در گفت وگو با لقمه بیان شد:
نکات مهم در ارسال مواد غذایی به مناطق بحرانی زلزله‌زده


یک کارشناس تغذیه گفت: با توجه به امکانات کم مناطق بحرانی و شرایط سخت حمل و نقل و نگهداری مواد غذایی، الویت با غذاهای پودری است که حاوی مواد نگهدارنده است و در ان ها احتمال فساد به صفر می رسد.

«سارا صرافی‌زاده» عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات درباره نکات قابل توجه در زمینه ارسال مواد غذایی به مناطق بحرانی و زلزله زده، به خبرنگار پایگاه خبری لقمه  گفت: با توجه به نیاز هموطنان آسیب دیده به مواد غذایی، اولویت با مواد غذایی است که دارای ماندگاری طولانی مدت و بیشتر از یک ماه که حاوی مواد نگهدارنده باشد و هنگام خرید حتما باید به تاریخ انقضاء آنها توجه شود.

وی بیان کرد: بر همین اساس در این شرایط، ارسال نان های سنتی و صنعتی تازه به رغم ماندگاری مناسب، به دلیل امکان کپک زدگی مناسب نیست و بهترین نانی که برای ارسال به مناطق بحرانی توصیه می شود نان سوخاری است که به صورت فله و بسته ای، در بازار به وفور یافت می شود و از احتمال کپک زدگی کمی برخوردار است.


صرافی زاده افزود: از نکات دیگری که باید در نظر گرفته شود گروه بندی های مختلف سنی افراد سالمند، بالغ و کودک است که بر اساس این گروه بندی می توان گزینه‌های خوبی فرستاده شود.


وی در این توضیح بیشتر این مطلب تشریح کرد: بهترین گزینه برای تغذیه کودکان سرلاک است زیرا احتمال بار میکروبی آن از بقیه مواد غذایی کمتر است، مواد غذایی کامل در آن وجود دارد، کالری لازم را به آنها می دهد و از سوء تغذیه کودکان جلوگیری می کند. از طرفی نگهداری این پودرها به دلیل اینکه نیازی به یخچال و دمای خاصی ندارد آسان است و چون نیاز به پخته شدن ندارد آلودگی هم ندارد. انواع کمپوت ها به خاطر تنوع و کالری رسانی به خصوص برای قشر کودک از گزینه های مناسب است.




این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه اعلام شده گزینه مناسب برای بزرگسالان انواع  کنسروها است، اظهار کرد: در ارسال غذاهای آماده و کنسروی به این نکته باید توجه کرد که برخی از این غذاها  علاوه بر حجم و فضای مورد نیاز برای نگهداری، هنگام مصرف  نیازمند آماده سازی دوباره هستند و مثلا حتما جوشانده شده و یا گرم شوند. بنابراین با توجه به امکانات کم مناطق بحرانی و شرایط سخت حمل و نقل و نگهداری مواد غذایی، الویت با غذاهای پودری است که حاوی مواد نگهدارنده است و در ان ها احتمال فساد به صفر می رسد.


صرافی‌زاده در پایان گفت: زلزله زدگان از تمام مواد غذایی با بسته بندی تتراپک می توانند استفاده کنند. بر همین اساس آبیموه های مختلف ،انواع شیر در سایزهای لیتری یا کوچکتر قابلیت ارسال دارند و جایگزین خوبی برای مایعات است و هم کالری لازم را به افراد می دهد.

 

گفت و گو: محمدصالح حجت الاسلامی

در تاریخ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۴ آبان
کدخبر:13470منبع:نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است تاریخ انتشار:۱۳۹۶ بيست و چهارم آبانلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-13470.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر