اثر ساردین و قزل‌آلا در جلوگیری از کاهش بینایی سالمندان


پایگاه خبری لقمه: پژوهشی جدید به افراد مسن و سالمند توصیه کرده به دلیل وجود نوعی ماده شیمیایی در قزل‌آلا و ساردین، خوردن این ماهیها را بیشتر در برنامه غذایی خود بگذارند تا از کاهش بینایی مرتبط با سن در امان بمانند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، ماده‌ای شیمیایی در روغن ماهی شناسایی شده که موجب بقای بیشتر سلولهای محافظ بینایی در برابر مشکلات کاهش دید ناشی از افزایش سن می‌شود.

 
کشف مذکور ممکن است به شکل‌گیری درمانهایی جدید برای تعداد زیادی از مشکلات تخریبی شبکیه چشم منجر شود.
نتایج تحقیق دانشمندان دانشگاه ایالتی لوئیزیانا که جزئیات بیشتری از آن در نشریه Cellular and Molecular Neurobiology منتشر شده، نشان می‌دهد DHA اسید چرب امگا-۳ (که بخصوص روغن ماهی سرشار از آن است) انواع مختلفی از سلولهای شبکیه را قادر می‌سازد در برابر استرسهایی چون قطع خونرسانی مقاومت بیشتری از خود نشان دهند.
 
نیکولاس بازان، پروفسور عصب‌شناس این دانشگاه گفت: یافته‌های ما از این مفهوم حمایت می‌کند که DHA و docosanoids، مولکولهایی ساخته‌شده در مغز حین شروع آسیب یا بیماری، مسئولیت فعالسازی مکانیسم سلولی پایداری را بر عهده دارند که حفاظتی موسوم به preconditioning طولانی مدت از آنها استنباط می‌شود.
هرچند روغن ماهی حاوی ماده امگا-۶ ای‌ای (omega-6 AA) نیز هست که به نوبه خود ایجادکننده التهاب است و می‌تواند سبب بروز آسیب شود، به نظر می‌رسد که امگا-۳ دی‌اچ‌ای (omega-3 DHA) بر عملکرد سلولهای بینایی اثرگذار است. (سلامت آنلاین/ ترجمه: زری حسین‌زاده)

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
کدخبر:13604منبع:سلامت آنلاینتاریخ انتشار:۱۳۹۶ دوازدهم آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-13604.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر