با اعمال تغییراتی نسبت به دوره‌های قبل؛
فراخوان پنجمین مسابقه عکاسی از سفره‌های افطاری منتشر شد


آیین ها بخشی از فرهنگ عمومی هر جامعه ای است. فرهنگ عمومی ، جزیی از سنتهای آموخته انسان و از میراث اجتماعی جامعه اوست و دانشمندان علوم انسانی آداب و سنن و رسومی که راجع به هر یک از مراحل زندگی بود ، مانند : تولد ، کودکی ، جوانی ، زناشویی ، پیری ، سوگواری ، جشن های ملی و مذهبی و نیز عاداتی که مربوط به زندگی عمومی می شود ، از جمله تمام پیشه ها و فنون توده را نیز جزو فولکلور به شمار آورده اند.
به عبارت کلی تر می توان فولکلور را میراث قومی و معنوی یک ملت دانست .هر چند فولکلور، میراث پیشینیان است ، اما در حال حاضر و در جوامع امروزی نیز وجود دارد و هنوز هم زنده ، پویا ، جذّاب و باصلابت ، بر پای ایستاده است و مردم ، در حال حاضر نیز با مجموعه دانسته هایی که از گذشته های دور و از نسل‌های گذشته به جا مانده و سینه به سینه ، جا عوض کرده و به آنها رسیده است ، زندگی می کنند و در حقیقت ، همین فولکلور است که تا حدّ زیادی به زندگی آنها معنا و مفهوم می بخشد و آنها را به ادامه زندگی ، دلگرم می سازد . در واقع ، اگر فولکلور یک ملت را از آن بگیریم ، تمام هویت آن ملت را گرفته ایم که بدون آن، زندگی ، غیر ممکن خواهد بود .
دبیرخانه مجموعه مسابقات سفره های ایرانی اسلامی با هدف حفظ و ثبت بخشی از فرهنگ عمومی کشور عزیزمان و نقاط اشتراک آن با سایر جوامع و بویژه مسلمانان سایر نقاط جهان در این مقطع از تاریخ، با نگاهی زیبا و هنرمندانه و اسنادی از یک سو و با تاکید بر روح معنوی حاکم بر آیین‌ها و سنتهای قومی و ملی مردم ایران و جهان در مناسبت‌های مختلف از 5 سال گذشته کار خود را آغاز کرده است و با یاری خداوند متعال و همدلی و همکاری اقشار مختلف فرهنگ دوست و هنرمند کشور حرکت رو به جلوی خویش را ادامه داده است.
امسال نیز در ادامه این مسیر و با تاخیری نا خواسته، با نگاهی فرامرزی فراخوان پنجمین دوره از مسابقات سفره های افطاری را منتشر می کنیم.

موضوع مسابقه:
برگزارکننده با تکیه بر آداب و رسوم رایج از تمامی هنرمندان، عکاسان و علاقمندان ایرانی و غیر ایرانی دعوت می‌کند با نگاهی وسیع به موضوع " افطار " که سنتی رایج در بین مسلمانان جهان در ماه مبارک رمضان است در بخش تک عکس در این مسابقه شرکت نمایند.

محورهای مسابقه:
در این دوره شورای سیاست گذاری این مسابقه دو محور را تعیین کرده است. این دو محور عبارتند از:
1- خانواده و افطار
2- افطار به معنای عام کلمه
برگزار کننده امیدوار است که هنرمندان با تلفیق نگاه عکاسی مستند و عکاسی مفهومی به سوژه مقدس و عبادی سفره های افطاری نظر افکنده و آثاری در این زمینه به دبیرخانه ارسال کنند.

تعداد مجاز آثار ارسالی:
هر متقاضی می تواند حداکثر 10 اثر را به دبیرخانه ارسال نماید.
دبیر مسابقه:
محمد صالح حجت الاسلامی

هیات انتخاب و داوری:
محمد مهدی رحیمیان، رسول اولیاءزاده، محمود عبدالحسینی، ساعد نیک‌ذات و حسین فاطمی.

جوایز برگزیدگان:
این دوره از مسابقات دو عکس برتر به انتخاب هیات داوران خواهد داشت که با توجه به انتشار فراخوان در داخل و خارج از کشور جوایز به دو صورت مختلف اهدا خواهد شد:
الف- کمک هزینه عکاسی معادل 11 میلیون ریال در داخل و یا خارج کشور در ماه های محرم و صفر برای عکاسان ایرانی
ب- جایزه نقدی معادل 500 دلار برای عکاسان خارج از ایران و یا غیر ایرانی.

گاه شمار مسابقه:
آخرین مهلت ارسال عکس: 20 شهریور ماه 1391
ارزیابی و داوری: حداکثر تا 10 مهرماه 1391
اطلاع رسانی: از طریق سایت لقمه و خبرگزاری ها و سایت های معتبر خبری و عکاسی
نمایشگاه: سال آینده در آستانه ماه مبارک رمضان

حامیان این مسابقه
این مسابقه توسط سایت لقمه ( (www.loghme.com در بخش خصوصی اجرا می شود و البته در این دوره از حمایت مرکز هنرهای تجسمی وابسته به معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان تنها حامی مالی برخوردار است.

آیین نامه شرکت در مسابقه:

1- ارسال آثار به این مسابقه از طریق اینترنت انجام می شود.
2- شرکت در این مسابقه هزینه‌ای در برنداشته و برگزارکننده از تمامی عکاسان و علاقمندان برای حضور در این فعالیت عکاسانه دعوت می کند.
3- فایل عکس‌های دیجیتال و یا اسکن شده می‌بایست با فرمتJPG و حداکثر حجمی بین 3 تا 4 مگاپیکسل ارسال شوند.
4- در صورت راه یابی به نمایشگاه ارائه اصل اثر با کیفیت مناسب جهت چاپ در نسخه نمایشگاهی(با فرمتJPG و با رزولوشن 300dpi ) الزامی است.
5- آثار به صورت تک رنگ، سیاه و سفید و رنگی و در قالب های آنالوگ و دیجیتال پذیرفته می‌شوند.
6- هیات داوران حداکثر 40 قطعه عکس را برای نمایشگاه و چاپ در کتاب انتخاب می کنند که به تمامی عکسهایی که در نمایشگاه پذیرفته شده باشند گواهی شرکت تعلق خواهد گرفت.
7- برگزارکننده با توجه به اصل پویایی و پیشرفت و همچنین احترام به عکاس و مخاطب از پذیرش عکس هایی که در سایر مسابقه ها دارای رتبه بوده و یا جایزه ای را کسب کرده باشند، معذور است. ملاک تشخیص در این اصل، برگزارکننده و گروه داوران می باشند.
8- هر متقاضی می تواند به صورت مستقل با ارسال حداکثر حداکثر 10 اثر در مجموع دو محور اعلام شده، شرکت کند.
9- برگزارکننده به منظور احترام به سایر شرکت کنندگان هیچ زمانی را برای تمدید مهلت دریافت عکس در نظر نخواهد گرفت.
10- برگزارکننده تنها ویرایشی را بر روی عکس می پذیرد که سندیت عکس را از بین نبرد، البته تنظیم نور و کنتراست و اصلاح رنگ قابل پذیرش است. ویرایش هایی به وسیله ابزارها و نرم افزارها که منجر به اتلاق عنوان دخل و تصرف باشد عکس را از دور مسابقه خارج خواهد کرد.
11- نامگذاری فایل عکس های ارسالی بایستی با حروف و اعداد انگلیسی انجام شود.
برای نامگذاری فایل ها ابتدا نام خانوادگی ثبت شود. سپس با قرار دادن نقطه عدد عکس ارسالی و بعد از خط فاصله تعداد آثار ارسالی ثبت شده و سپس با درج نقطه شماره همراه عکاس تایپ شود. (مثال:Eslami.1-5.09123208842 و Eslami.2-5.09123208842)
12- برگزارکننده مجاز است تا از عکس های منتخب گروه داوران در امور مربوط به تبلیغات دبیرخانه، نمایشگاه و چاپ کتاب با ذکر نام عکاس استفاده نماید.
13- آثاری که مورد پذیرش داوران قرار نگرفته باشند می توانند با رعایت حقوق معنوی صاحب اثر، پس از برگزاری مسابقه برای انجام کارهای پژوهشی و یا آموزشی به صورت محدود و غیر انتفاعی توسط تیم های پژوهشی و دانشگاهی مورد استفاده قرار بگیرند.
14- برگزار کننده ضمن به کاربردن نهایت کوشش خود در حفظ و نگهداری عکس‌ها هیچگونه مسئولیتی در قبال آسیب‌های ناشی از ارسال نامطلوب را نمی‌پذیرد، خواهشمند است نسبت به ارسال آثار دقت لازم را مبذول فرمایید.
15- هر عکاس باید نام، نام خانوادگی، شماره تماس تلفنی، آدرس محل سکونت، نشانی پست الکترونیک (email)، خود و عنوان، شرح، محل و تاریخ عکاسی را در مورد هر اثر ارسالی به طور کامل و دقیق در یک فایل متنی (word) به همراه آثار ارسال نماید.
16- بدیهی است تبعات عدم ارسال کامل اطلاعات خواسته شده نظیر عدم اطلاع رسانی از زمان نمایشگاه، عدم ارسال کتاب (درصورت امکان چاپ و ارسال) ، عدم پرداخت به موقع جوایز، به عهده شرکت کنندگان است.
17- دبیرخانه مسابقه به طور قطع آثار دریافتی پس از مهلت اعلام شده را نخواهد پذیرفت.
18- ستاد برگزاری، ارسال کننده را مالک عکس می‌شناسد اما در صورت تشخیص خلاف این نکته، برگزارکننده تمامی امتیازهای متعلقه را سلب و عکس مربوطه را از دور مسابقه حذف خواهد کرد.
19- اطمینان از دریافت آثار ارسالی از طریق ایمیل و یا شماره تلفن های اعلام شده ممکن و بر عهده متقاضی است.
20- ارسال آثار به منزله قبول آیین نامه شرکت در مسابقه و تایید مالکیت عکس‌ها است.
21- تصمیم گیری در مورد مسایل پیش بینی نشده بر عهده برگزار کننده است.


نحوه ارسال آثار:
متقاضیان می توانند آثار خود را به صورت اینترنتی به نشانی loghme@gmail.com ارسال کنند اما به یاد داشته باشند که برای همه شرکت کنندگان تکمیل اطلاعات خواسته شده در مورد عکاس و عکس‌ها الزامی است.


شماره های تماس دبیرخانه عبارتند از 77514955 (021)، 77525541 (021)، 77645679 (021)، 09123208842 و 09196459679 که علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند همه روزه از ساعت 8 الی 20 با آن تماس حاصل فرمایند.


در تاریخ ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۶ مرداد
کدخبر:1370منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۱ بيست و ششم مردادلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-1370.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر