانم.
محمد صالح علا کافه ای به نام کافه تئاتر دارد که گویا اولین کافه تریایی بوده که بعد از انقلاب برپا شده است. او این کافه را تاسیس کرد اما بعد از مدتی مدیریت آن را به برادرش حسین سپرد. دکوراسیون ساده و البته عجیب آن همه را یاد سی سال پیش میاندازد. " دورانی که با هرچه دم دستت بود باید زندگی میکردی. میزهای کافه تئاتر میزهای مخصوص چرخخیاطیهای کارگاهی است.میزها پر از کندهکاری و یادداشت و اسامی و تاریخ هستند."
بارزترین ویژگی کافه تئاتر، این است که به مشتریها اجازه میدهد هرچه دلشان میخواهد روی میزها و دیوارها حک کنند. این کافه در سرخه بازار در خیابان خشایار ونک قرار دارد.
حسین پاکدل و عاطفه رضوی زوج پیشکسوت سینمای ایران نیز در گوهردشت کرج «کافه کتاب» راه اندازی دارند. در کافه کتاب شما می توانید در کنار خریدن و خواندن کتاب، نوشیدنی های سرد و گرم مورد علاقه تان را هم سفارش دهید.
مسعود فراستی، منتقد سینما نیز از این غافله عقب نیافتاده است و کافه ژی را در خیابان وزرا تاسیس کرده است. در این کافه علاوه بر گفتگو با هواداران و هنرمندان، جلسات تحلیل فیلم نیز برای علاقمندان برگزار می کند.
وی پیش از این کافی شاپ، کافه ای به نام راندو را در مهرشهر کرج راه اندازی کرده بود.
گزارش: آزاده فضلی
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.
بازگشت به صفحه نخست